Pozdrawiam.
nop mój lapek by nerwa dostał jak by mu bateria się zajarała, zresztą tak jak japożar batrii jeszcze żadnemu laptopowi nie wyszedł na zdrowie
Możesz wyjąć baterię jeżeli korzystasz z sieci. Jeśli tylko masz taką możliwość to ograniczaj ładowanie i rozładowywanie baterii - im mniej takich cykli tym dłuższa żywotność baterii.nickBjN9 pisze:tak przy okazji tego tematu mam pytanie: ponieważ mój laptop własciwie nie opuszcza domu to czy lepiej z punktu widzenia eksploatacji baterii jest jej ładowanie i rozładowywanie czy korzystanie tylko z zasilania sieciowego ? i czy mozliwe jest działanie laptopa bez baterii, jeśli jest podłaczony do gniazdka sieciowego?
Tak, mam taką możliwość, tylko czy po co wyjmować baterię jeśli jest naładowana to się przecież nie doładowywuje , czy też jest inaczej?queyas pisze:Możesz wyjąć baterię jeżeli korzystasz z sieci. Jeśli tylko masz taką możliwość to ograniczaj ładowanie i rozładowywanie baterii - im mniej takich cykli tym dłuższa żywotność baterii.
nie, nie ładuje się afaiknickBjN9 pisze:Tak, mam taką możliwość, tylko czy po co wyjmować baterię jeśli jest naładowana to się przecież nie doładowywuje , czy też jest inaczej?
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości