Rhythmbox nie działa
-
- Piegowaty Guziec
- Wersja Ubuntu: 13.04
- Środowisko graficzne: Xfce
- Architektura: x86_64
Rhythmbox nie działa
Witam
Wczoraj zainstalowałem ubuntu 7.10 i zrobiłem aktualizację do 8.04.
Rhythmbox przy próbie odtworzenia zaproponował pobranie kodeków. Pobrałem je i odtwarzacz działał.
Jednak po jakimś czasie się coś popsuło, bo teraz nie odtwarza mi nic, tylko przeskakuje na następne piosenki i wszędzie zostawia czerwony znak przy każdej mp3.
O co chodzi???
Próbowałem przeinstalować w synapticu, ale nic to nie pomogło.
Wczoraj zainstalowałem ubuntu 7.10 i zrobiłem aktualizację do 8.04.
Rhythmbox przy próbie odtworzenia zaproponował pobranie kodeków. Pobrałem je i odtwarzacz działał.
Jednak po jakimś czasie się coś popsuło, bo teraz nie odtwarza mi nic, tylko przeskakuje na następne piosenki i wszędzie zostawia czerwony znak przy każdej mp3.
O co chodzi???
Próbowałem przeinstalować w synapticu, ale nic to nie pomogło.
--
Ground21
Ground21
- boner
- Piegowaty Guziec
- Wersja Ubuntu: 11.10
- Środowisko graficzne: GNOME
- Kontakt:
Odp: Rhythmbox nie działa
próbowałeś tego:
?
Kod: Zaznacz cały
sudo killall mpd
sudo /etc/init.d/mpd start
- EF
- Zakręcona Traszka
- Wersja Ubuntu: 13.10
- Środowisko graficzne: Unity
- Architektura: x86
- Kontakt:
boner, rhythmbox przecie korzysta z gstreamera.
Zmień urządzenia dźwiękowe na ALSA w Preferencje>Dźwięk
Zmień urządzenia dźwiękowe na ALSA w Preferencje>Dźwięk
Chakra Linux user.
-
- Piegowaty Guziec
1 - sudo killall mpd zwraca "nie zabito żadnego procesu"
2 - Co do ustawień dźwięku, to zmieniałem i nic to nie daje (poza tym - na każdym ustawieniu czy to VIA 8237 czy ALSA czy PulseAudio po naciśnięciu przycisku "testuj" z głośników wydobywa się dźwięk)
3 - Odtwarzacz Listen działa bez problemu.
2 - Co do ustawień dźwięku, to zmieniałem i nic to nie daje (poza tym - na każdym ustawieniu czy to VIA 8237 czy ALSA czy PulseAudio po naciśnięciu przycisku "testuj" z głośników wydobywa się dźwięk)
3 - Odtwarzacz Listen działa bez problemu.
--
Ground21
Ground21
- Nemeczek
- Sędziwy Jeż
- Wersja Ubuntu: 11.04
- Środowisko graficzne: KDE Plasma
- Kontakt:
To jest raczej problem z kodekami, nie z dźwiękiem...
Czy sie stoi czy sie leży Debian zawsze sie należy.
- gold_digger
- Sędziwy Jeż
- Wersja Ubuntu: 13.10
- Kontakt:
odpal Rhythmboxa w konsoli i zobacz jakie błędy wyskoczą przy próbie odtwarzania.
-
- Piegowaty Guziec
problem rozwiązany. zdaje się coś ze sterownikiem video jakiś konflikt - przy próbie otworzenia radia internetowego dostałem komunikat "failed to create output image buffer 60x60". Google doprowadziło do tego rozwiązania:https://bugs.launchpad.net/ubuntu/+sour ... bug/236201
a konkretnie:
a konkretnie:
I, too, had this problem on my HP 2133 with a Via Chrome driver. I can confirm that fiddling with the visualizations did indeed allow me to play MP3s.
Since I don't like visualizations anyway, I found that just disabling them with the gconf editor worked. Here's what I changed:
1) Open terminal
2) Run gconf-editor
3) Go to /apps/rhythmbox/plugins/visualizer/
4) Unchecked Active, checked hidden
5) Close gconf-editor
Now Rhythmbox plays MP3s, no errors.
Very odd bug, very odd workaround. Who'd have thought that enabling visualizations (not even using them) would affect MP3 playback.
--
Ground21
Ground21
-
- Piegowaty Guziec
- Wersja Ubuntu: 7.04
- Kontakt:
U mnie po upgradzie do Ubuntu 8.10 te same objawy. Zawiesza się Rhythmbox przy odtwarzaniu mp3 oraz w czasie testowania System/Preferencje/Dźwięk. O dziwo RealPalyer odtwarza bez problemów.
Po uruchomieniu Rhythmboksa z konsoli:
Po uruchomieniu Rhythmboksa z konsoli:
(rhythmbox:11131): Rhythmbox-WARNING **: Unable to grab media player keys: Could not get owner of name 'org.gnome.SettingsDaemon': no such name
- cinek1987cinek
- Piegowaty Guziec
- Wersja Ubuntu: 11.10
Dołączę się.
Po aktualizacji systemu do 10.10 rhythmbox nie pokazuje mi sił w pasku powiadomień ;/
nie ma tam jego ikonki.
Czy tak działa ta nowa wersja czy coś jest nie tak ??
EDIT:
Aaaaa
teraz jest to razem z ikonką głośności
fajnie.
Po aktualizacji systemu do 10.10 rhythmbox nie pokazuje mi sił w pasku powiadomień ;/
nie ma tam jego ikonki.
Czy tak działa ta nowa wersja czy coś jest nie tak ??
EDIT:
Aaaaa

-
- Serdeczny Borsuk
- Wersja Ubuntu: 14.04
Obecnie rhythmbox domyślnie ikony nie wyświetla, lecz bez problemu można ją sobie włączyć w preferencjach (cztery sposoby zachowania ikony do wyboru).
- JSokol
- Sędziwy Jeż
- Kontakt:
Nie tyle w preferencjach (a przynajmniej u mnie tego w preferencjach się ustawić nie da), co w ustawieniach wtyczek:ionash. pisze:Obecnie rhythmbox domyślnie ikony nie wyświetla, lecz bez problemu można ją sobie włączyć w preferencjach (cztery sposoby zachowania ikony do wyboru).
Edycja -> Wtyczki -> Ikona stanu -> Skonfiguruj -> "Ikona stanu -- Zawsze widoczna"
-
- Serdeczny Borsuk
- Wersja Ubuntu: inny OS
- Środowisko graficzne: KDE Plasma
zawsze widoczna jest, ale razem z zminimalizowanym oknem obok niestety, szkoda trochę, że tak to zrobili.
-
- Piegowaty Guziec
Uratowałeś mnie przed nerwicąground21 pisze:problem rozwiązany. zdaje się coś ze sterownikiem video jakiś konflikt - przy próbie otworzenia radia internetowego dostałem komunikat "failed to create output image buffer 60x60". Google doprowadziło do tego rozwiązania:https://bugs.launchpad.net/ubuntu/+sour ... bug/236201
a konkretnie:
I, too, had this problem on my HP 2133 with a Via Chrome driver. I can confirm that fiddling with the visualizations did indeed allow me to play MP3s. Since I don't like visualizations anyway, I found that just disabling them with the gconf editor worked. Here's what I changed: 1) Open terminal 2) Run gconf-editor 3) Go to /apps/rhythmbox/plugins/visualizer/ 4) Unchecked Active, checked hidden 5) Close gconf-editor Now Rhythmbox plays MP3s, no errors. Very odd bug, very odd workaround. Who'd have thought that enabling visualizations (not even using them) would affect MP3 playback.

-
- Serdeczny Borsuk
- Wersja Ubuntu: inny OS
- Kontakt:
Ja dzisiaj zainstalowałem remix wersji 10.10 (Malinowa Mandarynka) i dźwięk osobno działa dobrze, tylko w Rhtyhmbox nie. Tzn. nie wyświetla się żaden komunikat, piosenka "leci" (przesuwa się pasek), a w głośnikach cisza.
//Sorry, fałszywy alarm. Już działa. Wpisałem login i hasło do Last.fm i... nagle bum
Nie wiem z czym to było związane, ale już jest ok. (taka informacja dla tych, którzy mają podobny błąd).
//Sorry, fałszywy alarm. Już działa. Wpisałem login i hasło do Last.fm i... nagle bum

[Debian 7.1 64 bit] [kacperkolodziej.pl]