Witam Czy jest jakiś sposób aby zmienić same tagi ID3 w pliku? chodzi mi o to że gdy wydaje polecenie:
lame --tt asndjasnkd --ta asbb --tl asbdhj --ty absdhbja --tc nasdjk /home/pinochet/EA/daimos_mono.mp3
program zaczyna mi kompresowac plik :/ co prawda ID3 tagi po kompresji są ustawione ale cała operacja trwa bardzo długo dlatego chciabym aby były zmienione w miejscu
Edycja tagów ID3 - LAME
- sthoo
- Piegowaty Guziec
- Wersja Ubuntu: 11.04
- Środowisko graficzne: GNOME
- Architektura: x86
- Kontakt:
Odp: Edycja tagów ID3 - LAME
Nie kombinuj tylko zainstaluj EasyTag - po co się męczysz. Chyba, że z czystej ciekawości to robisz to OK 

- Wytworny Kaczor
- Wersja Ubuntu: 9.10
- Środowisko graficzne: GNOME
- Architektura: x86
- Kontakt:
Kod: Zaznacz cały
apt-cache search id3
-
- Piegowaty Guziec
- Wersja Ubuntu: 8.10
Jak zwykle - konkretne odpowidzi ;]
Ale mimo wszystko dziękuję. Lame jest narzędziem pod konsolę więc nie wiem jak miałbym je zamienić na EasyTag ( środowisko X ).
Niestety nie udało mi się wykorzystać lame do edycji ID3 taga gdyż za każdym razem od nowa konwertował mp3.
Dla potomnych: posłużyłem się narzędziem id3tool łatwa obsługa z wiersza poleceń odczyt i zapis ID3 ;]
Potrzebne mi to było do skryptu basha. (Temat do zamknięcia)
pozdrawiam
Ale mimo wszystko dziękuję. Lame jest narzędziem pod konsolę więc nie wiem jak miałbym je zamienić na EasyTag ( środowisko X ).
Niestety nie udało mi się wykorzystać lame do edycji ID3 taga gdyż za każdym razem od nowa konwertował mp3.
Dla potomnych: posłużyłem się narzędziem id3tool łatwa obsługa z wiersza poleceń odczyt i zapis ID3 ;]
Potrzebne mi to było do skryptu basha. (Temat do zamknięcia)
pozdrawiam