Podobno działa doskonale pod linuxem zarówno single- jak i multi-player po wstawieniu oryginalnego cdkey'a.
Niestety, ani oryginalna gra wydana przez CDProject, ani ta "by Monikon" nie działa u mnie w multiplayer- wysypuje się grafika.
Używam Gnome, Wine 1.1.17 i mam karte GeForce8600GS, czy ktoś może mi pomóc?
Aha!- jeszcze dziwi mnie, iż "by Monikon" otwiera się także z Wine, a nie normalnie- może tutaj jest błąd?
StarCraft Brood War by Monikon
-
- Piegowaty Guziec
- Wersja Ubuntu: 7.10
- Środowisko graficzne: GNOME
- Kontakt:
Odp: StarCraft Brood War by Monikon
Grafa wysypuje się tylko na bnecie, jak już wejdziesz do gry to wszystko jest ok.
Tak więc musisz się do tego przyzwyczaić.
- DekeR
- Sędziwy Jeż
- Wersja Ubuntu: 12.04
czyli mam na ślepo klikać na ekranie i liczyć, że uda mi sie wejść w jakąś gre na bnecie? :-]deepcry pisze:Grafa wysypuje się tylko na bnecie, jak już wejdziesz do gry to wszystko jest ok.
-
- Piegowaty Guziec
- Wersja Ubuntu: 7.10
- Kontakt:
gdzie tam na ślepo, przecież litery widać, tylko potem się zamazuje trochę i trzeba dać np. na Create Game (ctrl+c) i enter.
Wyjść z założonej gry ponownie na bnet.
Wyjść z założonej gry ponownie na bnet.
-
- Piegowaty Guziec
- Wersja Ubuntu: 10.04
- Architektura: x86
Mam z monikona :
http://student.agh.edu.pl/~monikon/ccou ... k.php?id=1
Przekopiowałem plik instalacyjny do Wine-drive c-program files-sc
Kliknąłem 2 razy na istalkę; jako folder instalacji dałem domyślny, czyli program files/StarCraft Brood War by Monikon. Wyskoczyło, że razor pomyślnie; potem, aby nicka oraz CD-keya wpisać; wpisałem mitrzu, 12345678901234 czy cuś takiego i przeszło; potem można było dać tylko exit i powinien się starcraft uruchomić- niestety mam taki błąd:
Błąd programu
Program starcraft.exe napotkał poważny problem i musi zakończyć działanie. Przepraszamy za tą niedogodność.
Potem tekst, że powodem jest albo problem w programie albo braki w Wine.
Wszedłem na wine a potem APP coś tam i starcraft cd/dvd, ale nie widzę tam instrukcji instalacji.
Ktoś wie, co mam zrobić, abym mógł pograć w sc? Hamachi mam zainstalowane wraz z tą nakładką ghamachi.
http://student.agh.edu.pl/~monikon/ccou ... k.php?id=1
Przekopiowałem plik instalacyjny do Wine-drive c-program files-sc
Kliknąłem 2 razy na istalkę; jako folder instalacji dałem domyślny, czyli program files/StarCraft Brood War by Monikon. Wyskoczyło, że razor pomyślnie; potem, aby nicka oraz CD-keya wpisać; wpisałem mitrzu, 12345678901234 czy cuś takiego i przeszło; potem można było dać tylko exit i powinien się starcraft uruchomić- niestety mam taki błąd:
Błąd programu
Program starcraft.exe napotkał poważny problem i musi zakończyć działanie. Przepraszamy za tą niedogodność.
Potem tekst, że powodem jest albo problem w programie albo braki w Wine.
Wszedłem na wine a potem APP coś tam i starcraft cd/dvd, ale nie widzę tam instrukcji instalacji.
Ktoś wie, co mam zrobić, abym mógł pograć w sc? Hamachi mam zainstalowane wraz z tą nakładką ghamachi.
TerroR4LifE