Jak sprawdzić, które pliki w katalogu zwiększyły rozmiar (+rsync)

Bash, C, C++, Java, PHP, Ruby, GTK, Qt i wiele innych - wszystko tutaj.
kandis
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec
Wersja Ubuntu: 8.04
Środowisko graficzne: GNOME

Jak sprawdzić, które pliki w katalogu zwiększyły rozmiar (+rsync)

Post autor: kandis »

Witam, sytuacja z którą muszę się jakoś uporać wygląda następująco:

- czy ma ktoś może namiary na gotowy skrypt który sprawdzi wszystkie pliki w katalogu X zapisze listę "nazwa pliku + rozmiar", następnie powtórz tą czynność po np. 2 sekundach znów utworzy listę nazwa pliku + rozmiar. Na koniec porówna dwie listy i wyświetli mi tylko nazwy plików dla których w ciągu tych 2 sekund zmienił się rozmiar plików

wiem wiem, tak to tylko w Erze :-) ale będę wdzięczny nawet za jakieś kawałki skryptów wykorzystywanych do innych zadań z których postaram sobie posklejać to co potrzebuję

W skrócie chodzi o to że cyklicznie co 1 min muszę odpalić rsync aby skopiował pliki z wybranego katalogu i chodzi mi o to aby:
- nie zaczynał kopiować pliku w trakcie gdy on jest zapisywane (zapisywanie trwa kilkanaście minut w trakcie których cały czas zwiększa się rozmiar pliku)
- muszę też brac po uwagę że rsync odpalany co 1 min zaczyna co 1 min kopiować ten sam plik i zaczyna się zapycha
- może jakaś opcja w rsync, której nie doczytałem może mi pomóc ?
ODPOWIEDZ

Wróć do „Programowanie”