Karta graficzna ati hd 3540
-
- Piegowaty Guziec
- Wersja Ubuntu: 9.04
- Środowisko graficzne: GNOME
Karta graficzna ati hd 3540
Witam! Mam problem: czy ta krata tj. asus ati hd 3540 będzie działać sprawnie (i z efektami 3D) ze sterownikami własnościowymi w ubuntu 9.04 (u mnie system robi się wolniejszy po ich instalacji)? A może warto przeinstalować do 8.10, w którym to systemie będzie lepiej działać i będą efekty 3D. Inna opcja to: może warto sprzedać ATI na giełdzie i kupić jakąś tanią Nvdidię Gforce - jeśli tak to która nie sprawi problemu w 9.04?
Bardzo dziękuję za szybką i w miarę prostą odpowiedź - bawię się ze wspaniałym ubuntu od roku ale na forum początkuję....
Z góry dziękuję, Marek:-)
Bardzo dziękuję za szybką i w miarę prostą odpowiedź - bawię się ze wspaniałym ubuntu od roku ale na forum początkuję....
Z góry dziękuję, Marek:-)
-
- Sędziwy Jeż
- Wersja Ubuntu: 12.04
- Architektura: x86
- Kontakt:
Odp: Karta graficzna ati hd 3540
na Ati to tak różnie na PC u mnie jest dobrze ale na laptopie koszmar, ale tylko w znaczeniu granie + efekty tak to jest dość dobrze ale jak chcesz osiągnąć więcej nVidia to ułatwi.
ja mam Ati hd 3450
ja mam Ati hd 3450
-
- Piegowaty Guziec
Wielkie dzięki za odpowiedź. Rozumiem, że masz postawione 9.04 - a czy na 8.10 ta karta sprawowałaby się lepiej? pozdr. marek
-
- Sędziwy Jeż
- Wersja Ubuntu: 12.04
- Architektura: x86
- Kontakt:
na 8.10 sterowniki ze strony ATI działały świetnie dało się instalować bez problemów na 9.04 tylko i wyłącznie przez envy ale też jest dobrze. Szkoda ze nie mogę włączyć Efektów wyglądu i np gry z Wine. Na laptopie nie mogę włączyć efektów bez jakiś komplikacji ale mi to nie przeszkadza.
Na PC nadal jest 8.10 dlatego ze jest tam starsza karta ATI więc nie jest wspierana, ale efekty działają bajery są, sam planuję wymianę karty na słabszą ale z nVidii
Na PC nadal jest 8.10 dlatego ze jest tam starsza karta ATI więc nie jest wspierana, ale efekty działają bajery są, sam planuję wymianę karty na słabszą ale z nVidii
-
- Piegowaty Guziec
Witam raz jeszcze, mam jedną prośbę - czy mądzy ubuntowcy mogliby mi poradzić jakie karty NVidii bardzo dobrze chodzą na sterownikach własnościowych w 9.04. Choćby kilka przykładów takich mniej wypasionych kart (chciałbym wydać nie więćej niż 250 złotych). Marek