zacinająca się grafika - hp nx7300
-
- Piegowaty Guziec
- Wersja Ubuntu: 9.10
- Środowisko graficzne: GNOME
- Architektura: x86
zacinająca się grafika - hp nx7300
Witam wszystkich.
Linuxa posiadam od niedawna i irytuje mnie pewna niedogodność a mianowicie brak płynności w filmach i grach. Bardzo długo działałem na tym samym przecież sprzęcie (hp nx 7300) na windowsie i nie było żadnych problemów. Podejrzewam, że to sprawka sterowników, niestety jestem na tyle zielony żeby nie wiedzieć gdzie można znaleźć i usunąć sterowniki instalowane automatycznie a tym bardziej czy i jak można instalować sterowniki windowsowe czy coś w tym guście.
Będę wdzieczny za pomoc
Linuxa posiadam od niedawna i irytuje mnie pewna niedogodność a mianowicie brak płynności w filmach i grach. Bardzo długo działałem na tym samym przecież sprzęcie (hp nx 7300) na windowsie i nie było żadnych problemów. Podejrzewam, że to sprawka sterowników, niestety jestem na tyle zielony żeby nie wiedzieć gdzie można znaleźć i usunąć sterowniki instalowane automatycznie a tym bardziej czy i jak można instalować sterowniki windowsowe czy coś w tym guście.
Będę wdzieczny za pomoc
- quadro555
- Sędziwy Jeż
- Wersja Ubuntu: inny OS
- Środowisko graficzne: KDE Plasma
- Kontakt:
Odp: zacinająca się grafika - hp nx7300
system - administracja - sterowniki
- goferrr
- Serdeczny Borsuk
- Wersja Ubuntu: 11.04
- Kontakt:
Pewnie masz któregoś intela jako kartę graficzną. Jeśli tak to zastosuj sie do poradnika.
Na moim gma450 poprawiła się zdecydowanie wydajność niestety kosztem stabilności. Prawdopodobnie w Ubuntu 9.10 będzie już dobrze.
Na moim gma450 poprawiła się zdecydowanie wydajność niestety kosztem stabilności. Prawdopodobnie w Ubuntu 9.10 będzie już dobrze.
Heart of stone, hands of steel
-
- Piegowaty Guziec
- Wersja Ubuntu: 9.10
Mam intela gm945 zintegrowana. Którą konfigurację polecasz? Safe czy Optimal?goferrr pisze:Pewnie masz któregoś intela jako kartę graficzną. Jeśli tak to zastosuj sie do poradnika.
PS. Wielkie dzięki za ten poradnik

- goferrr
- Serdeczny Borsuk
- Wersja Ubuntu: 11.04
- Kontakt:
Zrób najpierw Safe i zobacz czy jest lepiej. Jeśli nie (jak w moim przypadku) działaj dalej i przeprowadź konfiguracje Optimal. Jak by co to na końcu poradnika jest instrukcja jak usunąć zmiany.
Jesli chodzi o Bleeding-Edge to nie wiem jak to podziała - możesz się wczytać w tamten wątek - na pewno ktoś oipisał swoje doświadczenia:)
Jesli chodzi o Bleeding-Edge to nie wiem jak to podziała - możesz się wczytać w tamten wątek - na pewno ktoś oipisał swoje doświadczenia:)
Heart of stone, hands of steel