Google earth dziwne zachowania

Tylko tematy nie mieszczące się powyżej.
coolart
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec
Wersja Ubuntu: 10.04
Środowisko graficzne: Xfce
Architektura: x86_64

Google earth dziwne zachowania

Post autor: coolart »

Witam U mnie google earth dziwnie sie zachowuje, instalowane przez make-googleearth-package. Problem starsza wersja googleearth_5.0.11733.9347+0.5.4.1-1_amd64 dzialala prawie poprawnie oprucz tego ze kiedy klikalem na znalezione miejsce badz dodane do moje mejsca linki program sie wylanczal lecz przy wyszukiwaniu ikona jak i pokazanie tego miejsca bylo dobre czyli zgodne z tym gdzie mieściła się go tam kierowal mnie automatycznie przybliżając. W wersji googleearth_5.1.3509.4636+0.5.6-1_amd64 problem jest wlasnie taki ze keidy wyszukam danej miejscowosci ikona z nazwa nie jest tam gdzie trzeba i kiedy program przybliza zawsze jest znacznie nizej i na lewa strone. Wyglada to jak by miasto uciekalo lecz kierunek wskazywany jest poprawny ale ikona nie lezy tam gdzie trzeba.
10897333.th.jpg
punkt ktory jest po lewej stronie z opisem powinien byc bardziej po prawej czyli dokladnie na punkcie miasta.
czy ktos mial juz podobny problem?
czy to wina googleearth-package czy moze samego pakietu googleearth.bin firmy google?

Update:
dobra widze teraz gdzie jest blad
zrzutekranuhk.th.png
Teraz pytanie jak to naprawic by poprawnie wskazywal, bo chyba to bedzie blad googleearth-package ?
tat99
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec
Wersja Ubuntu: 11.04
Środowisko graficzne: GNOME

Odp: Google earth dziwne zachowania

Post autor: tat99 »

Też miałem problemy z googleearth gdy pobierałem ze strony google, odkąd instaluje z repo medibuntu jest dobrze.
Tu jest porada jak dodać repozytorium
https://help.ubuntu.com/community/Medibuntu
coolart
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec
Wersja Ubuntu: 10.04
Środowisko graficzne: Xfce

Odp: Google earth dziwne zachowania

Post autor: coolart »

szukalem na googalch i wladlem na te repro, pobrałem ręcznie te dwa pakiety i , i nie stetety to samo, ale spróbuje jeszcze raz tym razem dodając repro

update
Dalej to samo, nic sie nie zmienilo. Moze ktos jeszcze wie jak to rozwiazac moze jest blad w googleearth-package ?
ODPOWIEDZ

Wróć do „Inne”