Nie wiem po co poruszony został temat który był wielokrotnie omawiany w tym wątku. Liczysz na zmianę mojego stanowiska?
frecel pisze:A rynek macie bardzo mały, bo oferta tak naprawdę jest tylko dla osób które korzystają z Linuxa z powodów ideologicznych
Oferta jest skierowana głównie do użytkowników Linuksa więc nie wiem o jaką ideologię ci chodzi. Pewnie dla ciebie ideologią jest również kupowanie gier na PS3 jeśli się posiada taką konsole? Jesli ktoś używa Windows kozysta z oprogramowania na ten system to też według ciebie jest ideologia? Przecież taka osoba powina kozystać z oprogramowania na Linuksa lub na MacOS chociaż nie posiada tych systemów.
Gry na Linuksa są skierowane do użytkowników Linuksa, widocznie to jest bardzo trudne do zrozumienia. Bezpośrednie gry na Linuksa nie mogą konkurować z rynkiem gier na Windows tak samo jak jest w przypadku gier na MacOS.
Rynek jest sztucznie zmniejszony przez zagorzałych zwolenników Wine, chociaż z drugiej strony większość tych osób wybiera wine ze względu na bezproblemowy dostęp do pirackich wersji. Więc nie stanowią oni rynku dla kogokolwiek.
frecel pisze:
i tych które mają zamiar do końca życia zadowolić się jedną lub dwoma grami.
O gustach się nie dyskutuje, są osoby które grają tylko w kilka gier więc nie wiem co teraz chcesz udowodnić. Nie ma znaczenia czy są to użytkownicy konsol, Windows czy też Linuksa. Najważniejsze jest to aby gra została kupiona, a nie ukradziona ze sklepu lub ściągnięta nielegalnie z internetu lub z innych nielegalnych źródeł.
frecel pisze:
Dla reszty graczy bardziej opłaca się wydać 350zł na windę a potem kupować gry taniej.
Dla typowych graczy (maniaków) nadal pozostaje Windows i Konsole. Dlatego do oferty zostały dodane gry dla Windows, niestety nikt nie jest nimi zainteresowany. Proszę podaj cenę wersji BOX ponieważ wersja OEM posiada dziwne zapisy licencyjne w wyniku których bardzo łatwo stać się piratem.
Korzystanie z dualboot w dłuższej perspektywie czasu jest bardzo irytujące i naturalną koleją rzeczy jest pozbycie się jednego z systemów.