[SOLVED] Transport gg.ubuntu.pl, a nowe numery
-
- Piegowaty Guziec
- Wersja Ubuntu: 10.04
- Środowisko graficzne: GNOME
- Architektura: x86
[SOLVED] Transport gg.ubuntu.pl, a nowe numery
Nie wiem czy to wina transportu czy programu (chociaż próbowałem na paru - pidgin, ekg2, psi), ale nie widzę poprawnego statusu kontaktu posiadającego nowy numer gg (ten długi). Wszelkie rozmowy przechodzą, ale ten felerny status się nie zmienia i pokazuje na rozłączony. Na docelowym kliencie nie jest włączona, żadna opcja "tylko dla znajomych" itp. Ba, nawet jest dopisany mój numer do znajomych
Wszystkie inne kontakty jakie dodaje działają poprawnie tylko ten jeden jakby się uparł.

- cux011
- Piegowaty Guziec
- Wersja Ubuntu: 13.04
- Środowisko graficzne: Unity
Odp: Transport gg.ubuntu.pl, a nowe numery
Zainstaluj najnowsze kadu ono wspiera długie numery.
Lenovo 3000 N200
-
- Piegowaty Guziec
- Wersja Ubuntu: 12.10
Miałem ten sam problem, ale po zaktualizowaniu pidgina do najnowszej wersji problem zniknął.
-
- Piegowaty Guziec
Zainstaluj najnowsze kadu ono wspiera długie numery.
Wszystko ok, ale ja nie mówię o błędzie aplikacji łączącej się z gg. Ja mówię o transporcie gg wykorzystywanym na jabberze. I nie wydaje mi się, żeby program miał jakieś problemy z gg skoro nawet nie musi mieć jego obsługi. Ba, żeby nie być gołosłownym zastosowałem się do waszych rad i wypróbowałem mirande na której najpierw sprawdziłem poprawność działania aplikacji i wyświetlania statusów osób z numerem z nowej puli, a następnie sprawdziłem to z wykorzystaniem transportu gg.ubuntu.pl.Miałem ten sam problem, ale po zaktualizowaniu pidgina do najnowszej wersji problem zniknął.
Rezultat oczywisty, na gg statusy działały ok przez trasport już nie. Przyznam, że to dziwna sprawa bo rozmowy działają bez problemu tylko ten felerny status nie chce trybić. Coś jakby kontakt nie zezwalał na subskrypcje obecności co raczej w wypadku kontaktów z transportu powinno być przyznane z automatu.
- Stirlitz
- Przyjaciel
- Wersja Ubuntu: 11.10
- Środowisko graficzne: Unity
- Architektura: x86_64
Dzisiaj została zbudowana nowa wersja transportu, proszę sprawdzić czy jest poprawa. Przy okazji, z racji tego że transport tlena jest od dawna nierozwijany i działał niestabilnie w dniu dzisiejszym został wyłączony. Przypominam że z "tlena" można już korzystać "natywnie" przez protokół xmpp.
- Damian65
- Piegowaty Guziec
- Wersja Ubuntu: 8.10
- Kontakt:
Już wszystko działa normalnie i statusy z nowych numerków, przy połączeniu przez transport gg.ubuntu.pl się pokazują 

-
- Piegowaty Guziec
Wszystko jest już w jak najlepszym porządku
Tak myślałem, że to kwestia transportu