EDIT: Nie wiem dlaczego ,ale po zmianie w mikserze głównego kanału z master na front magicznie dźwięk się pojawił
(SOLVED)Brak dżwięku w VLC i SMplayerze
- quadro555
- Sędziwy Jeż
- Wersja Ubuntu: inny OS
- Środowisko graficzne: KDE Plasma
- Architektura: x86
- Kontakt:
(SOLVED)Brak dżwięku w VLC i SMplayerze
Jak w tytule ,dodam ,że dragon player bez problemu wyświetla filmy (gdyby nie napisy to nie zawracałbym wam głowy).Amarok odtwarza mp3 a podane w tytule playery milczą .Kodeki poinstalowane jak pan bóg przykazał po instalacji systemu i zonk.Żeby było śmieszniej używałem kubuntu od drugiej bety i bez problemów z dźwiękiem było.Zachciało mi się postawić system na nowo (nawet home nowe), żeby ten lts sobie dłużej posiedział na laptopie i teraz nie wiem co dalej .Próbowałem reinstalować VLC ale nic to nie dało .
EDIT: Nie wiem dlaczego ,ale po zmianie w mikserze głównego kanału z master na front magicznie dźwięk się pojawił
.Zmieniłem z powrotem na master i dalej mam dźwięk. Ot takie cóś aby nie nudzić się w Linuxie .
- ffatman
- Serdeczny Borsuk
- Wersja Ubuntu: 18.04
- Środowisko graficzne: Xfce
- Architektura: x86_64
- Kontakt:
Odp: Brak dżwięku w VLC i SMplayerze
PulseAudio, jak sądzę. Są dwa wyjścia. Walczyć albo się poddać i mieć dźwięk. Mnie do poddania posłużyła opcja "odinstaluj PulseAudio i zainstaluj ALSA" (ręcznie albowiem odinstalowałem za dużo) z UBUEasy.
Ubuntuoptymista w oczekiwaniu na XFCE 4.14.