Witam.
Mam taki oto schemat sieci
http://forum.ubuntu.pl/attachment.php?a ... 1299145860
na serwerze ubuntu mam zainstalowany apache, problem polega na tym że komputer tak jak by domyślnie korzysta z adresu ustawionego z udostępnionego połączenia, na jednym z komputerów w sieci, a nie korzysta z bezpośredniego połączenia z internetem z zewnętrznym IP.
Wszystkie adresy są skonfigurowane ręcznie. próbowałem już usuwać wpiasne bramy i dns ale niestety bo usunięciu wpisów bram i dns z eth0 (udostępniony internet) to internet wogule przestaje działać...
co zrobić aby komputer był dostępny z zewnątrz bo obu adresach IP (w udostępnionym musze przekierowanie ustawić na porty) ?
Ubuntu 2 karty sieciowe nie widoczny z zewnatrz
- k2cl
- Przyjaciel
- Wersja Ubuntu: inny OS
- Środowisko graficzne: LXDE
- Architektura: x86
Odp: Ubuntu 2 karty sieciowe nie widoczny z zewnatrz
Zmień tytuł tematu tak, aby w sposób możliwie precyzyjny przedstawiał sedno sprawy, w której piszesz. Miej na uwadze również zgodność z REGULAMINEM
Tytuł tematu zmienisz edytując pierwszy post
W razie wątpliwości/zastrzeżeń odnośnie powyższej informacji skontaktuj się z moderatorem, który ją wstawił.Tytuł tematu zmienisz edytując pierwszy post
Po pierwsze - zawiera byka ortograficznego, po drugie - z aktualnego tytułu niewiele wynika...
Work less, climb more