Kod: Zaznacz cały
sudo apt-get install smartmontools
sudo smartctl --all /dev/sda
Wejdź do GParted (menu system) i po pojawieniu sie partycji wciśnij klawisz [prt scr]. Powstały obrazek wrzuć na forum.
Kod: Zaznacz cały
sudo apt-get install smartmontools
sudo smartctl --all /dev/sda
Najpierw musisz mieć zainstalowane sterowniki własnościowe (lub wolne, jeśli do twojej karty są takie co obsługują Compiz'a, ale wątpię) z menu System (górny panel)>Administracja>Sterowniki (mogę się mylić, może to być w Preferencjach, bo osobiście korzystam z Trisquel'a, który ma same wolne elementy i nie ma nawet tego w menu)evald pisze:Dobra , dzięki a pomoc, udało się , ufff, ciężki temat to ubuntu jak narazie, niby wydaje się że to wszystko proste a cały czas coś nie sztymuje...zainstalowałem wersję 10.10 teraz zastanawiam się jak odpalić compiza bo wciskam te guziki i nic;(
.Co zrobiłem źle? Dodam, że instalowałem pięć razy system i wydaje mi się że wszystko robię prawidłowo
ustaw partycję jako rozszerzoną/extended.partycję ustawiam jako podstawową czy pierwszą
jak to mam zrobić ?kondziu jah pisze:Jest możliwość. Pokaż zrzut z czegokolwiek do zarządzania partycjami.
A raczyłeś przynajmniej wpisać w Google np: Windows Linux (tam jest mnóstwo odpowiedzi na pytanie: czy jest taka możliwość).maciek77 pisze:Witam.
Ja mam głupie pytanie
Mam obecnie windows 7 i chce też zaintsalować ubuntu.
Jest taka możliwość?
Mam 3 partycje.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 7 gości