Faktycznie, moze troche naduzywam ale to co mowisz wciaz nie dziala. Zrobmy to troche inaczej, mam ssh i wszystkie instrukcje musze sie wykonywac w cudzyslowie, tzn.
Kod: Zaznacz cały
ssh login@bla.pl "instrukcja;instrukcja; (find . -type f | xargs md5sum | awk '{print $1}' | sort) "
No i mam tez cos takiego, chce wpisac sobie sumy kontrolne bez sciezek do nich. Wlasnie przez to ze " ' ' " (cudzyslowie zazebiaja sie z apostrofami) to cos nie dziala. Zmiana tego na dolary czy odwrocone apostrofy nic nie daje.
Probowalem tak:
Kod: Zaznacz cały
ssh login@bla.pl $(instrukcja;instrukcja; (find . -type f | xargs md5sum | awk '{print $1}' | sort) )
ssh login@bla.pl "(instrukcja;instrukcja; (find . -type f | xargs md5sum | $(awk '{print $1}') | sort)"
ssh login@bla.pl "(instrukcja;instrukcja; $(find . -type f | xargs md5sum | awk '{print $1}' | sort) "
Ogolnie mozna te instrukcje testowac na lokalnej maszynie, wklepujac te podwojne apostrofy od tak zeby byly, ale to tez poprawnych wynikow nie zwraca, ja nie wiem nie widze tego jak narazie.
Mozesz podpowiedziec? Dzieki.
//EDIT:
Dobra poradzilem sobie z moim problemem troche inaczej, bez wykorzystywania jakis podwojnych cudzslowiow i zagniezdzonych apostrofow, co nie zmienia faktu ze interesuje mnie jak rozwiazac problem, ktory tego bedzie wymagal.