luk1don pisze:Następnie uruchom aplet Kontrola Głośności PulseAudio, podłącz słuchawki i zacznij się bawić włączaniem/wyłączaniem urządzeń wyjściowych i zaobserwuj, ustaw w odtwarzaniu All Sttreams, w Konfiguracji HDMI ustaw na Off i tym podobne.
Mimo że ustawiłem All Streams, włączając YouTube, w zakładce 'Odtwarzanie' nie pojawił się żaden program, a jak włączyłem Audacious - pojawił się od razu i dźwięk usłyszałem w słuchawkach... no a dźwięki z YouTube dalej odtwarzały się przez głośnik komputerowy.
Cały problem w tym, że system widocznie nie traktuje przeglądarek jako programów możliwych do nadawania dźwięku ;/ Ewentualnie przychodzi mi do głowy jeszcze wtyczka Flash Player? To w końcu ona jest odpowiedzialna za dźwięk i obraz w przeglądarkach, prawda?
-- 16 wrz 2012 22:12 --
OK

Diagnoza postawiona, jednak jeszcze nie potrafię sobie z tym poradzić. Mój problem powoduje wtyczka FLASH PLAYER. Dlaczego? Ponieważ odtwarzacz wideo HTML5 YouTube (umożliwia wyświetlanie filmów bez użycia wtyczki Flash), a właściwie filmy które odtwarzane są przy jego pomocy - odtwarzają się prawidłowo -> dźwięk wychodzi na słuchawki bluetooth, a w opcjach dźwięku pokazuje się program korzystający z dźwięku: 'alsa plug-in [chrome] : alsa playback'.
Jak skonfigurować Flash Player'a? Czy może spróbować nagrać go od nowa?
Kod: Zaznacz cały
artur@hp-pavilion:~/Pobrane$ dpkg -l | grep flash
ii flashplugin-downloader:i386 11.2.202.238ubuntu0.12.04.1 Adobe Flash Player plugin installer (transitional package)
ii flashplugin-installer 11.2.202.238ubuntu0.12.04.1 Adobe Flash Player plugin installer