BlueStacks i emulacja androida z google play przez wine

Tematy specyficzne dla poszczególnych window managerów: KDE, GNOME, XFCE, Fluxbox, Blackbox, IceWM, WindowMaker, itd. - wszystko tutaj.
Kris13u
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec
Wersja Ubuntu: 12.10
Środowisko graficzne: GNOME
Architektura: x86

BlueStacks i emulacja androida z google play przez wine

Post autor: Kris13u »

Witam

Czy komuś z Was udało się uruchomić Bluestacks na Ubuntu? Pewne kroki poczyniłem i chciałem Was poinformować o rezultatach:
1. Pod VirtualBox uruchamiamy Win XP oraz BlueStacks-SplitInstaller_native.exe - niestety ta aplikacja potrzebuje 2GB RAMu a przy i386 tyle Ramu nie możemy udostępnić, dlatego jestem w trakcie testowania poprzedniej wersji Beta, której wystarczy 1GB (bluestacks-app-player-070722-beta-1_KS-instalator.exe).
Do prawidłowego działania jest wymagane NET Framework

2. Pod wine instalujemy NET Framework na Linux http://techformator.pl/net-framework-na ... inetricks/.
Następnie uruchamiamy BlueStacks-SplitInstaller_native.exe
Bardzo ładnie przebiega proces instalacji, ... aż do momentu w którym na samym końcu podaje komunikat "Failed to install BleStacks" i możemy tylko przerwać instalację.

Proszę o włączenie się do rozpracowania uruchomienia aplikacji pod Androida z obsługą google play na Naszym Ubuntku

Pozdrawiam
Kris :)
Awatar użytkownika
Shimmy
Zakręcona Traszka
Zakręcona Traszka
Wersja Ubuntu: 16.04
Środowisko graficzne: Inne
Architektura: x86_64

Re: BlueStacks i emulacja androida z google play przez wine

Post autor: Shimmy »

Tyle w temacie uruchamiania tego... http://appdb.winehq.org/objectManager.p ... &iId=13717

Nie szukałeś alternatywy? Nie możesz skorzystać z SDK, które o ile się nie mylę, też ma "moduł" z GooglePlay? Trzeba je tylko zaznaczyć przy instalacji sdk wybranej wersji androida.
Kris13u
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec
Wersja Ubuntu: 12.10
Środowisko graficzne: GNOME
Architektura: x86

Post autor: Kris13u »

Android SDK nie działa za dobrze. U mnie uruchomienie maszyny a następnie wybranie okienka aplikacji skutkuje wyświetleniem komunikatu "Unfortunately, Lancher has stoped".
A szkoda bo może by się dało zainstalować gplay3109.apk (google play) i mieć dodatkowy dostęp do setek tysięcy aplikacji pod Ubuntu.

Szkoda, że tego nie mogę uruchomić na ubuntu http://www.komputerswiat.pl/poradniki/p ... na-pc.aspx

Czy macie jakąś metodę na skorzystanie chodź z części aplikacji google play na ubuntu?
zovalik
Serdeczny Borsuk
Serdeczny Borsuk
Wersja Ubuntu: 14.04
Środowisko graficzne: Unity
Architektura: x86_64
Kontakt:

Post autor: zovalik »

ODPOWIEDZ

Wróć do „Środowiska graficzne”