MMORPG

Nie samą pracą człowiek żyje ;)
Emigres

Post autor: Emigres »

Skoro już tutaj jestem ;-) to podam wam kilka fajnych tekstowych gierek :teeh:
[url]www.pimpland.pl[/url] => tą gierke gorąco polecam mimo, że tekstówka to bardzo wciaga :clap:
[url]www.x-wars.com[/url]
Jak jeszcze coś ciekawego znajdę to dam wam znać, a co do tibi to nie gra :sad:
7and?

Post autor: 7and? »

jezeki chodzi i Tibie to mam w klasi 2 maniakow tej gry, na kazdej przerwie o tym gadaja...phi
a najlepsze to ze pograja kilkanascie dni i potem sprzedaja konto na allegro po 50-80zl:lol:
polaczek potrafi;p
Emigres

Post autor: Emigres »

najlepszy mmorpg w jaki gralem na windzie to Lineage 2 C4
nawet probowalem juz na C5 tylko ze nie wiem czy tutaj tez sie da :/
czy istnieje jakis emulator L2 na ubuntu? :bag:
Awatar użytkownika
avalan
Sędziwy Jeż
Sędziwy Jeż
Wersja Ubuntu: inny OS
Środowisko graficzne: Brak
Architektura: x86_64
Kontakt:

Post autor: avalan »

Wine z patchem może emulować GameGuard jak i Cedega, z tym że u mnie wywalało błąd DirectX X.X
Internet Explorer służy do przegladania Internetu z Twojego komputera i ... vice-versa.
Linux User: #419954
Awatar użytkownika
skoruppa
Zakręcona Traszka
Zakręcona Traszka
Wersja Ubuntu: 11.04
Środowisko graficzne: GNOME
Kontakt:

Post autor: skoruppa »

cedega emuluje GameGuarda????? Naprawde? bo np silkroad nie dziala niby dlatego ze ma gameguarda.
penguins
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec
Wersja Ubuntu: 8.04

Post autor: penguins »

Ciekawe jak to zrobic any elulowalo game gurda mam kilka gier mmorpg i instaluja sie bez problemu po zym sie nieuruchamiaja bo game Guard.Dlatego tylko posiadam windowsa w sumie przez jedna gre Maple Story fajny mmorpg w 2 d.Jak emulowac gameguarda moze ktos wie posiadam cenege 5.2.4
Awatar użytkownika
avalan
Sędziwy Jeż
Sędziwy Jeż
Wersja Ubuntu: inny OS
Środowisko graficzne: Brak
Architektura: x86_64
Kontakt:

Post autor: avalan »

Guild Wars sie uruchamia a też ma GameGuard. Na dodatek ta sama firma wydaje L2 więc...
Internet Explorer służy do przegladania Internetu z Twojego komputera i ... vice-versa.
Linux User: #419954
Gość

Post autor: Gość »

Gra ktoś w Ragnaroka przez wine?
Awatar użytkownika
skoruppa
Zakręcona Traszka
Zakręcona Traszka
Kontakt:

avalan, bardzo ciekawe.. to czemu guildwars sie odpala bez problemu przez cedege a l2 juz nie :(
damian_miczu
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec
Wersja Ubuntu: 7.10
Kontakt:

Post autor: damian_miczu »

Stanowczo powiem KalOnline

Żebyś nie musiał Szukać:
1. Tu se poczytasz i sie wszystkiego dowiesz.Klik!
2.Strona domowa KalOnlineRejestracja Strona Główna [url=hhttp://inixsoft.gscdn.com/inixsoft/KalOnlineEng/KalOnlineSetupEng060523.exe]download[/url]

Zacytuje z strony z punktu 1.(Żeby nie było ˇże plagiat :mrgreen: ):
Co to jest KalOnline? To DARMOWA gra RPG online osadzona w orientalnym świecie fantasy. W pełni trójwymiarowa grafika, ogromny świat, który eksploruje się tygodniami a nawet miesiącami... nie nudzi się nigdy. Gra jest zaliczana do gatunku MMORPG, znaczy to tyle, że każdy może się połączyć z serwerem i uczestniczyć w grze. Można tu spotkać setki graczy z całego świata a szczególnie z Polski :) .

A teraz Ode mnie
Bardzo fajna gierka cos jak tibia tylko że w 3d i jest pvp ale nie takie jak w tibia tu jest tak zwany
Duel 2 graczy musi sie zgodzic na ten duel a jak sie przegra to nic nie traci
Jest jeszcze tryb assasina to jest tak jak w tibii tylko że nie widać twojego nicka.Ale inni tez w ciebie mogą walic.Mozna miec tez takie jajko zwierzaka Knight=tiger Archer=Panther Mage=Bird
jak se wyhodujesz to jajko bedziesz sie mógł transformować w to zwierze xD. Są gildie i rózne combo tez mozna robic (Ja osobiscie robie prawie zawsze Combo z czarów i ataku)

Ja mam Każdą profesje ale mi najlepiej sie gra magiem (20lvl xD) i czary nowe bardzo fajne xDxD

Gorąco Polecam (A sie rozpisałem xD ) :ligt: :ligt: :ligt: :ligt: :ligt:
Awatar użytkownika
MJ
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec
Kontakt:

Post autor: MJ »

damian_miczu napisał
Gorąco Polecam (A sie rozpisałem xD ) :ligt: :ligt: :ligt: :ligt: :ligt:
no rozpisałeś się :clap: , ale zapomniałeś dodać że KalOnline nie odpalisz pod Linuksem :pt36:
hez
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec

Post autor: hez »

Mozna miec tez takie jajko zwierzaka Knight=tiger Archer=Panther Mage=Bird
Każda postać może mieć każde jajko, nawet kilka, tyle, że strasznie długo się je wysiaduje, ale potem można sprzedać i wyekwipować za to cały klan :D.
Klany leją się o zamek, a jak zdobędą zamek to zarabiają kasę z podatków :). Do klanu można oddać ile się chce exp, na którymśtam levelu można zakupić sztandar poprawiający atrybuty lub cokolwiek, zależnie od typu.

W grze można kręcić biznes i to całkiem niezły :).
Można zarabiać na grze sprzedając geony na allegro :).
Najważniejsze jest to, że ma świetny klimat, pozwala się wczuć i pożera na pare ładnych dni...

Gra jest super, jedyne co mi się w niej nie podoba to klasy- jeden chłop, dwie laski(bez możliwości zmiany płci), początkowo skromna ilość umiejętności i powolne zdobywanie doświadczenia między 25 a 30 poziomem.

Ech, w to trzeba zagrać :D.
Awatar użytkownika
skoruppa
Zakręcona Traszka
Zakręcona Traszka
Kontakt:

ale na linie nie dziala, usunac te posty bo w blad wprowadzaja ;). Ostatnio przeszukujac baze wine poszukujac jakiegos fajnego mmorpga w moim stylu (poza mu online), ktory to bez problemu chodzi na linie znalazlem Regnum Online. Pisze platinium, gold, silver.. czyli ze dobrze dziala. Wchodze na strone, potem wedlug schematu na forum aby poczytac co userzy linuksa pisza na owym forum. Wpisuje w search -> linux i tada, regnum online ma natywnego klienta na lina :>. Gra w wersji beta wiec nie powala ale dobrze sie zapowiada, juz mi sie bardziej podoba niz wiekszosc (prawie wszytskie) mmorpg`i na linuksa.

troche o grze, instalacja na ubuntu i moje screeny na http://ubuntugames.ovh.org/index.php?ti ... num_Online
JohnDoe

Post autor: JohnDoe »

Ja też polecam Regnum online. Bardzo przyjemnie sie gra, a z każdą godziną gra sie coraz bardziej rozwija, ciągle coś nowego jest wprowadzane i cały świat powiększany. Zachęcam :)
lamer
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec
Kontakt:

Post autor: lamer »

http://www.vallheru.pl - tekstowe rpg.

z początq wydaje się żenadą ale gdy sie rozkręcimy to dobrze nam idzie. ;)
Awatar użytkownika
kaziu
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec
Kontakt:

Post autor: kaziu »

Regnum Online bardzo ciekawe, przypomina mi nieco Lineage, ale jest jeszcze niedopracowane choć wole je bardziej niż EL. Jest to pierwszy "komercyjny" MMORPG jaki widze na Linuksa. Troszkę mało graczy, ale ujdzie na 10 daje mu 6 ;].

W necie natknąłem się na gierke http://www.eudemonsonline.com/ wygląda ciekawie niestety nie mogę jej odpalić na mojej cededze 5.2.5 ani pod wine, może komuś by się udało ? Mielibyście czas przetestować, klient waży 600 mb.
Awatar użytkownika
MJ
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec
Kontakt:

Co do http://www.eudemonsonline.com/ to naprawdę nie źle się prezentuje zobaczę czy uda się ją odpalić ;-)
Awatar użytkownika
kaziu
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec
Kontakt:

Post autor: kaziu »

Słyszał ktoś może o tej gierce PLANESHIFT jest binarka pod Linuxa. Gra na GPL-u F2P, więc chyba warto przetestować :twisted:
http://www.planeshift.it/download.html

Dodam, że dostała ocenę 9.1 na gry.wp.pl ;-)
Awatar użytkownika
MJ
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec
Kontakt:

PLANESHIFT próbowałem i niestety na kolana nie powala (ale to tylko moja własna opinia ;-) kto jej dał tak wysoką ocenę :pt36: )
Awatar użytkownika
skoruppa
Zakręcona Traszka
Zakręcona Traszka
Kontakt:

wlasnie planetshift.. ech staszna gra. Tez sie dziwie kto mu dal taka wysoka ocene.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Gry”