Ten autorun.inf i pliczki w folderze recycled lub recycler można normalnie usuwać pod linuksem.SPGM1903 pisze:to wiem...
sformatowac dysk chce, bo wdarł się jakis vir i nie wiem jak go wykurzyć. osadzil sie w plikach autorun.inf i w folderze RECYCLED. wywalilem plik .exe w folderze glownym, ktory powodowal alarmy we wszytkich antywirach i wyswietlal sie jako folder, a nie pendrive.
wywalilem plik i... naraz zablokowal mi calego pena. WTF?! nic nie moglem ruszyc.
SDA1? nie ma innego dysku SDB1, jak widac, odpada, bo wyskakuje błąd (jw). dyski twarde to HDA i HDB i numerki do nich.
wpisalem SDA, bo A to litera pierwszego dysku, stad zamiast B wpsiuje A.... chyba, ze inaczej to funkcjonuje...
ostatecznie sie wkurzylem i wzialem sformatowalem z Windy...
da sie to jakos inaczej, jak przez terminal? np przez jakas opcje gparted'a? tam bowiem wyskauja tylko dyski twarde...
Wchodzisz na pendriva i:
Kod: Zaznacz cały
sudo rm -rf nazwa_folderu_
Co chwila jak podłączę czyjegoś pendriva to mu to usuwam. Wystarczy coś drukować w jakimś punkcie ksero tłumnie odwiedzanym i masz to badziewie. Mój rekord to na razie 6 różnych po jednym podłaczeniu.