Tak, patrz pierwszy post w tym temacie. Jak widzicie coś do poprawki zgłaszajcie. Byle nie "nie działa link" tylko.Mess pisze:Czy pomyślał już ktoś nad skryptem tłumaczącym stare adresy na nowe ? Linki nie działają jak powinny

Tak, patrz pierwszy post w tym temacie. Jak widzicie coś do poprawki zgłaszajcie. Byle nie "nie działa link" tylko.Mess pisze:Czy pomyślał już ktoś nad skryptem tłumaczącym stare adresy na nowe ? Linki nie działają jak powinny
To jest akurat zabawnePlease contact the Administrator if your date of birth has changed.
Kod: Zaznacz cały
"Data Twoich urodzin może być wyświetlana w kilku miejscach na forum. Jeśli wybierzesz, z listy poniżej, by ją ukryć, tylko administrator będzie miał do niej dostęp.
Jeśli zapisana tu Data Twych Urodzin ulegnie zmianie, skontaktuj się z administratorem."
Prywatność
* Ukryj mój wiek i datę urodzenia
* Wyświetlaj tylko mój wiek
* Wyświetlaj tylko dzień i miesiąc urodzenia
* Wyświetl wiek i pełną datę urodzin.
Option 1 - Enter the URL to the Image on Another Website
You may limit the receipt of private messages to just moderators and those on your buddy list. Other members who attempt to send messages to you will be told that you have disabled private messaging.
[]Receive Private Messages only from Buddies and Moderators
You may send your message to up to 5 people at a time.
Właśnie o to mi chodziło...n-krzychu pisze:Nie żebym się czepiał ale coś wolałem stare forum. Jakoś przyjaźniejsze w obsłudze było. Na ale to może kwestia przyzwyczajenia?
ale o co chodzi?!:pt36:Co do pierwszego wystarczy adblock plus i firefox
Nie martwię się . Dam radę się przyzwyczaić, ale moje marudzenie być może wynika z kwestii wieku ( no 40 na karku) i mocno konserwatywnych przekonań:razz:laybythesea pisze:n-krzychu, CanonicalNT: muszę was zmartwić - to kwestia przyzwyczajenia
Czy w wątku padła odpowiedź na to pytanie?toporow pisze:Przepraszam, czy można jakoś ignorować tematy?
Wiadomość
The server is too busy at the moment. Please try again later.
Chciałbym się dowiedzieć, dlaczego niewykonalne i co jest rozumiane pod hasłem "Ograniczenia serwera"? Póki co, funkcjonalność tego forum znacznie spadła od czasów phpBB. Skoro nowe forum na silniku vBulletin'a nakłada aż takie ograniczenia, to dlaczego wybór padł własnie na nie. Forum powinno być wygodne pod względem wyszukiwania na nim informacji, a nie pod względem zbędnych właściwie udogodnień. Wyłączenie z wyszukiwania wyrazów mniej niż 4 literowych, przy czym znaki specjalne nie są traktowane jako litery, dykwalifikuje silnik na starcie.Wyszukiwarka nie wyszukuje słów o dł. poniżej 4 liter NIEWYKONALNE. Ograniczenia serwera.
Mysql i indeksy.Chciałbym się dowiedzieć, dlaczego niewykonalne i co jest rozumiane pod hasłem "Ograniczenia serwera"?
Pozostają jeszcze słowa kluczowe, więc można sobie poradzić. Nic na to nie poradzimy że jest tak a nie inaczej. Nikt tego nie przewidział. Nie znając dobrze silnika nie mogliśmy widzieć jakie tak naprawdę trudności się pojawią.Wyłączenie z wyszukiwania wyrazów mniej niż 4 literowych, przy czym znaki specjalne nie są traktowane jako litery, dykwalifikuje silnik na starcie.
id postów i tematów na nowym forum jest skrajnie przypadkowe w odniesieniu do starego id, więc jakakolwiek próba ogarnięcia tego musi skończyć się fiaskiem.Tak samo, sprawa tyczy się niedziałających linków. Znów widnieje słowo Niewykonalne z kiepskim wytłumaczeniem.
poprawie jak bede mial chwle czasu....h!v pisze:Wytam
Polonizacja - new hope - new episode.
To jest akurat zabawne.
Ale do rzeczy. W Edycji profilu tekst na temat daty nie jest jeszcze przetłumaczony.
Propozycja
[...]
Pozdrawiam
h!v
http://forum.ubuntu.pl/tags/Gnom pisze:Chciałbym się dowiedzieć, dlaczego niewykonalne i co jest rozumiane pod hasłem "Ograniczenia serwera"? Póki co, funkcjonalność tego forum znacznie spadła od czasów phpBB. Skoro nowe forum na silniku vBulletin'a nakłada aż takie ograniczenia, to dlaczego wybór padł własnie na nie. Forum powinno być wygodne pod względem wyszukiwania na nim informacji, a nie pod względem zbędnych właściwie udogodnień. Wyłączenie z wyszukiwania wyrazów mniej niż 4 literowych, przy czym znaki specjalne nie są traktowane jako litery, dykwalifikuje silnik na starcie.
Jestem ciekaw jak wyobrażacie sobie teraz wyszukiwanie na nim informacji na temat sprzętu Via czy np. pod kątem DNS'ów.
Tak samo, sprawa tyczy się niedziałających linków. Znów widnieje słowo Niewykonalne z kiepskim wytłumaczeniem. Dlaczego o skrypcie tłumaczącym linki nie pomyślał nikt przed zmianą silnika? Czy tak trudno było chociaz uformować jedną tablicę o polach zawierających stary i nowy id postu? Przecież wtedy wystarczyło by stworzyć prosty plik showtopic.php z przekierowaniem za pomocą header'a.
Z tych dwóch głównych, i kilku innych mniejszych, powodów nie uważam tej zmiany silnika za dobry ruch. Uważam, że zmiana była pochopna i źle przeprowadzona.
Nie macie za co przepraszać. Zmiany bywają bolesne i trzeba się z tym pogodzić, co nie znaczy że z utrudnieniami nie należy walczyć.Zrobiliśmy wszystko co w naszej mocy by uczynić forum w pełni funkcjonalnym. Jak coś nie działa jakbyście chcieli, to (posłużę się dość wytartym sloganem)- przepraszamy z utrudnienia.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 7 gości