Kernele testowe/RC wersja v19.x - atom oraz K8
Moderator: e X t 7 3
-
Cubensis
- Serdeczny Borsuk

- Wersja Ubuntu: 12.04
- Środowisko graficzne: Unity
- Architektura: x86_64
Re: Kernele testowe wersja v19.x - atom oraz K8
Zainstalowałem. Na Radeonie HD3000 Ubuntu nie wyrabia. Tnie przy zaznaczaniu ikon na pulpicie. Dopiero instalacja Gnome Fallback pomogła. Oprócz beznadziejnej wydajności jest też kłopot z filmami, są wyświetlane na nich zakłócenia.
Przydałby się Fuck dla AMD od Linusa...
- Galvatron
- Zakręcona Traszka

- Architektura: x86
- Kontakt:
Catalysty 12.4? Próbowałeś bawić się różnymi opcjami w Catalyst Control Center?
Man wields his sword to die with a a smile on his face on a distant day beyond his dreams.
- luk1don
- Przebojowy Jelonek

- Wersja Ubuntu: inny OS
- Środowisko graficzne: Inne
Zainstalowały się w ogóle?Cubensis pisze:Zainstalowałem. Na Radeonie HD3000 Ubuntu nie wyrabia. Tnie przy zaznaczaniu ikon na pulpicie. Dopiero instalacja Gnome Fallback pomogła. Oprócz beznadziejnej wydajności jest też kłopot z filmami, są wyświetlane na nich zakłócenia.
Daj wycinek np.
Kod: Zaznacz cały
fgl_glxgears- Galvatron
- Zakręcona Traszka

- Kontakt:
Catalysty 12.6 wspierają już tylko HD5000 i nowsze.
AMD postanowiło nagle uciąć wsparcie ledwie 2-3-letnim konstrukcjom. Z tego powodu właścicielom HD2/3/4 polecam - z dość oczywistych powodów -powoli myśleć nad przesiadką na nVidię Nie chodzi mi tylko o to, że nie będzie już poprawek błędów (a za kilka miesięcy czy rok zostaną tylko otwarte stery), lecz również o to, że Zieloni bardzo długo wspierają swoje produkty. Najstarsze karty w nowych sterownikach nVidii to GF6 i 7, które nawet w ostatnich miesiącach dostały różne poprawki.
Osobiście straciłem resztki zaufania jakie miałem do AMD pod Linuksem. Byłem już prawie zdecydowany na MSI X-370 (i poniekąd jestem nadal), ale jaką mam gwarancję, że w okolicach 2015 nie utną wsparcia dla HD6000?
AMD postanowiło nagle uciąć wsparcie ledwie 2-3-letnim konstrukcjom. Z tego powodu właścicielom HD2/3/4 polecam - z dość oczywistych powodów -powoli myśleć nad przesiadką na nVidię Nie chodzi mi tylko o to, że nie będzie już poprawek błędów (a za kilka miesięcy czy rok zostaną tylko otwarte stery), lecz również o to, że Zieloni bardzo długo wspierają swoje produkty. Najstarsze karty w nowych sterownikach nVidii to GF6 i 7, które nawet w ostatnich miesiącach dostały różne poprawki.
Osobiście straciłem resztki zaufania jakie miałem do AMD pod Linuksem. Byłem już prawie zdecydowany na MSI X-370 (i poniekąd jestem nadal), ale jaką mam gwarancję, że w okolicach 2015 nie utną wsparcia dla HD6000?
Man wields his sword to die with a a smile on his face on a distant day beyond his dreams.
- luk1don
- Przebojowy Jelonek

Aha on ma hd3000. Może zainstalował 12.6...
Z tymi wersjami to jest pomieszane. Np. na Windowsie obecnie jest wersja CCC 12.7 beta a driver ma numer 8.97. Ja używam na Windows wersji 12.6 ze sterownikiem 9.00 (nieoficjalna beta). Słyszał ktoś? Ta wersja co teraz wyszła to AMD Catalyst 8.97 12.6 BETA July 3 HD2/3/4000 Series zawierająca krytyczne poprawki dla tychże wymienionych modeli. Oczywiście sterowniki na Linuxa to inna bajka i deweloperzy ATI/AMD po prostu olewają je i porzucają wsparcie dla starszych czipsetów. Nie można znaleźć również tych wersji beta dla Linuxa. Jednak to może się wszystko zmieniać.
-- poniedziałek, 9 lipca 2012, 22:33 --
Rozumiem, że masz kartę NVIDII to krytykujesz AMD, ale NVIDIA też sobie mocno pogrywa z użytkownikami spod znaku pingwina. Na stacjonarnym mam kartę legacy i też sterów brak, a co zrobili z hybrydowymi układami graficznymi... wydali takie karty a nie dali wsparcia w postaci sterowników na Linuxa i ostatnio też były ze sterownikami cyrki, że wydajnością nie grzeszyły i były błędy krytyczne. W przypadku NVIDII te ich sterowniki są do wszystkiego (mam na myśli - jedna wersja sterów do wielu kart). W wypadku AMD to jest wszystko rozdrobnione, jest wiele wersji sterowników i dlatego chwalę sobie ATI/AMD i nie olewają hybrydek.
Z tymi wersjami to jest pomieszane. Np. na Windowsie obecnie jest wersja CCC 12.7 beta a driver ma numer 8.97. Ja używam na Windows wersji 12.6 ze sterownikiem 9.00 (nieoficjalna beta). Słyszał ktoś? Ta wersja co teraz wyszła to AMD Catalyst 8.97 12.6 BETA July 3 HD2/3/4000 Series zawierająca krytyczne poprawki dla tychże wymienionych modeli. Oczywiście sterowniki na Linuxa to inna bajka i deweloperzy ATI/AMD po prostu olewają je i porzucają wsparcie dla starszych czipsetów. Nie można znaleźć również tych wersji beta dla Linuxa. Jednak to może się wszystko zmieniać.
-- poniedziałek, 9 lipca 2012, 22:33 --
Rozumiem, że masz kartę NVIDII to krytykujesz AMD, ale NVIDIA też sobie mocno pogrywa z użytkownikami spod znaku pingwina. Na stacjonarnym mam kartę legacy i też sterów brak, a co zrobili z hybrydowymi układami graficznymi... wydali takie karty a nie dali wsparcia w postaci sterowników na Linuxa i ostatnio też były ze sterownikami cyrki, że wydajnością nie grzeszyły i były błędy krytyczne. W przypadku NVIDII te ich sterowniki są do wszystkiego (mam na myśli - jedna wersja sterów do wielu kart). W wypadku AMD to jest wszystko rozdrobnione, jest wiele wersji sterowników i dlatego chwalę sobie ATI/AMD i nie olewają hybrydek.
-
Cubensis
- Serdeczny Borsuk

Zainstalowałem 12.4, pomimo że na stronie AMD po wybraniu HD3000 pojawia się wersja 12.6 beta. Gdy będę mieć dostęp do komputera, to dam wyniki, ale catalyst control center i fglrxinfo działały, więc prawdopodobnie dobrze wykonałem instalacje.
- e X t 7 3
- Przyjaciel

- Wersja Ubuntu: 21.10
- Środowisko graficzne: KDE Plasma
- Kontakt:
Tak na szybko te "nowe" bety są właśnie dla kart "legacy", a zatem już nie wspieranych "oficjalnie" w ramach oficjalnych 12.6. Zresztą od 12.7 AMD porzuci wsparcie nie tylko dla układów 2000 - 4000 AMD/ATi pod Linuksa, ale też pod inne systemy, w tym Windows.Cubensis pisze:Zainstalowałem 12.4, pomimo że na stronie AMD po wybraniu HD3000 pojawia się wersja 12.6 beta. Gdy będę mieć dostęp do komputera, to dam wyniki, ale catalyst control center i fglrxinfo działały, więc prawdopodobnie dobrze wykonałem instalacje.
Pozdrawiam
-- 09 lip 2012 23:08 --
Zatem, jak pisałem wyżej wsparcie zostanie "porzucone" także dla Windows i dla Linuksa też są te bety 12.6 legacy. Co do developerów, to pomimo wpadek, raz na czasluk1don pisze:... Oczywiście sterowniki na Linuxa to inna bajka i deweloperzy ATI/AMD po prostu olewają je i porzucają wsparcie dla starszych czipsetów. Nie można znaleźć również tych wersji beta dla Linuxa. Jednak to może się wszystko zmieniać...
Pozdrawiam
-- 09 lip 2012 23:13 --
Powiem Ci Kolego Galvatron, że niczego nie można być pewnymGalvatron pisze:Catalysty 12.6 wspierają już tylko HD5000 i nowsze.
Pozdrawiam
-- 09 lip 2012 23:14 --
Co pokazuje fglrxinfo ?Cubensis pisze:Zainstalowałem 12.4, pomimo że na stronie AMD po wybraniu HD3000 pojawia się wersja 12.6 beta. Gdy będę mieć dostęp do komputera, to dam wyniki, ale catalyst control center i fglrxinfo działały, więc prawdopodobnie dobrze wykonałem instalacje.
Pozdrawiam
Nie ma rzeczy niemożliwych ... są tylko trudne do zrobienia 
Moje kernele oraz skrypty:
NeteXt'73 - instalator kerneli i skryptów oraz optymalizator systemu w jednym > netext73.pl
Moje kernele oraz skrypty:
NeteXt'73 - instalator kerneli i skryptów oraz optymalizator systemu w jednym > netext73.pl
- linuxozaurus
- Gibki Gibbon

Panie eXT73
Czy pan Ma jakieś pomysły na Regulację jasności ?
Moja podpowiedz jest taka działa do momentu załadowania jądra. i jest to nie zależne od tego czy twoje jako czy generic, Ubuntu czy np kameleon (live).
Po załadowaniu systemu nie działa nie zależnie od zawartości pliku gruba.
czy coś było w tych logach?
Czy pan Ma jakieś pomysły na Regulację jasności ?
Moja podpowiedz jest taka działa do momentu załadowania jądra. i jest to nie zależne od tego czy twoje jako czy generic, Ubuntu czy np kameleon (live).
Po załadowaniu systemu nie działa nie zależnie od zawartości pliku gruba.
czy coś było w tych logach?
witam
Linuxozaurus
Santo Subito Ioannes Paulus II "wolne oprogramowanie dla wolnych ludzi"
Lenowo IdeaPad L340 17API z Windows 11 Windows Dual Boot Linux Mint Cinamon in secure boot end user mode.
Sława Ukrajini!
Linuxozaurus
Santo Subito Ioannes Paulus II "wolne oprogramowanie dla wolnych ludzi"
Lenowo IdeaPad L340 17API z Windows 11 Windows Dual Boot Linux Mint Cinamon in secure boot end user mode.
-
Dominbik
- Wytworny Kaczor

- Wersja Ubuntu: 10.04
- Środowisko graficzne: GNOME
Podaj model karty.luk1don pisze:Na stacjonarnym mam kartę legacy i też sterów brak
I co z tego?luk1don pisze:W przypadku NVIDII te ich sterowniki są do wszystkiego (mam na myśli - jedna wersja sterów do wielu kart).
- luk1don
- Przebojowy Jelonek

Dla Geforce 4 brak sterownika wspierającego najnowszego X.orga.Dominbik pisze:Podaj model karty.luk1don pisze:Na stacjonarnym mam kartę legacy i też sterów brak
I co z tego?luk1don pisze:W przypadku NVIDII te ich sterowniki są do wszystkiego (mam na myśli - jedna wersja sterów do wielu kart).
Tak jak w życiu: jak coś jest do wszystkiego to jest do niczego, jak się nie specjalizujesz w czymś np. jesteś po ogólniaku to nie możesz znaleźć pracy
Kilka przykładów byków po stronie NVIDII:
http://nvidia.custhelp.com/app/answers/detail/a_id/3109
http://www.nvnews.net/vbulletin/showthread.php?t=178460
To z tego, że w pewnym momencie na Geforce 6600 nie startowało Unity3d, gdy tymczasem na 7300 było wszystko w porządku...
-- wtorek, 10 lipca 2012, 11:17 --
Widziałeś gdzieś wersję AMD Catalyst 8.981.2.0 12.7 BETA (June 26) na Linuxa? Bo na Windowsa są. Jak tak to daj linka...e X t 7 3 pisze:
Zatem, jak pisałem wyżej wsparcie zostanie "porzucone" także dla Windows i dla Linuksa też są te bety 12.6 legacy. Co do developerów, to pomimo wpadek, raz na czas, dają oni coraz lepszej jakości sterowniki. Musze powiedzieć, ze 12.4 oraz pomimo pewnych wad 12.6 są już naprawdę niezłe - mowa o kartach z rodziny od 5000 do 7000 - na tych testowałem.
- Galvatron
- Zakręcona Traszka

- Kontakt:
Do FX i starszych są osobne sterowniki, okresowo aktualizowane pod nowe X: http://www.nvidia.com/object/unix.html Niestety zapewnienie kompatybilności GF4 z X.org 1.11 nie jest chyba zbyt wysoko na liście priorytetów.
- luk1don
- Przebojowy Jelonek

To, że jest to osobna seria jest rzeczą oczywistą i nie trzeba tym wspominaćGalvatron pisze:Do FX i starszych są osobne sterowniki, okresowo aktualizowane pod nowe X: http://www.nvidia.com/object/unix.html Niestety zapewnienie kompatybilności GF4 z X.org 1.11 nie jest chyba zbyt wysoko na liście priorytetów.

- kranu
- Sędziwy Jeż

Udostępniasz gdzieś ten kernel Brazos i czy jest stabilny?e X t 7 3 pisze: Ja mogę jedynie stwierdzić, że X370 - przy odpowiednich optymalizacjach - np. mój kernel Brazos + Catalysty 12.4, lub 12.6 zachowuje się wręcz genialnie. Idealne narzędzie do pracy i zabawy.
Bo moje Kubuntu 12.04 na E-450 szału nie robi.
- jacekalex
- Gibki Gibbon

- Środowisko graficzne: MATE
W związku z porzuceniem przez nvidię ciagłego poprawiania sterów do kart starszych, niż GF5xxx, jedno pytanie?luk1don pisze:To, że jest to osobna seria jest rzeczą oczywistą i nie trzeba tym wspominaćGalvatron pisze:Do FX i starszych są osobne sterowniki, okresowo aktualizowane pod nowe X: http://www.nvidia.com/object/unix.html Niestety zapewnienie kompatybilności GF4 z X.org 1.11 nie jest chyba zbyt wysoko na liście priorytetów.
[/url]
Dlaczego ani w Debianie, ani w Ubuntu zaden developer nie wpadł na pomysł wprowadzenia Xorga legacy dla starszych sterowników?
Nie da się, czy develooperzy już poza KMS świata nie widzą?
Bo np w Gentoo mam do wyboru takie wersje:
Osobną kwestią jest, że Xorgi teraz dziwnie często gubią kontakt ze sterownikami, od momentu, szefem projektu byl facet z Apple.xorg-server 1.9.5, 1.10.6-r1, 1.11.4-r1, 1.12.2.
I zawsze mi się zdawało, że Gentoo jest na szybkie nowoczesne maszyny, a tu się okazuje, że za chwilę będzie jedyną alternatywą dla Pentium 4 i kartą GF-2MX.
A sterowniki ATI też co chwila nie nadązają za Xorgiem, co kiedyś się nie zdażało.
Zaczyna to być już pocieszne i straszne zarazem.
Problemy rozwiązujemy na forum nie na PW -> Niech inni na tym skorzystają.
Komputer jest jak klimatyzacja - gdy otworzysz okna, robi się bezużyteczny...
Linux User #499936
Inny OS: Gentoo Linux
Linux User #499936
-
Dominbik
- Wytworny Kaczor

- Wersja Ubuntu: 10.04
To stare karty. Jak wygląda wsparcie AMD w przypadku tak wiekowych kart? nVidia- do 1.10 jest. Wystarczy, że zatrzymasz sobie Xorga w 1.10 przed aktualizacjami i tyle. Sam mam kartę z tej serii i brak zamkniętego sterownika do najnowszego Xorga nic nie przeszkadza. Bez problemu używam aktualnego Debiana Testing. Po aktualizacji jądra generuje sobie nowy moduł skryptem nVidii co i tak wykonywałbym w przypadku aktualnego Xorga i działającego zamkniętego sterownika.luk1don pisze:Dla Geforce 4 brak sterownika wspierającego najnowszego X.orga.
Nie wiem. Wiem tylko że w Debianie z Xorgiem 1.11 można sobie poradzić jak wyżej pisałem. Jest repo snapshot, zainstalować 1.10 i zatrzymać. Łatwe i nie sprawia problemów. opengl, środowisko to działa okk.....jacekalex pisze: W związku z porzuceniem przez nvidię ciagłego poprawiania sterów do kart starszych, niż GF5xxx, jedno pytanie?
Dlaczego ani w Debianie, ani w Ubuntu zaden developer nie wpadł na pomysł wprowadzenia Xorga legacy dla starszych sterowników?
btw @luk1don ; GeForce4 nie ma chyba driverów do najnowszych produktów MS typu Vista/7, więc czemu nVidia miałaby wiecznie wspierać nowe Xorgi?e X t 7 3 pisze: Zatem, jak pisałem wyżej wsparcie zostanie "porzucone" także dla Windows i dla Linuksa
- jacekalex
- Gibki Gibbon

@DOminbik
Nie każdy wie gdzie i jak cofnąć i zablokowac Xserwer, poza tym, jak zacznie być niezgodny ze świeżo zaktualizowaną wersją glibc (czy libc6), lub innej kluczowej biblioteki systemowej z zakresu toolchaina, i taki Xorg pójdzie do krainy wiecznych errorów, a pacjent zostaje bez obrazu, to nawet do Googli nie zajrzy, bo nie wie jak sobie poradzić, jeśli Xorg nie działa.
Natomiast developerzy mają całe zestawy skryptów do automatycznego budowania paczek zarówno w Debianie, jak i w Ubuntu, i zrobienie jednej czy dwóch dodatkowych wersji Xorga do starszych sterowników nie byłoby żadnym problemem.
Czemu w Gentoo możesz skompilować sobie Xorga 1.9 na GCC-4.7 z LTO, albo Clangu czy ICC jak Ci jest potrzebny, lub masz taką fantazję, a w szacownych łatwych i przyjazdnych dla użyszkonika dystrybucjach nikt tego nie potrafi lub nie chce?
Z mojego doświadczenia,okazuje się, że Gentoo jest czasami łatwiejsze od Ubuntu czy Debiana, choćby przy takim cyrku z Xorgiem dla starszych sterowników.
Któtko pisząc, umiesz liczyć, licz na siebie.
A Linuxa (całego systemu) nikt dla mnie lepiej nie zrobi, niż ja sam, może oprócz naszego wspólnego kolegi z DUGa, który używa LFS'a.
Pozdrawiam

Nie każdy wie gdzie i jak cofnąć i zablokowac Xserwer, poza tym, jak zacznie być niezgodny ze świeżo zaktualizowaną wersją glibc (czy libc6), lub innej kluczowej biblioteki systemowej z zakresu toolchaina, i taki Xorg pójdzie do krainy wiecznych errorów, a pacjent zostaje bez obrazu, to nawet do Googli nie zajrzy, bo nie wie jak sobie poradzić, jeśli Xorg nie działa.
Natomiast developerzy mają całe zestawy skryptów do automatycznego budowania paczek zarówno w Debianie, jak i w Ubuntu, i zrobienie jednej czy dwóch dodatkowych wersji Xorga do starszych sterowników nie byłoby żadnym problemem.
Czemu w Gentoo możesz skompilować sobie Xorga 1.9 na GCC-4.7 z LTO, albo Clangu czy ICC jak Ci jest potrzebny, lub masz taką fantazję, a w szacownych łatwych i przyjazdnych dla użyszkonika dystrybucjach nikt tego nie potrafi lub nie chce?
Z mojego doświadczenia,okazuje się, że Gentoo jest czasami łatwiejsze od Ubuntu czy Debiana, choćby przy takim cyrku z Xorgiem dla starszych sterowników.
Któtko pisząc, umiesz liczyć, licz na siebie.
A Linuxa (całego systemu) nikt dla mnie lepiej nie zrobi, niż ja sam, może oprócz naszego wspólnego kolegi z DUGa, który używa LFS'a.
Pozdrawiam
Linux User #499936
Linux User #499936
- luk1don
- Przebojowy Jelonek

X.org był dystrybuowany jako jedno duże archiwum zawierające serwer, sterowniki, biblioteki klienckie i niektóre aplikacje. Zmieniło się to wraz z wydaniem X11R7.0, kiedy elementy te zostały podzielone na odrębne tarballe. Jeśli dany komponent nie zmienia się między wydaniami to ta sama paczka może być zawarta w wielu wydaniach, a zmieniające się komponenty takie jak sterowniki graficzne mogą dodawać nowe pakiety, które można wtedy zainstalować bez konieczności przebudowy wszystkiego. Poza tym różni ludzie mogą obsługiwać uwalnianie różnych komponentów. Ma to taką wadę, że numery wersji wszystkich innych komponentów są teraz bardziej widoczne. Można zobaczyć, jaka wersja jest obecnie w X11R7.7 na stronie pobierania:jacekalex pisze:W związku z porzuceniem przez nvidię ciagłego poprawiania sterów do kart starszych, niż GF5xxx, jedno pytanie?luk1don pisze:To, że jest to osobna seria jest rzeczą oczywistą i nie trzeba tym wspominaćGalvatron pisze:Do FX i starszych są osobne sterowniki, okresowo aktualizowane pod nowe X: http://www.nvidia.com/object/unix.html Niestety zapewnienie kompatybilności GF4 z X.org 1.11 nie jest chyba zbyt wysoko na liście priorytetów.
[/url]
Bo np w Gentoo mam do wyboru takie wersje:Osobną kwestią jest, że Xorgi teraz dziwnie często gubią kontakt ze sterownikami, od momentu, szefem projektu byl facet z Apple.xorg-server 1.9.5, 1.10.6-r1, 1.11.4-r1, 1.12.2.
I zawsze mi się zdawało, że Gentoo jest na szybkie nowoczesne maszyny, a tu się okazuje, że za chwilę będzie jedyną alternatywą dla Pentium 4 i kartą GF-2MX.
A sterowniki ATI też co chwila nie nadązają za Xorgiem, co kiedyś się nie zdażało.
Zaczyna to być już pocieszne i straszne zarazem.
http://www.x.org/releases/X11R7.7/src/xserver/
I od tego się wszystko zaczyna. Oczywiście podstawa: Xorgowcy pracują odzielnie i AMD oraz NVIDIA też oddzielnie od nich
Wersja dołączona do Ubuntu jest zwykle nieco nowsza, bo do tego pracują na swoim gicie
- jacekalex
- Gibki Gibbon

I chcesz mi wytlumaczyć, że ja w Gentoo mam portage, które automatycznie kompiluje zależności, a Developrzy Debiana opeikujący się Xorgiem nie potrafią naskrobać skryptu, który im zbuduje wsystkie moduly Xorga automatycznie?
Jeśli tak, to dlaczego nie dają w repo nawet źródel starszych Xorgów, zeby sie ktoś mogl zbudować je korzystając z dpkg, który przecież ma wszyskie narzędzia do automatycznej budowy paczek.
Jest też np apt-build, który też kompiluje wszystkie zależności od sufitu do podlogi.
A przecież, kiedyś wszystko co trzeba było w repo, źródla mogły zostać.
I tylko do sterownika np Nvidia 71.xx.xx dorzucić skrypt, ktory odpali dpkg tak, żeby zbudował starego Xorga i konieczne moduły.
Podobnie do skryptu build-qmail - ktory służy do instalacji Qmaila na Debianie, i ze względów licencyjnych kompiluje go na miejscu tworząc paczke deb.
Sznurek: http://packages.debian.org/squeeze/all/ ... c/filelist
Jeśli tak, to dlaczego nie dają w repo nawet źródel starszych Xorgów, zeby sie ktoś mogl zbudować je korzystając z dpkg, który przecież ma wszyskie narzędzia do automatycznej budowy paczek.
Jest też np apt-build, który też kompiluje wszystkie zależności od sufitu do podlogi.
A przecież, kiedyś wszystko co trzeba było w repo, źródla mogły zostać.
I tylko do sterownika np Nvidia 71.xx.xx dorzucić skrypt, ktory odpali dpkg tak, żeby zbudował starego Xorga i konieczne moduły.
Podobnie do skryptu build-qmail - ktory służy do instalacji Qmaila na Debianie, i ze względów licencyjnych kompiluje go na miejscu tworząc paczke deb.
Sznurek: http://packages.debian.org/squeeze/all/ ... c/filelist
Linux User #499936
Linux User #499936
-
murzin
- Piegowaty Guziec

- Wersja Ubuntu: 12.10
Witam
Zainstalowałem kernel 19.1 na kubuntu 12.04, lecz stary kernel zostal, chyba 3.2.0.23, i cały czas wyskakuje mi powiadomienie o aktualizacji do 3.2.0.27.
Czy jest jakis sposób by usunąć ten stary kernel? dodam ze próbowałem przez centrum oprogramowania ale tam podczas zaznaczania tego kernel wyskakuje mi powiadomienie ze muszą zostać zainstalowane nowe pakiety by móc to odinstalowac a wsród tych pakietow jest kernel 3.2.0.27
Zainstalowałem kernel 19.1 na kubuntu 12.04, lecz stary kernel zostal, chyba 3.2.0.23, i cały czas wyskakuje mi powiadomienie o aktualizacji do 3.2.0.27.
Czy jest jakis sposób by usunąć ten stary kernel? dodam ze próbowałem przez centrum oprogramowania ale tam podczas zaznaczania tego kernel wyskakuje mi powiadomienie ze muszą zostać zainstalowane nowe pakiety by móc to odinstalowac a wsród tych pakietow jest kernel 3.2.0.27
- Galvatron
- Zakręcona Traszka

- Kontakt:
Możesz go bez obaw zaktualizować. Nie wpłynie to w jakikolwiek sposób na obecny kernel.