Wupra - pierwszy w Polsce sklep z grami na Linuksa

Forumowy magiel: pogaduchy o wszystkim i o niczym.
mat
Wytworny Kaczor
Wytworny Kaczor
Wersja Ubuntu: inny OS
Środowisko graficzne: Blackbox

Odp: Wupra - pierwszy w Polsce sklep z grami na Linuksa

Post autor: mat »

Michael Simms udzielił odpowiedzi na temat demo gry Sacred:

"We have had issues with the demo, in that the source code for the demo and the main game is incompatible, the demo was made with an earlier version of the code. We would LIKE to get the demo out, but we have to realistically balance time and budget. When a rental for a week is, what, ?1.50 or something, it isnt a fortune. I agree we SHOULD have a demo, but we have to be practical. Where a demo is possible we do it. Where is a demo is merely ?hard? we do it, but the sacred demo is beyond that. We have expended a good amount of developer time on it, without success so far."

http://blog.linuxgamepublishing.com/201 ... -reseller/
BUY LINUX GAMES
Support Game Companies who Support Linux Gaming.
Awatar użytkownika
Jusko
Przebojowy Jelonek
Przebojowy Jelonek
Środowisko graficzne: GNOME
Architektura: x86_64
Kontakt:

Post autor: Jusko »

Przynajmniej coś wiadomo - czekałem na demo Sacred spooory czas. Ostatecznie doszło do tego, że mając przez chwilę Windows nacieszyłem się demem gry dla Windows i wiem już jak wygląda gra. W takich przypadkach jak Sacred idzie niestety odczuć, w jakiej sytuacji jest rynek Linuksa :-( Według mnie demo gry to podstawa... Dlaczego? Bo nie ma to jak "świetna" sprawa, gdy kupujesz grę nawet nie wiedząc, czy Ci się spodoba, bo nie było dema...:-(

EDIT:
A zawiedziony brakiem dem jestem dlatego, że chciałem w Wuprze kupić już Sacred, ale czekałem za demem. I okazałoby się, że kupiłbym kota w worku za niemałe pieniądze przecież - pograłem w demo na Windows i gra nie spodobała mi się (wolę Newerwinter Nights albo pierwsze 2 Fallouty, nie Action RPG). Dlatego dema dla testu być powinny.
Registered Linux User - Number 482487

http://juskoit.cba.pl
wupra
Wytworny Kaczor
Wytworny Kaczor
Środowisko graficzne: KDE Plasma
Architektura: x86
Kontakt:

Post autor: wupra »

Z jednej strony to nawet lepiej, że nie jest marnowany czas na stworzenie wersji Demo. Dzięki czemu LGP szybciej wyda nowe gry.

Zrobiłem zestawienie najczęściej pobieranych wersji demo gier z wupra.com

http://wupra.com/forum-wpr/viewtopic.php?f=2&t=63

Najczęściej kupowane gry:

http://wupra.com/forum-wpr/viewtopic.php?f=2&t=64
Awatar użytkownika
makson
Przebojowy Jelonek
Przebojowy Jelonek
Wersja Ubuntu: 16.04
Środowisko graficzne: Xfce

Post autor: makson »

Mam nadzieję, że biznes kręci się coraz lepiej i że zysk ze sprzedaży pokrywa chociaż koszty utrzymania sklepu. Trzeba po prostu reklamować sklep na każdym portalu społecznościowym Linuksa i MacOS jaki jesteś w stanie znaleźć. Przygotowanie filmiku na YouTube też na pewno nie zaszkodzi.

Ze swojej strony to do komercyjnych tytułów na WikiGames, które są także w twoim sklepie zacznę dodawać linki do odpowiednich produktów w twoim sklepie.

Swoją drogą - zainstalowałem sobie ostatnio na VirtualBox IcaAROS Desktop, patrzę, a tam preinstalowany Quake I, Doom I, BOH. Nie są to przypadkiem komercyjne tytuły? Co do BOH, to może jest to tylko wersja demo - gra mi się nie podobała i za bardzo w nią nie grałem. Natomiast Quake i Doom to na pewno pełne wersje - już enty level tam pokonuję.

P.S. Jak wyjdzie Ubuntu 10.04 LTS to będzie można u Ciebie kupić oryginalne, ładne płytki (Ubuntu, Kubuntu, Xubuntu i polski remix Ubuntu)?

P.S.2 Masz jakieś dojścia do Amiga Forever na Linuksa za rozsądną cenę?
Miałem Linuksa, zanim stało się to modne.
wupra
Wytworny Kaczor
Wytworny Kaczor
Kontakt:

makson pisze:Mam nadzieję, że biznes kręci się coraz lepiej i że zysk ze sprzedaży pokrywa chociaż koszty utrzymania sklepu.
Niestety nie.
makson pisze: Trzeba po prostu reklamować sklep na każdym portalu społecznościowym Linuksa i MacOS jaki jesteś w stanie znaleźć. Przygotowanie filmiku na YouTube też na pewno nie zaszkodzi.
Na pewno nie będę już organizował konkursów ponieważ nie cieszą się one zainteresowaniem, nawet wzmianka o konkursie nie wpływa w minimalnym stopniu na sprzedaż. Pokładałem spore nadzieje w recenzji Jets'n'Guns w Linux+ jednak to także okazało się nie skuteczne.

Powoli gdzieniegdzie umieszczam informacje. Reklama w postaci bannera lub adtality jest nie skuteczna ponieważ większość osób blokuje reklamy.

Dodanie gier na Windows nie zdołało przyciągać uwagi użytkowników wine.
makson pisze: Nie są to przypadkiem komercyjne tytuły? Co do BOH, to może jest to tylko wersja demo - gra mi się nie podobała i za bardzo w nią nie grałem. Natomiast Quake i Doom to na pewno pełne wersje - już enty level tam pokonuję.
Quake i Doom są grami shareware, więc są to ograniczone wersji. BOH jest dosyć specyficzną grą przeznaczoną głównie dla użytkowników amigi.

makson pisze: P.S. Jak wyjdzie Ubuntu 10.04 LTS to będzie można u Ciebie kupić oryginalne, ładne płytki (Ubuntu, Kubuntu, Xubuntu i polski remix Ubuntu)?
Nie będzie można, raz próbowałem i nie było zainteresowania. Może kiedyś spróbuję ponownie ale z inną dystrybucją.
makson pisze: P.S.2 Masz jakieś dojścia do Amiga Forever na Linuksa za rozsądną cenę?
Nie mam takich planów. Nie wykluczam, że mogę zmienić zdanie jeśli tylko sytuacja sklepu w znacznym stopniu ulegnie poprawie i będzie spore zainteresowanie. Rozsądną cenę czyli za ile?
Awatar użytkownika
makson
Przebojowy Jelonek
Przebojowy Jelonek

wupra pisze:Na pewno nie będę już organizował konkursów ponieważ nie cieszą się one zainteresowaniem, nawet wzmianka o konkursie nie wpływa w minimalnym stopniu na sprzedaż. Pokładałem spore nadzieje w recenzji Jets'n'Guns w Linux+ jednak to także okazało się nie skuteczne.

Powoli gdzieniegdzie umieszczam informacje. Reklama w postaci bannera lub adtality jest nie skuteczna ponieważ większość osób blokuje reklamy.

Dodanie gier na Windows nie zdołało przyciągać uwagi użytkowników wine.
Reklamy są zazwyczaj wkurzające i ludzie nie lubią ich oglądać. Dlatego trzeba się reklamować sprytnie. Dużo Linuksiarzy czyta fora internetowe. A tematów o twoim sklepie na innych forach niż to (openSUSE, Fedora, Debian itp.), a nawet na forum.linux.pl nie widzę. Pozakładaj tam odpowiednie tematy, a na pewno dużo osób je przeczyta. Np. w działach gry temat o tytule: "Najtańsze komercyjne gry na Linuksa w Polsce".

Można by też zrobić bonus - za założenie konta 9zł rabatu, jak ktoś założy konto i napisze, że został polecony przez kolesia X, to koleś X dostaje 1zł rabatu. W taki sposób szybko zbudujesz sobie dużą bazę potencjalnych klientów, do których już będzie łatwo docierać z reklamą np. przez regularne maile z biuletynem.
wupra pisze: Nie będzie można, raz próbowałem i nie było zainteresowania. Może kiedyś spróbuję ponownie ale z inną dystrybucją.
Jest spora różnica w potrzebie kupowania Ubuntu, który ma nowszą wersję już po pół roku, a po półtorej nadaje się już tylko do śmietnika, a wersją LTS, która jest wydawana raz na 2 lata i ma wsparcie na 3lata (ciągle jest sporo osób, które instalują sobie 8.04).
wupra pisze: Nie mam takich planów. Nie wykluczam, że mogę zmienić zdanie jeśli tylko sytuacja sklepu w znacznym stopniu ulegnie poprawie i będzie spore zainteresowanie. Rozsądną cenę czyli za ile?
Nie wiem, czy Ci się będzie opłacało dla 1 klienta, ale sytuacja wygląda tak: wersja Value (tylko dla Windowsa) kosztuje 9,95Euro, wersja Plus (też dla Linuksa) 29,95Euro. Jeżeli by się dało załatwić nawet okrojoną wersję Value, ale ze wsparciem dla Linuksa, to jestem w stanie za to zapłacić nawet do 30-40zł.
Awatar użytkownika
Admc
Gibki Gibbon
Gibki Gibbon
Wersja Ubuntu: 13.10

Post autor: Admc »

wupra pisze:
makson pisze:Mam nadzieję, że biznes kręci się coraz lepiej i że zysk ze sprzedaży pokrywa chociaż koszty utrzymania sklepu.
Niestety nie.
A tak z ciekawości, możesz podać ile mniej więcej kosztuje cię utrzymanie sklepu a ile na tym zarabiasz? Jeśli to tajemnica handlowa to się nie obrażę.

Z reklamami nie ma sensu, panuje powszechne przekonanie, że Adblock Plus to niezbędnik internauty. Sam go używam.
╔═╦╗╔╦═╦═╦╗╔╗Blaszak (Phenom II x4 955BE, 4 GB RAM, GF GTX 550Ti) - Kubuntu 13.10 amd64
║═╣║║║╔╣╔╣╚╝║Toshiba Satellite A110-293 - Lubuntu 13.10 x86
║╔╣╚╝║║║║╚╗╔╝HTC Hero - Tegro 2.6 (Android 2.1)
╚╝╚══╩╝╚╝♥╚╝ Liczniki: Linux - 496087, Ubuntu - 28751.
wupra
Wytworny Kaczor
Wytworny Kaczor
Kontakt:

makson pisze:Dużo Linuksiarzy czyta fora internetowe. A tematów o twoim sklepie na innych forach niż to (openSUSE, Fedora, Debian itp.), a nawet na forum.linux.pl nie widzę. Pozakładaj tam odpowiednie tematy, a na pewno dużo osób je przeczyta. Np. w działach gry temat o tytule: "Najtańsze komercyjne gry na Linuksa w Polsce".
Nie wiem czemu zawsze temat o grach na Linuksa jest przenoszony do off-topic, to w znacznym stopniu ogranicza potencjalną grupę docelową. Hehe na jednym forum potraktowali mój post jako nachalną reklamę. Zaproponowany przez ciebie temat nie jest najlepszy ponieważ, może wywołać bezsensowną dyskusje z osobami które nigdy nie kupią gry na Linuksa nawet za 5zł.
makson pisze: Jest spora różnica w potrzebie kupowania Ubuntu, który ma nowszą wersję już po pół roku, a po półtorej nadaje się już tylko do śmietnika, a wersją LTS, która jest wydawana raz na 2 lata i ma wsparcie na 3lata (ciągle jest sporo osób, które instalują sobie 8.04).
Zastanowię się nad tym. Ostatnia wersja Ubuntu stwarza wiele problemów, dlatego mogę być nie przychylnie nastawiony.

makson pisze: Nie wiem, czy Ci się będzie opłacało dla 1 klienta, ale sytuacja wygląda tak: wersja Value (tylko dla Windowsa) kosztuje 9,95Euro, wersja Plus (też dla Linuksa) 29,95Euro. Jeżeli by się dało załatwić nawet okrojoną wersję Value, ale ze wsparciem dla Linuksa, to jestem w stanie za to zapłacić nawet do 30-40zł.
Wersja Value całkowicie odpada ponieważ jest tylko dla Windows.
Najtańsza wersja na Linuksa mogła by być orientacyjnie oferowana w cenie 89,99-99,99 zł, tzn. to jest tylko moja spekulacja.
Obecnie nie mogę również zaoferować oprogramowania w wersji do pobrania. System sklepowy który obecnie używam ma w tym aspekcie spory defekt, można dopisać odpowiednią funkcję, niestety nie posiadam do tego odpowiednich umiejętności.

EDIT:
Admc pisze:A tak z ciekawości, możesz podać ile mniej więcej kosztuje cię utrzymanie sklepu a ile na tym zarabiasz? Jeśli to tajemnica handlowa to się nie obrażę.
Naprawdę wolałbyś nie wiedzieć.
Nie podam dokładnych liczb, mogę tylko powiedzieć, że w najbardziej pesymistycznej kalkulacji zakładałem 10 razy wyższą sprzedaż od obecnej. Nie przypuszczałem, że największym wrogiem okaże się wine.

Najskuteczniejszą reklamą są informacje w serwisach lub wpisy na popularnych blogach.
mat
Wytworny Kaczor
Wytworny Kaczor

Jusko pisze:Dziękuję, postoję:pt36: System może i świetny, ale ceny sprzętu z taką konfiguracją, to dziś czyste zdzierstwo:pt36: Wiedziałem, że sprzętowo Maki są słabsze i w kosmicznej cenie...nie myślałem jednak, że do tego stopnia:x
Chciałbym zauważyć, że ten sam model jest dużo droższy w innych sklepach. Poza tym odlicz cenę klawiatury, myszki oraz dołączonego oprogramowania itp.
Jusko pisze:Właśnie ceny powodują, że moja nadzieja na fajnego Maka jest marzeniem ściętej głowy:sad: Wolę już gry dla Linuksa. A teraz bądźmy realistami - przy obecnej sytuacji gospodarczej w kraju, tylko nieliczni mogą sobie bez wyrzeczeń kupić takiego Maka... W stosunku do jabłuszka:
Fajnego Maka? To znaczy jakiego? Oczywiście zawsze można kupić na raty lub jakiś używany komputer Apple.
Jusko pisze:- na silnym i względnie byle jakim komputerze mogę postawić Linuksa. W tej cenie mam niesamowity PC stacjonarny w stosunku do ceny tego Maka, a przy okazji w takiej cenie miałbym niezgorszy laptop.

Chciałbym zaznaczyć ,że Mac OS X 10.6 działa bardzo dobrze na tym komputerze.
Jusko pisze:Brak pudełka da się przeżyć, a społeczność zapewnia niesamowity support :-D Fakt jednak faktem - user Linuksa jest zdany na samego siebie i producenta nie obchodzi, czy za dwa wydania distra gra nadal będzie działać :sad:
Pozostaje jeszcze dwie kwestie. Poza niektórymi użytkownikami Linuksa nikt nigdy nie słyszał o wersji dla Linuksa. Poza tym brak pudełkowej wersji dla Linuksa stwarza inne problemy. Wystarczy spojrzeć na instalację Quake 4 dla Linuksa - nie jest prosta.

EDIT:
wupra pisze:Nie znają Linuksa i tyle, każdy się boi/wyśmiewa to czego nie zna.
Zresztą sami użytkownicy nie chcą być traktowani poważnie, kiedy zamiast wersji natywnej chcą wersję dla wine.
Ta sama sytuacja dotyczy darmowych instalatorów dla Linuksa. Niektórzy użytkownicy oczekują wydania wersji dla Linuksa, a potem gdy taka wersja zostaje wydana zmieniają zdanie. Ponieważ kupili wcześniej wersję dla Windows i teraz oczekują wydania wersji dla Linuksa za darmo. Nikt nie lubi pracować za darmo i niektórzy producenci boja się wydania wersji dla Linuksa. Ponieważ nie wiadomo ile osób zapłaci za pudełkowe wersje dla Linuksa. Id software i kilku innych producentów wprowadziło tragiczny w skutkach sposób
rozpowszechniania gier dla Linuksa.
wupra pisze:Tylko zapominasz o jednym ważnym fakcie. Osoby które kupują gry na Linuksa nie są zainteresowane kupowaniem gier które nie posiadają wersji natywnej, tylko są opakowane w Cider w cenie która jest taka sama jak wersji natywnej.
To prawda.
BUY LINUX GAMES
wupra
Wytworny Kaczor
Wytworny Kaczor
Kontakt:

Udało się załatwić niższą cenę dla gry BOH, oczywiście gra w tej cenie jest skierowana wyłącznie dla polskich klientów.

W sumie wynika to ze sporej liczby odwiedzin strony gry z polski. Kto może to też jest jakąś metodą.
mat
Wytworny Kaczor
Wytworny Kaczor

wupra pisze:Udało się załatwić niższą cenę dla gry BOH, oczywiście gra w tej cenie jest skierowana wyłącznie dla polskich klientów.

W sumie wynika to ze sporej liczby odwiedzin strony gry z polski. Kto może to też jest jakąś metodą.
Ciekawe. Próbowałem wersji demo kilka miesięcy temu. Jednak ze względu na dość słabą grafikę nie mogłem się do niej przekonać (wcześniej grałem w shadowgrounds). Jednak spróbuję demo jeszcze raz i może zmienię zdanie. W serwisach poświęconych komputerom Amiga dość często pojawiają się newsy na ten temat. Może warto poinformować użytkowników Amigi o cenie tej gry w Polsce.
BUY LINUX GAMES
wupra
Wytworny Kaczor
Wytworny Kaczor
Kontakt:

BOH jest po prostu inną grą, sam ma mieszane odczucia odnośnie jej oceny. Osobiście uważam, że powinna zostać dodana obsługa wyższej rozdzielczości.

Jakiś czas temu wysyłałem informację do pewnego amigowego (pewnie źle odmieniam) serwisu ale nikt tym nie był zainteresowany.

Nie maiłem do czynienia z amigą więc nie orientuje się za bardzo w stronach/forach które są jej poświęcone.

P. S. Przydała by się osoba która zna czeski i węgierski.
mat
Wytworny Kaczor
Wytworny Kaczor

wupra pisze:BOH jest po prostu inną grą, sam ma mieszane odczucia odnośnie jej oceny. Osobiście uważam, że powinna zostać dodana obsługa wyższej rozdzielczości.

Jakiś czas temu wysyłałem informację do pewnego amigowego (pewnie źle odmieniam) serwisu ale nikt tym nie był zainteresowany.

Nie maiłem do czynienia z amigą więc nie orientuje się za bardzo w stronach/forach które są jej poświęcone.

P. S. Przydała by się osoba która zna czeski i węgierski.
Chodziło mi głownie o tą stronkę:

http://www.ppa.pl/
BUY LINUX GAMES
Awatar użytkownika
makson
Przebojowy Jelonek
Przebojowy Jelonek

Dwa największe portale Amigowe w Polsce to:
Polski Portal Amigowy
eXec.pl
BOH jest obecnie jedyną komercyjną grą na Amigę i może warto zaznaczyć na tych portalach, że masz ją w ofercie sklepu.
Jakkolwiek polska społeczność Amigowców jest aktywna i lojalna swojej platformie, to jednak ich liczba raczej nie przekracza 100 użytkowników współczesnej Amigi na cały kraj.
Sytuacja może się trochę poprawić po wydaniu Amiga One X1000
levinsky
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec
Wersja Ubuntu: 9.10
Kontakt:

Post autor: levinsky »

moim zdaniem to ten sklep nie ma większych szans na utrzymanie się. nie chcę być pesymistą bo idea i pomysł na ten sklep są świetne ale pozycje "na półce" są stanowczo zbyt drogie. to odstrasza. przyznam się że gdyby nie te ceny to sam stałbym się klientem tego sklepu. jednak jak narazie pozostaję przy opcji PlayOnLinux. kilka fajnych gier poleciało mi na tym programie
Windows to winda...Linux to schody...windą łatwiej ale czy widziałeś kiedyś zepsute schody?
mat
Wytworny Kaczor
Wytworny Kaczor

makson pisze:Dwa największe portale Amigowe w Polsce to:
Polski Portal Amigowy
eXec.pl
BOH jest obecnie jedyną komercyjną grą na Amigę i może warto zaznaczyć na tych portalach, że masz ją w ofercie sklepu.
Jedyną? Bez przesady. To znaczy istnieje pewien zbiór komercyjnych gier dla Amigi. W tym roku zostało wydanych kilka gier komercyjnych dla tego systemu. Jednak jakoś nie jestem nimi specjalnie zainteresowany.
BUY LINUX GAMES
wupra
Wytworny Kaczor
Wytworny Kaczor
Kontakt:

levinsky pisze:moim zdaniem to ten sklep nie ma większych szans na utrzymanie się. nie chcę być pesymistą bo idea i pomysł na ten sklep są świetne ale pozycje "na półce" są stanowczo zbyt drogie. to odstrasza. przyznam się że gdyby nie te ceny to sam stałbym się klientem tego sklepu.
Obecnie nigdzie indziej taniej nie kupisz ;)
Za każdym razem kiedy czytam, słyszę słowa idea, inicjatywa, te słowa tracą dla mnie całkowicie swoje pierwotne znaczenie. Są pustymi słowami gdyż osoby które tak mówią nie kupują i prawdopodobnie nigdy nie kupią gry na Linuksa i cena jest tutaj czynnikiem najważniejszym. Sprzedaż realnie wpływa na obniżenie cen, zobacz co się stało z ceną Sacred Gold, spadła o 10 zł. Jak nikt nie będzie kupował to i nie ma co liczyć na niższe ceny, a tym bardziej na ..... (wstaw sobie tutaj co uważasz).

Podaj nazwy gier które Ciebie interesują.
levinsky pisze: jednak jak narazie pozostaję przy opcji PlayOnLinux. kilka fajnych gier poleciało mi na tym programie
Dlatego dodałem gry dla Windows jednak nikt nie jest nimi zainteresowany. Część z tych gier może działać pod wine.

P. S. Opcja kredytu kupieckiego w LGP nie wygląda za ciekawie i obecnie jest całkowicie nie realna.
levinsky
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec
Wersja Ubuntu: 9.10
Kontakt:

Post autor: levinsky »

jakiś czas temu kiedy korzystałem z windy grałem w gothic 3, tyle że miałem trochę lepszego kompa ale mniejsza o to. wszystko wraca do normy i niedługo na biurku będę miał coś lepszego niż teraz. z chęcią zagrałbym jeszcze raz w gothica. nie jestem może jakimś fanatykiem ale jak dla mnie to jedyny sposób na relaks po ciężkim dniu pracy. a Age of Empires II to już trochę zaczyna mnie nudzić. ciekawy jestem również gry Empire: Total War. jeśli chodzi o gry to mnie coś w tym kierunku interesuje
Windows to winda...Linux to schody...windą łatwiej ale czy widziałeś kiedyś zepsute schody?
wupra
Wytworny Kaczor
Wytworny Kaczor
Kontakt:

Miałem na myśli gry które są dostępne w sklepie.

Zastanawiam się czy warto dodać do opisów gier poniższy tekst
Napisz do nas i zaproponuj własną cenę jeśli uważasz, że nasza jest za wysoka lub za niska.
Dzięki temu będę mógł uzyskać informację na temat preferowanych cen.
Raczej nie przełoży się to na obniżenie cen, ponieważ nie mogę sprzedawać taniej niż sam zakupiłem daną grę (to jest chyba oczywiste?). Na negocjacje cenowe z LGP też nie ma co liczyć, ze względu na małą sprzedaż gier LGP.

EDIT:
makson pisze:Dwa największe portale Amigowe w Polsce to:
Polski Portal Amigowy
eXec.pl
Informacja została przekazana i opublikowana na wymienionych przez Ciebie portalach.

Jest jeszcze kilka gier na Amigę tylko, że część z nich została wydana w USA. Niestety obecnie wszystkie gry jakie mogą znaleźć się w ofercie muszą być dostępne do zakupienia w Unii Europejskiej. W innym wypadku cena końcowa będzie znacznie wyższa, gdyż będzie zawierać cło, wysokie koszty transportu oraz podatek VAT którego prawie nie ma USA. Generalnie jest to nieopłacalne przy obecnym poziomie zainteresowania ofertą sklepu.

P. S. Wysłałem zapytanie w innej sprawie do http://ubuntu.cz, ciekawe co z tego wyniknie, może ktoś będzie ktoś zainteresowany.
Awatar użytkownika
Admc
Gibki Gibbon
Gibki Gibbon
Wersja Ubuntu: 13.10

Post autor: Admc »

Czyżby wurpa aspiruje do bycia sklepem z grami na linuksa dla osób żyjących w Europie Środkowo-wchodniej?
╔═╦╗╔╦═╦═╦╗╔╗Blaszak (Phenom II x4 955BE, 4 GB RAM, GF GTX 550Ti) - Kubuntu 13.10 amd64
║═╣║║║╔╣╔╣╚╝║Toshiba Satellite A110-293 - Lubuntu 13.10 x86
║╔╣╚╝║║║║╚╗╔╝HTC Hero - Tegro 2.6 (Android 2.1)
╚╝╚══╩╝╚╝♥╚╝ Liczniki: Linux - 496087, Ubuntu - 28751.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Pogaduchy”