TVN PLAYER pod Ubuntu 11.10
- kermit71
- Piegowaty Guziec
- Wersja Ubuntu: 9.10
- Środowisko graficzne: GNOME
- Architektura: x86
Re: TVN PLAYER pod Ubuntu 11.10
Z tym TVN Playerm w Ubuntu to zastanawia mnie dlaczego można odtworzyć zwiastun np. serialu, ale już samego serialu to nie, bo pokazuje, że brak Silverlight. Wie ktoś może dlaczego? To do odtworzenia zwiastuna nie potrzeba Silverlight?
- Shimmy
- Zakręcona Traszka
- Wersja Ubuntu: 16.04
- Środowisko graficzne: Inne
- Architektura: x86_64
Może zwiastuny są we flashu a odcinki seriali w Silverlight objęte drm?kermit71 pisze:Z tym TVN Playerm w Ubuntu to zastanawia mnie dlaczego można odtworzyć zwiastun np. serialu, ale już samego serialu to nie, bo pokazuje, że brak Silverlight. Wie ktoś może dlaczego? To do odtworzenia zwiastuna nie potrzeba Silverlight?
-
- Sędziwy Jeż
- Wersja Ubuntu: 10.10
- Środowisko graficzne: GNOME
Odświeżam temat bo u mnie wyszło jeszcze inaczej. Mam zainstalowany XUbubtu 11.1. Domyślnie był tu Firefox, doinstalowałem Chrome bo chciałem porównać te przeglądarki w codziennej praktyce. Przy próbie oglądania niektórych materiałów TV (w tym na Onecie) pojawiał się komunikat o konieczności zainstalowania Microsoft Silverlight. Za którymś tam razem pod Firefoksem zgodziłem się na instalację. Przekierowało mnie na stronę Novel Moonlight. Instalacja przeszła bez problemów. Na wszelki wypadek zaglądnąłem do Narzędzia/Dodatki. Rozszerzenie Novel Moonlight było włączone. Spróbowałem ponownie z jakimś filmem na Onecie. Pojawiła się czarna ramka, na której przez chwilę krążyły kółeczka z komunikatami "Ładowanie" i "Otwieranie", potem pojawił się pasek z graficznym przyciskiem "Play" i nic dalej się zrobić nie dało z tą ramką. Obok ramki pojawił się przycisk informujący, że mogę sprawdzić dlaczego film nie działa. Po kliknięciu ponownie została mi zaproponowana instalacja Novel Moonlight. Pod Chrome jest identycznie.
- elzear
- Serdeczny Borsuk
- Wersja Ubuntu: 12.10
- Środowisko graficzne: KDE Plasma
@szpecgos a nie chciało by ci się skompilować całości i stworzyć ppa? Ja od kilku dni walczę z xbmc i powiem szczerze, że duzo nerwów mnie to kosztowało a i tak do tej pory nie działa mi IPLEX. Inne kanały działają bez zarzutu.
-
- Sędziwy Jeż
- Wersja Ubuntu: 11.10
- Kontakt:
witam
a próbował ktoś z was poprzez xbmc???
http://linux.mjnet.eu/?p=199
jakby ktoś sobie z tym poradził, to prosze o pomoc
pozdrawiam
pozdrawiam
- luk1don
- Przebojowy Jelonek
- Wersja Ubuntu: inny OS
- Środowisko graficzne: Inne
A czytać to potrafi? Nie tylko w tym wątku ale i w podobnych tematach jest wszystko opisane...masterdany88 pisze:witam
pozdrawiam
Przed zadaniem pytania należy użyć funkcji SZUKAJW razie wątpliwości/zastrzeżeń odnośnie powyższej informacji skontaktuj się z moderatorem, który ją wstawił.
-
- Sędziwy Jeż
- Kontakt:
Witam
chciałem zapytać czy u Was też tak długo trwa paczowanie pliku:
root@danielos:/usr/local/src/rtmpdump# patch -p1 rtmpdump-git20111213-0001-weebtv.patch
niestety nie mogę zpaczować tego pliku, i dlatego też pewnie mi ta wtyczka weebtv nie działa.
macie jakieś pomysły?
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
nie powinno tam być?
patch -p1 < rtmpdump-git20111213-0001-weebtv.patch
podczas instalacji użyłem tej komendy i rzeczywiście coś się zaczęło dziać (t.zn. paczować)
kompilacja też przeszła bez błędów, jednak niestety nadal dostaję komunikat:
błąd skryptu "plugin.video.polish.tv"
dostaję takze błąd przy uruchamianiu o błędzie komunikacji
nie działają też wtyczki
iitv - dostaje komunikat o wyczerpaniu limitu na megavideo, natomiast ze strony internetowej ten sam serial i ten sam odcinek odpala się bez problemu.
ekino w ogóle nie ładuje filmu(mogę tylko je przeglądać)
ze strumieniowanych kanałów działa tylko część(np tvn24[chello] kończy błędem i prosi przejżeć log, a zwyĸły tvn po prostu sie nie włącza)
przy każdym kanale z weebtv dostaję błąd skryptu "plugin.video.polish.tv" ( nie mam konta premium na tym serwerze, ale przez stronę internetową da się oglądać)
iplex działa bez problemu
tvn player na początku odtwarzał wybrane materiały, natomiast teraz już wszystko mi się ładuje
podzielcie się opinią, czy u was też tak jest?
chciałem zapytać czy u Was też tak długo trwa paczowanie pliku:
root@danielos:/usr/local/src/rtmpdump# patch -p1 rtmpdump-git20111213-0001-weebtv.patch
niestety nie mogę zpaczować tego pliku, i dlatego też pewnie mi ta wtyczka weebtv nie działa.
macie jakieś pomysły?
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
nie powinno tam być?
podczas instalacji użyłem tej komendy i rzeczywiście coś się zaczęło dziać (t.zn. paczować)
kompilacja też przeszła bez błędów, jednak niestety nadal dostaję komunikat:
błąd skryptu "plugin.video.polish.tv"
dostaję takze błąd przy uruchamianiu o błędzie komunikacji
nie działają też wtyczki
iitv - dostaje komunikat o wyczerpaniu limitu na megavideo, natomiast ze strony internetowej ten sam serial i ten sam odcinek odpala się bez problemu.
ekino w ogóle nie ładuje filmu(mogę tylko je przeglądać)
ze strumieniowanych kanałów działa tylko część(np tvn24[chello] kończy błędem i prosi przejżeć log, a zwyĸły tvn po prostu sie nie włącza)
przy każdym kanale z weebtv dostaję błąd skryptu "plugin.video.polish.tv" ( nie mam konta premium na tym serwerze, ale przez stronę internetową da się oglądać)
iplex działa bez problemu

tvn player na początku odtwarzał wybrane materiały, natomiast teraz już wszystko mi się ładuje

podzielcie się opinią, czy u was też tak jest?
- elzear
- Serdeczny Borsuk
Jedyne co mi dziala to TVN i to nie strumieniowany a ogladanie odcinkow. (jeszcze kilka dni temu strumieniowanie dzialalo)
Wtyczki weeb.tv nie sprawdzalem (nie rejestrowalem sie tam, jednak prawdopodobnie niedizala gdyz patch zamieszczony na forum nie chcial sie zakonczyc)
iitv raz mi tylko zadzialalo, teraz mam ciagle info, ze "przekroczono limit sprobuj za godzine"
Ehh ogolnie zobaczymy gdy wyjdzie xbmc z bety czy doloza polskie kanaly. Kilka osob w tej sprawie do nich pisalo podobno.
IPLEX rowniez mi nie dziala...
Powiedz mi z czego korzystales? Chodzi mi oczywiscie o instrukcje...
Wtyczki weeb.tv nie sprawdzalem (nie rejestrowalem sie tam, jednak prawdopodobnie niedizala gdyz patch zamieszczony na forum nie chcial sie zakonczyc)
iitv raz mi tylko zadzialalo, teraz mam ciagle info, ze "przekroczono limit sprobuj za godzine"
Ehh ogolnie zobaczymy gdy wyjdzie xbmc z bety czy doloza polskie kanaly. Kilka osob w tej sprawie do nich pisalo podobno.
IPLEX rowniez mi nie dziala...
Powiedz mi z czego korzystales? Chodzi mi oczywiscie o instrukcje...
-
- Sędziwy Jeż
- Kontakt:
ja korzystałem z instrukcji zamieszczonej na 2 stronie tego wątku.
mam kartę nvidii geforce 8600mgt512ram
założę konto i wtedy spróbuje
daj znać jak Ci poszło
mam kartę nvidii geforce 8600mgt512ram
niestety weeb.tv mi nie działa,1. karty graficzne Nvidia VDPAU - opisy dosŧępne w sieci2. Instalacja rtmpdump (potrzebne dla weeb.tv)Kod: Zaznacz cały
sudo apt-get update sudo apt-get upgrade sudo reboot sudo apt-get install ssh python-software-properties sudo add-apt-repository ppa:team-xbmc/unstable sudo apt-get update sudo apt-get install libbluray1 i965-va-driver vainfo libmad0 gtk2-engines-pixbuf
i tutaj w opisie było, żeby zrobić takKod: Zaznacz cały
cd /usr/local/src git clone git://git.ffmpeg.org/rtmpdump cd rtmpdump wget http://sd-xbmc.googlecode.com/files/rtmpdump-git20111213-0001-weebtv.patch
jednak nic w konsoli się nie działo przez ponad 30 minutKod: Zaznacz cały
patch -p1 rtmpdump-git20111213-0001-weebtv.patch
więc ja zrobiłem tak
_________________________________________________________________________________________
ze względu na to, ja już raz patchowałem (albo raczej próbowałem)
to musiałem usunąć pliki:_________________________________________________________________________________________Kod: Zaznacz cały
rm /usr/lib/librtmp.*
i dopiero wtedy zrobiłem to po swojemu<tak jak to jest niżej pogrubionym>Kod: Zaznacz cały
powinno się bez błędu skompilowaćKod: Zaznacz cały
make make install cp /usr/local/lib/librtmp.* /usr/lib/
3. Instalacja XBMC z git'a
Kod: Zaznacz cały
sudo apt-get install git-core make g++ gcc gawk pmount libtool nasm yasm automake cmake gperf zip unzip bison libsdl-dev libsdl-image1.2-dev libsdl-gfx1.2-dev libsdl-mixer1.2-dev libfribidi-dev liblzo2-dev libfreetype6-dev libsqlite3-dev libogg-dev libasound2-dev python-sqlite libglew-dev libcurl3 libcurl4-gnutls-dev libxrandr-dev libxrender-dev libmad0-dev libogg-dev libvorbisenc2 libsmbclient-dev libmysqlclient-dev libpcre3-dev libdbus-1-dev libhal-dev libhal-storage-dev libjasper-dev libfontconfig-dev libbz2-dev libboost-dev libenca-dev libxt-dev libxmu-dev libpng-dev libjpeg-dev libpulse-dev mesa-utils libcdio-dev libsamplerate-dev libmpeg3-dev libflac-dev libiso9660-dev libass-dev libssl-dev fp-compiler gdc libmpeg2-4-dev libmicrohttpd-dev libmodplug-dev libssh-dev gettext cvs python-dev libyajl-dev libboost-thread-dev libplist-dev libusb-dev libudev-dev autopoint python
dla vdpauKod: Zaznacz cały
sudo apt-get install libvdpau-dev
tutaj też jest paczowanie z argumentem "<" cokolwiek on robiKod: Zaznacz cały
git clone https://github.com/opdenkamp/xbmc.git cd xbmc wget http://sd-xbmc.googlecode.com/files/xbmc-70537d2-500-Vividas-demuxer-ffmpeg-support.patch
![]()
patch -p1 < xbmc-70537d2-500-Vividas-demuxer-ffmpeg-support.patch
./bootstrap ./configure --help
./configure --enable-rtmp --enable-VDPAU make -j4 sudo make install
4. WEEB.TV (TVN player, TVP, IPLEX itd.)Kod: Zaznacz cały
wget http://ftp.dlitz.net/pub/dlitz/crypto/pycrypto/pycrypto-2.5.tar.gz tar xvzf pycrypto-2.5.tar.gz cd pycrypto-2.5 python setup.py build sudo python setup.py install cd $HOME wget http://sd-xbmc.googlecode.com/files/repository.sd-addons.eu.zip
Odpalamy XBMC, wchodzimy system->ustawienia->wtyczki
Wybieramy instaluj z pliku zip.
Wybieramy ściągnięty plik repository.sd-addons.eu.zip
Po poprawnym zainstalowaniu wchodzimy w
Pobierz wtyczki->SD XBMC... wybieramy wtyczkę filmów i powinna się zainstalować poprawnie.
Jeśli wszystko jest ok to wchodzimy w Wideo->wtyczki... i oglądamy to na co mamy ochotę.
Opis jest napisany na szybko, ale mam nadzieje, że o niczym nie zapomniałem.
Pozdrawiam.
założę konto i wtedy spróbuje
daj znać jak Ci poszło
Ostatnio zmieniony 16 cze 2012, 09:51 przez masterdany88, łącznie zmieniany 1 raz.
- elzear
- Serdeczny Borsuk
Choliba bardzo dziekuje! 
Jutro postaram sie za to zabrac jak bede mial chwile!
-- 20 mar 2012 15:58 --
mi wyskakują błędy przy:
2. Instalacja rtmpdump (potrzebne dla weeb.tv)
Wywalało mi błędy jednak po doinstalowaniu paczek (późniejszy krok poszło...)
Wszystko z poziomu sudo robiłem
Ok zrobilem wszystko...
Dziala IPLA, IPLEX, TVN (wszystkie poza strumieniowaniem).
nie dziala WEEB.TV
-----
Cd... nastąpi
tzn popatrzę dalej 
-- 21 mar 2012 09:18 --
na stronie weeb.tv jest informacja:

Jutro postaram sie za to zabrac jak bede mial chwile!
-- 20 mar 2012 15:58 --
mi wyskakują błędy przy:
2. Instalacja rtmpdump (potrzebne dla weeb.tv)
cd /usr/local/src
git clone git://git.ffmpeg.org/rtmpdump
cd rtmpdump
wget http://sd-xbmc.googlecode.com/files/rtmpdump-git20111213-0001-weebtv.patch
Wszystko z poziomu sudo robiłem
Ok zrobilem wszystko...
Dziala IPLA, IPLEX, TVN (wszystkie poza strumieniowaniem).
nie dziala WEEB.TV
-----
Cd... nastąpi

Więc nie wiem czy jest sens się męczyć i próbować z wtyczkami... Poczekamy zobaczymy.Uwaga! Już w tym tygodniu ukaże się pierwszy program z serii wtyczek do WEEB.TV. Tym razem zaprezentujemy plugin pod XMBC Media Center.
-
- Sędziwy Jeż
- Kontakt:
Więc nie wiem czy jest sens się męczyć i próbować z wtyczkami... Poczekamy zobaczymy.[/quote]Uwaga! Już w tym tygodniu ukaże się pierwszy program z serii wtyczek do WEEB.TV. Tym razem zaprezentujemy plugin pod XMBC Media Center.
wiem wiem,
śledzę na bieżąco, myślę, że jak to wydają to będzie hulać

-
- Sędziwy Jeż
- Wersja Ubuntu: inny OS
- Środowisko graficzne: Fluxbox
Hej, co zrobiłeś by ruszyła ipla, iplex?elzear pisze: Dziala IPLA, IPLEX, TVN (wszystkie poza strumieniowaniem).
nie dziala WEEB.TV
Też mam tekst o przekroczeniu limitu...
Pozdro.
GNU/Linux: dom - Slackware na blaszaku i laptoku; praca - Slackware na blaszakach, Ubuntu na laptokach
- elzear
- Serdeczny Borsuk
zrobiłem kroki podane powyżej
tylko w kolejności:
krok 1 później:
A dalej lecisz jak podane
przez @masterdany88
tylko w kolejności:
krok 1 później:
sudo apt-get install git-core make g++ gcc gawk pmount libtool nasm yasm automake cmake gperf zip unzip bison libsdl-dev libsdl-image1.2-dev libsdl-gfx1.2-dev libsdl-mixer1.2-dev libfribidi-dev liblzo2-dev libfreetype6-dev libsqlite3-dev libogg-dev libasound2-dev python-sqlite libglew-dev libcurl3 libcurl4-gnutls-dev libxrandr-dev libxrender-dev libmad0-dev libogg-dev libvorbisenc2 libsmbclient-dev libmysqlclient-dev libpcre3-dev libdbus-1-dev libhal-dev libhal-storage-dev libjasper-dev libfontconfig-dev libbz2-dev libboost-dev libenca-dev libxt-dev libxmu-dev libpng-dev libjpeg-dev libpulse-dev mesa-utils libcdio-dev libsamplerate-dev libmpeg3-dev libflac-dev libiso9660-dev libass-dev libssl-dev fp-compiler gdc libmpeg2-4-dev libmicrohttpd-dev libmodplug-dev libssh-dev gettext cvs python-dev libyajl-dev libboost-thread-dev libplist-dev libusb-dev libudev-dev autopoint python

-
- Sędziwy Jeż
- Kontakt:
Info ze strony weeb.tv
działa

super jakość, po prostu coś pięknego
Dodatkowo wyszła wersja stabilna naszego XBMC
widać poprawę, nie zawiesza się tak jak w wersji rc
polecam
-- 27 mar 2012 19:33 --
wiecie może jak skonfigurować w xmbc iplex???
chodzi o program zainstalowany z paczki stabilnej?
-- 27 mar 2012 22:48 --
chciałem zainstalowac znajomej ze git'a ale niestety nie działa to.
włącza się 5 minut i wlecze strasznie
przejscie w menu o jeden to ok 5 minut
http://weeb.tv/xbmcZapraszamy do testowania wersji beta pluginu dla XBMC MEDIA CENTER. Przejdź do wtyczki... (wersja 0.1.1 BETA)
działa

super jakość, po prostu coś pięknego

Dodatkowo wyszła wersja stabilna naszego XBMC

widać poprawę, nie zawiesza się tak jak w wersji rc
polecam

-- 27 mar 2012 19:33 --
wiecie może jak skonfigurować w xmbc iplex???
chodzi o program zainstalowany z paczki stabilnej?
-- 27 mar 2012 22:48 --
chciałem zainstalowac znajomej ze git'a ale niestety nie działa to.

- elzear
- Serdeczny Borsuk
A to dziwne bo u mnie hula. Jakiś tydzień temu włączałem sobie film z IPLEX:chciałem zainstalowac znajomej ze git'a ale niestety nie działa to.
Bibliotekarz III: kielich judasza czy cos takiego... Powiem szczerze, ze nie miałem zadnych problemow.
Zresztą bajek też kilka uruchamiałem i nie było problemów.
No i wszystko robiłem jak napisałeś.
-
- Sędziwy Jeż
- Kontakt:
wpadłem do niej fizycznie (wcześniej jej to robiłem przez teamviewera)
wystarczyło dać alt+f4, zamknęło się okno i od tej pory hula. czemu tak nie wiem
mimo wszystko iplex działa tylko po kompilacji ręcznej. wersja stabilna nie łyka iplexu.
wystarczyło dać alt+f4, zamknęło się okno i od tej pory hula. czemu tak nie wiem

mimo wszystko iplex działa tylko po kompilacji ręcznej. wersja stabilna nie łyka iplexu.
- elzear
- Serdeczny Borsuk
tu masz rację próbowałem również na wersji stabilnej jednak jak u ciebie również nie trybiło.
-
- Piegowaty Guziec
- Środowisko graficzne: Unity
- Kontakt:
Witam,
Ja od stycznie używam tego zgodnie z opisem kompilacji jaki podałem i nie ma problemu. Niedawno robiłem wszystko od nowa bo przeszedłem na 12.04 i też bez problemów. Używam całości jako htpc z tunerem sat i kartą cyfry i jest ok. Sam plugin działa TVN, TVP, IPLEX, WEEB.tv(czasami uda się wbić na free - premium nie używam bo mam sat) IPLA to trochę inna historia prawna (technicznie działa). Pozdrawiam.
Ja od stycznie używam tego zgodnie z opisem kompilacji jaki podałem i nie ma problemu. Niedawno robiłem wszystko od nowa bo przeszedłem na 12.04 i też bez problemów. Używam całości jako htpc z tunerem sat i kartą cyfry i jest ok. Sam plugin działa TVN, TVP, IPLEX, WEEB.tv(czasami uda się wbić na free - premium nie używam bo mam sat) IPLA to trochę inna historia prawna (technicznie działa). Pozdrawiam.
-
- Sędziwy Jeż
- Kontakt:
Przecież ipla w wersji light jest dostępna na tuxa, poprzez środowisko adobe air?
-
- Piegowaty Guziec
- Środowisko graficzne: Unity
- Kontakt:
tak ale w tym pakiecie też była... ale z powodu roszczeń musiała być wyłączona... a jak już się używa xbmc do tvn to lepiej do całości.