metin 2 i wine
- tofik1778983
- Sędziwy Jeż
- Wersja Ubuntu: 10.10
- Środowisko graficzne: GNOME
- Architektura: x86
- Kontakt:
Odp: metin 2 i wine
hmm mi metin chodzil praktycznie odrazu czy po instalce czy po odpaleniu juz bezinstalacyjnej wersji z windy... ofkors przez wine. W sumie to nie gram w niego
woel lineage no ale kto co woli szkoda tylko ze l2 nie dziala wogule w wine.. ;/

http://tofx.pl
- gindek
- Sędziwy Jeż
- Wersja Ubuntu: 7.10
w l2 pograsz na serwerach ktore nie wymagaja game guarda, bedzie to dla Ciebie marna porada, ale powiem ze była o jakims serwie mowa kiedys na forum.
.
"Wojny przychodzą i odchodzą a moi żołnierze są wieczni"
.
"Wojny przychodzą i odchodzą a moi żołnierze są wieczni"
.
-
- Sędziwy Jeż
- Wersja Ubuntu: inny OS
- Środowisko graficzne: LXDE
- Architektura: x86_64
- Kontakt:
witam,
mam takie pytanie doszedlem do uruchomienia gry, lecz jak wiadomo metin ma teraz az 20 serwerow a w grze widzi mi ich tylko do 15stego ? jak zupdatowac liste serwerow ?
edit.
mam juz liste serwerow lecz zaczyna strasznie scinac, ladowanie menu i wogule cala gre
Pozdrawiam
mam takie pytanie doszedlem do uruchomienia gry, lecz jak wiadomo metin ma teraz az 20 serwerow a w grze widzi mi ich tylko do 15stego ? jak zupdatowac liste serwerow ?
edit.
mam juz liste serwerow lecz zaczyna strasznie scinac, ladowanie menu i wogule cala gre
Pozdrawiam
-
- Piegowaty Guziec
- Wersja Ubuntu: 9.10
- Środowisko graficzne: KDE Plasma
ja mam ten sam problem co kolega wyzej, zamiast 22 wykrywa mi tylko 17, i jeszcze moge zlapac koniuszek 18.
pozdro
znalazłem odpowieddź.
Jeżeli ktoś by miał problem
tutaj jest opis
http://www.mpcforum.pl/topic/94966-co-z ... -obejscia/
pozdrawiam
pozdro
znalazłem odpowieddź.
Jeżeli ktoś by miał problem
tutaj jest opis
http://www.mpcforum.pl/topic/94966-co-z ... -obejscia/
pozdrawiam
- Amenus_patriam
- Piegowaty Guziec
Witam
Gram w Metka jakiś czas i po pierwsze oni preferuja okna i specjalnie utrudniaja nam zycie
"Rozmowa na czacie z GM i adminem" a jak zapytałem czemu dyskryminują linuxa w odpowiedzi usłyszałem "bo tak" a jak nie wiadomo o co chodzi to chodzi o pieniądze
Wielokrotnie odpalałem Metka poprzez metin2client.exe
Ale pokolei --skopiuj na pena metka od kolegi co gra na bierzaco , albo włacz ja i zaktualizuj nastepnie zamknij gre skopiuj cały katalog
--w linuxie wejdz do.wine/dosdevices/program files/ i tam wklej gre
-- wejdz w ten wklejony katalog i odnajdz plik metin2client.bin
-- zmien koncówke na exe , by wygladało to tak metin2client.exe
i Gotowe mamy wszystkie serwery i CH ale tylko do aktualizacji lub wykoponia nas z servera .
Czsami gram 1h , a czasami wykopia po 5m aha dostałem za to bana na 1 koncie.
Z tego widać że ta gra jest dla windy
zadajcie sobie pytanie "Dlaczego firma nie chce kasy:bag:Bo ......."
Reszta w domyśle?:rotfl: Thx za uwage
Gram w Metka jakiś czas i po pierwsze oni preferuja okna i specjalnie utrudniaja nam zycie
"Rozmowa na czacie z GM i adminem" a jak zapytałem czemu dyskryminują linuxa w odpowiedzi usłyszałem "bo tak" a jak nie wiadomo o co chodzi to chodzi o pieniądze
Wielokrotnie odpalałem Metka poprzez metin2client.exe
Ale pokolei --skopiuj na pena metka od kolegi co gra na bierzaco , albo włacz ja i zaktualizuj nastepnie zamknij gre skopiuj cały katalog
--w linuxie wejdz do.wine/dosdevices/program files/ i tam wklej gre
-- wejdz w ten wklejony katalog i odnajdz plik metin2client.bin
-- zmien koncówke na exe , by wygladało to tak metin2client.exe
i Gotowe mamy wszystkie serwery i CH ale tylko do aktualizacji lub wykoponia nas z servera .
Czsami gram 1h , a czasami wykopia po 5m aha dostałem za to bana na 1 koncie.
Z tego widać że ta gra jest dla windy

zadajcie sobie pytanie "Dlaczego firma nie chce kasy:bag:Bo ......."
Reszta w domyśle?:rotfl: Thx za uwage
-
- Piegowaty Guziec
U mnie niby chodzi, ale najbliższa okolica jest czarna. Są postaci i budynki, ale brak trawy, ścieżek, kamieni itd. Jak to naprawić?
- Amenus_patriam
- Piegowaty Guziec
Witam
I wyjasniam dalej.
Problem rozbija sie o karte graficzną pewnie kolega ma Nvidia a ty Amd lub na odwrót.
Dlatego kliknji na Start ubuntu Programy / Wine / Przeglądaj napęd c:
znajdz tam w program files /metin2 i w tym katalogu program config.exe i go uruchom 2-krotnie klitajac i tam ustaw wszystko
Jak by co to urzuchom gre w oknie /ta funkca jest w config.exe/
morzna grac 2 postaciami np jedną expić

I wyjasniam dalej.
Problem rozbija sie o karte graficzną pewnie kolega ma Nvidia a ty Amd lub na odwrót.
Dlatego kliknji na Start ubuntu Programy / Wine / Przeglądaj napęd c:
znajdz tam w program files /metin2 i w tym katalogu program config.exe i go uruchom 2-krotnie klitajac i tam ustaw wszystko
Jak by co to urzuchom gre w oknie /ta funkca jest w config.exe/
morzna grac 2 postaciami np jedną expić
- Tobi
- Piegowaty Guziec
- Wersja Ubuntu: 10.04
- Kontakt:
Uruchamiam Metina przez wine metin2client.bin. Uruchamia się, niestety otrzymuję błędy jak na obrazku:

Przy uruchamianiu plikiem metin2.exe wysypuje się na patchowaniu. Próbowałem już różnych konfiguracji w config.exe - bez rezultatu.
Ubuntu 10.04 LTS
Edit: zainstalowałem klienta z 2008 roku i działa, ale mam na nim 5 serwerów. :/
Edit2: OK, problem rozwiązany. Nie można ruszać pliku metin2.exe, ja go w ogóle wywaliłem - jego uruchomienie powoduje start patchowania, a wtedy to już koniec.
Trzeba zainstalować metina, odpalić config.exe, a potem już tylko uruchamiać przez metin2client.bin (u mnie nawet nie musiałem nadawać mu praw do wykonywania).

Przy uruchamianiu plikiem metin2.exe wysypuje się na patchowaniu. Próbowałem już różnych konfiguracji w config.exe - bez rezultatu.
Ubuntu 10.04 LTS
Edit: zainstalowałem klienta z 2008 roku i działa, ale mam na nim 5 serwerów. :/
Edit2: OK, problem rozwiązany. Nie można ruszać pliku metin2.exe, ja go w ogóle wywaliłem - jego uruchomienie powoduje start patchowania, a wtedy to już koniec.

Trzeba zainstalować metina, odpalić config.exe, a potem już tylko uruchamiać przez metin2client.bin (u mnie nawet nie musiałem nadawać mu praw do wykonywania).
Linux Registered User #286804
http://counter.li.org/cgi-bin/runscript ... ser=286804
@Ubuntu 10.04 LTS
http://counter.li.org/cgi-bin/runscript ... ser=286804
@Ubuntu 10.04 LTS
- Amenus_patriam
- Piegowaty Guziec
Bo prócz Wine należy mieć winetricks czyli triki wine http://wiki.winehq.org/winetricks_PL i dodać odpowiednie biblioteki np dx9rebuld ,czcionki windy ,dotnet3, vnb6 teraz nie pamiętam wszystkiego ,ale idzie to bez problemowo.
Resztę podam póżniej
Resztę podam póżniej

-
- Piegowaty Guziec
- Kontakt:
powiedzcie mi uruchomiłem metina ale mam taka grafikę jak na ss co jest nie tak ?
http://img85.imageshack.us/content_roun ... ranunh.png
http://img85.imageshack.us/content_roun ... ranunh.png
-
- Piegowaty Guziec
- Środowisko graficzne: Inne
yo
mam małego problema z metkiem
sciagam-odpalam-instaluje i uruchamiam metin2.exe przez wine
zamiast tego wojownika co jest na tapecie gdzie jest rozpoccznij gre itp to mam puste białe okno
rozpoczynam gre gdy włancza się torrent nagle wyskakuje mi bład :
listening on 0.0.0.0:6881 failed: unknow error
bład podczas pobierania pliku/ów (torrent |_|a)
Bardzo prosze o pomoc
z góry dziękuję 
mam małego problema z metkiem

sciagam-odpalam-instaluje i uruchamiam metin2.exe przez wine
zamiast tego wojownika co jest na tapecie gdzie jest rozpoccznij gre itp to mam puste białe okno
rozpoczynam gre gdy włancza się torrent nagle wyskakuje mi bład :
listening on 0.0.0.0:6881 failed: unknow error
bład podczas pobierania pliku/ów (torrent |_|a)
Bardzo prosze o pomoc

-
- Sędziwy Jeż
- Wersja Ubuntu: inny OS
- Środowisko graficzne: Brak
W 2009 grałem w metka na Linuxie ,ale znudzil mi sie. Jedynie dzieki kopiowaniu folderu z metinem do katalogu, ktory wskazal kolega wyzej skutkowalo pod warunkiem ,ze omijalismy TORRENT PATCHERA . Inaczej nie zagracie ; ) bo bezdie wyskakiwal błąd taki jak koledze ,ktory go opisal tutaj.
Co do kart ATI to niestety ,ale na linuxach najgorzej jest z kartami ATI gdyz nie ma solidnych stabilnych sterownikow : / . Ja mam NVIDIE wiec nie mialem tych problemow ,ale kumple co maja ATI nie mogli w wiele gier pograc na linuxie... i juz nie mowie o uzytkowaniu linuxa na kartach ati
Co do kart ATI to niestety ,ale na linuxach najgorzej jest z kartami ATI gdyz nie ma solidnych stabilnych sterownikow : / . Ja mam NVIDIE wiec nie mialem tych problemow ,ale kumple co maja ATI nie mogli w wiele gier pograc na linuxie... i juz nie mowie o uzytkowaniu linuxa na kartach ati
-
- Piegowaty Guziec
- Środowisko graficzne: Inne
no ok tylko ze nie wiem jak ominac torrenta
czytalem all nic nie pomaga :[ jezeli ktos zna jakis dobry sposob na ominiecie torrenta to bardzo prosze o info . z gory thx 
@edit
i jeszcze jedna prosba wiem ze moze to byc glupie ale jak sie wlancza metka przez config.exe?
@edit
ok dzieki wam i innym udalo sie odpalic metka bez torrenta ale mam nowe 2 problemy
wiedze tylko 15 serwerów (mozliwe dlatego ze mam stara wersje metka ? 07) i mam tez cos dziwnego na niekturych serwach pisze NORM a na niektórych sa te 4 kropeczki (....) to tak jakby nikogo nie bylo.Tam gdzie sa te kropeczki pisze blad a na tych serwerach norm na 1 koncie pisalo ze zly login albo haslo a na drugim caly czas Zostaniesz połączony z serwerem (1 godzina). nie wiem co robic
prosze o pomoc

@edit
i jeszcze jedna prosba wiem ze moze to byc glupie ale jak sie wlancza metka przez config.exe?
@edit
ok dzieki wam i innym udalo sie odpalic metka bez torrenta ale mam nowe 2 problemy

-
- Piegowaty Guziec
- Wersja Ubuntu: 10.10
Witam Wszystkich ja mialem problemy z Metkiem czytalem i czytalem forum i nic zawsze cos bylo nie tak, po uporaniu sie z instalacja przez wine stanolem pod sciana z pachowaniem zadne sposoby ze zmiana bin na exe czy tez inne podobne porady nie dzialaly i tak pobralem metina w wersji na usa zainstalowalem skopiowalem plik metin2client.bin potem wkleilemgo do zainstalowanej wersji PL i dziala jak ta lala