8.10 Aspire 5315,wifi Atheros AR5BXB63 AR242x włączony i w użyciu a nie ma połączenia

Instalacja i konfiguracja oprogramowania sieciowego.
Awatar użytkownika
Pedros_wb
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec
Wersja Ubuntu: 11.10
Środowisko graficzne: GNOME
Kontakt:

Odp: 8.10 Aspire 5315,wifi Atheros AR5BXB63 AR242x włączony i w użyciu a nie ma połąc

Post autor: Pedros_wb »

a próbowałeś odinstalować wszystko co ma coś wspólnego z wifi? zamiast wifi pod USB podejrzewam że kablowe połączenie pomoże... i zrobić to samo, wyzbyć się wszystkich urządzeń wifi, i zainstalować je ponownie... (mi opis z tej strony pomaga)
Ja tego przypadku nie miałem, podpowiadam ci tylko co ja bym robił, gdyby mi takie coś się zdarzyło...
no nie... znowu...
przeemooo
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec
Wersja Ubuntu: 8.10

Odp: 8.10 Aspire 5315,wifi Atheros AR5BXB63 AR242x włączony i w użyciu a nie ma połąc

Post autor: przeemooo »

Witam

Mam kartę wifi Atheros AR242x (AR5006X wg Everesta) na lapku Asusa i udało mi się rozwiązać problem wifi dzięki poradom: frklin, valdi74 i Mario 7 - wielkie dzięki za pomoc.

Tutaj jest opisane, jak dokładnie to zrobiłem: viewtopic.php?p=538372#p538372

P.S.
Dodam, ze wszystkie te operacje były robione na czystym (świeżo zainstalowanym Ubuntu 8.10)

Pozdrawiam wszystkich i życzę owocnej walki ;)
You've got desire ->so let it out
You've got the fire -> stand up and shout
Awatar użytkownika
iscariot
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec
Wersja Ubuntu: 8.10

Post autor: iscariot »

Mam pytanko, jak przywrócić pozycje w menu PROGRAMY w ubuntu 8.10? Podpowiem, że ppm i modyfikuj menu nie działa. Jest to dziwne, ale znikły mi wszystkie pozycje z tego menu, a w MIEJSCA i SYSTEM wszystkie są. Dodam, że system/preferencje/menu głowne także nie działa.

A jeżeli nie ma takiej możliwości to jak wywołać konsole? Może jakiś skrót? :P
Awatar użytkownika
nickBjN9
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec
Wersja Ubuntu: 9.04
Kontakt:

Odp: Ubuntu 8.10 Aspire 5315 problem z wifi Atheros AR5BXB63 AR242x

Post autor: nickBjN9 »

frklin pisze:Ja zrobiłem to tak:
1

Kod: Zaznacz cały

sudo apt-get install linux-backports-modules-intrepid-generic linux-backports-modules-2.6.27-7-generic
2

Kod: Zaznacz cały

sudo modprobe ath5k
3 dziękujemy frklinowi ;)
dzięki frklin:clap::clap::clap:
miałem w/w kartę i w/w problem pomogło (po wcześniejszych kilkudziesięciu innych próbach zastosowałem podany przez ciebie i dziaaaaała! jeszcze raz dzięki.
maybe it's because I am maltoner...
ODPOWIEDZ

Wróć do „Sieci, serwery, Internet”