linuxozaurus pisze:JerryG pisze:e X t 7 3 pisze:Już jest ... u mnie na jednym z dysków

... jutro będzie na serwerze i link na forum
Pozdrawiam
Czy go u siebie na i7 mam zaaplikowac ??
ja mam i5 i myślę ze bez obaw
czekam na link do jajka 64 bit
Spokojnie, co do 64 bitów, to zarówno intele: c2d, i3, i5, i7, jak i AMD: Athlon Xx, Brazos, Llano, Bulldozer.
Co do samego kernela, będzie za 2 do 3 godzin ... wykryłam mała "niedoróbkę" i przekompilowuje właśnie.
Pozdrawiam
-- 31 sty 2012 10:09 --
luk1don pisze:ext: Ty udostępniasz to na Dropboxie i masz konto Free... Tam chyba limit dzienny pobierań wynosi max 20 GB? Mylę się? Jak przekroczy ten limit to ci link usuwają i możesz zrobić inny czy zamykają ci konto?
Witaj, wiesz do tej pory miałem tylko "kilka" ostrzeżeń z Dropboksa, że przekraczam limit ... wiem o 3, 4 przypadkach chwilowego odłączenia pobierania, ale nigdy nie zginęły żadne pliki, czy też nie zostało nic usunięte.
Pozdrawiam
-- 31 sty 2012 13:32 --
Udostępniłem kernele:
v17.7-K8-32bit i
v17.7-K8-64bit.
Jutro udostępnię wersje v17.7-atom-32bit. kernel v17.7-atom-64bit udostępnię do dwóch tygodni.
Oczywiście zalecam niezwłoczną aktualizacje do wersji v17.7 ze względu na załatanie dość poważnej luki bezpieczeństwa -
kernel: proc: /proc/<pid>/mem mem_write insufficient permission checking, która skutkuje - przy odpowiednio spreparowanym ataku - możliwością podniesienia [nieautoryzowanego] uprawnień, jakie pierwotnie posiadał atakujący.
Pozdrawiam