Jego utwory są klasyfikowane jako:ignacy pisze:Tyle, że takie granie ma z metalem tyle wspólnego, co nic...No ale niektórzy upieraj się nawet przy nazywaniu Rhapsody metalem. Wspomniałem, że są prog rockowe (i wiele innych) kapel, które grają nieco ambitniej, ale samo ambitniej i trudniej technicznie wcale nie znaczy lepiej (dla mnie takie Dream Theater i większość podobnych, na ten przykład to przerost formy nad treścią).
- progressive metal
- neo-classical metal
- heavy metal
- hard rock
Zależnie oczywiście od utworu, nie wszystko na raz

A Rhapsody to dla Ciebie co to jest ? Metal ma dziesiątki odmian, nie wiem gdzie chcesz zakwalifikować ten zespół w takim razie. Jak dla mnie to metal symfoniczny / power metal te klimaty.
Ja słowem "techno" określam generalnie muzykę elektroniczną, od umca umca z lecącego z malucha na wsi po najsławniejszych DJ-ów. Nie odróżniam gatunków, nie mam pojęcia o tej muzyce, ale słuchałem już wielu utworów, m.in. za sprawdzą ludzi próbujących mnie przekonać do tego typu klimatów. Póki co cały czas bezskutecznie, dalej nie dostrzegam nic ciekawego w tej muzyce. Nie uważam jej za gorszą, po prostu mi się nie podoba. Aczkolwiek uważam ją za mniej wartościową pod względem muzycznym od utworów wykonywanych typowo na instrumentach. Co nie wpływa jednak na to co powiedziałem wcześniej czyli nie uważam że przez to ma być uważana za jakiś gorszy rodzaj muzyki.ignacy pisze:W dodatku nikt nie odpowiedział co ma na myśli mówiąc "techno":razz: