Właściwie to chodziło mi o to, że nie działa pod FF czy Operą pomimo zapewnień, że ma działać. Autor poszedł na daleko idącą łatwiznę a wręcz popełnił poważny błąd. Skoro aplikacja podczas uruchamiania sprawdza przeglądarkę i na tej podstawie wyświetla komunikat, o poprawności działania no to jak to inaczej nazwać jak nie kłamstwem skoro ewidentnie nie działa?
Zresztą już nawet Microsoft odpuścił w tej kwestii, ostatnio zainstalowała mi się na drugim komputerze aktualizacja która pozwala na wybór domyślnej przeglądarki, są okienka do wyboru i można sobie zainstalować jaką się chce. A tu taki jakiś nieznany szerzej CMS będzie uprawiał monopol na IE - delikatnie mówiąc nielogiczne.
czyli taki ktoś powinien mieć parę komputerów
Tak, powinien mieć, powiem więcej - nie wyobrażam sobie żeby nie miał. To tak jakby warsztat samochodowy nie miał np. kluczy torx bo to tylko we francuzach są a w jedynym słusznym VW nie ma. Utrzyma się taki warsztat?
A nawiązując do "powrotu do windowsa" - chciałem umieścić ogłoszenie na otomoto, wszystko ładnie pięknie ale jak doszedłem do dodawania zdjęć utknąłem. Nie da się i koniec, niby pojawia się okno z wyborem zdjęcia, wybieram i co? Nic się dalej nie dzieje. Nie mam czasu na wertowanie dziesiątek stron co to znów za dziadostwo i co trzeba zrobić żeby działała trywialn funkcja. Odpaliłem starego lapka z wyśmiewanym i przestarzałym XP - dodało zdjęcia bez problemu.
Cóż...