Lineage 2
-
- Piegowaty Guziec
- Wersja Ubuntu: 8.04
- Środowisko graficzne: GNOME
Odp: Lineage 2
Ja po odpaleniu na 8.04 L2 w wersji na DragonNetworka tez otrzymuje errora o tym AGP, a potem wlacza sie czarny ekran (zatytulowany Game Guard General Product) i pupa, nic nie dzialam ktos wie co zrobic ?
-
- Piegowaty Guziec
Jeśli chcesz opalić L2 musisz Emulować wirtualny pulpit...(posiadać NoGameGuarda) i nie ruszać myszką bo wybija z i potem masz czarny ekran... Nawet jeśli włączy ci się L2 to na Dragon Network nie pograsz bo się nawet nie połączysz z serwerem... (czytaj... zostaniesz przy oknie Logowania). L2 przez wine łączy się jedynie z serwerami, których Host wpisujesz do Systemowego HOST... a DN ma Hosta itp razem z Pathem więc Lipa. No ale może komuś uda się coś zrobić.
I mała prośba (Może też w imieniu Moderatora) Nie piszcie tutaj postów typu "Czemu wywala mi czarny Ekran" ; "Nie umiem się połączyć do Serwera" itp... Bo to już było na Forum a jak nie na Forum to na Google.pl... A po co zaśmiecać temat?
Pozdrawiam Atlik.
I mała prośba (Może też w imieniu Moderatora) Nie piszcie tutaj postów typu "Czemu wywala mi czarny Ekran" ; "Nie umiem się połączyć do Serwera" itp... Bo to już było na Forum a jak nie na Forum to na Google.pl... A po co zaśmiecać temat?
Pozdrawiam Atlik.
- Kyouraku
- Piegowaty Guziec
- Kontakt:
Mhh.. moze ktos jakos opisac jak uruchomic ten wlasnie server pod cedege?czerwonygosciu pisze:pod cedega lineage chodzi bez problemowo... niewiem jak to jest z game guardem bo gram na prywatnym serwerku (dragon-network.net)
-
- Piegowaty Guziec
Z wypowidzi Twojego przedmowcy wnioskuje ze sie NIE DA, ale szkoda...
-
- Piegowaty Guziec
witam, mam problem z Lineage II, mam nadzieje, ze sie nie obrazicie jak go tu zamieszcze i poprosze o wskazowki 
Otoz odpalam l2.exe (Kamael hellbound, patchowany system bez Game Guard) przez wine z terminala. Wyskakuje standardowy komunikat o AGP, a potem:
System: 8.04
Wine: Version: 0.9.59-0ubuntu5
sterownik karty: fglrx
max plikow mam ustawione na 30000 (* hard nofile 30000)
composite i aiglx wylaczone..biblioteki DX z windowsa sa juz w tej wersji wine, wszystkie DLL ustawione na builtin, odpalam z Default wine na Vista.
UseHardwareTL=False
UseHardwareVS=False
w czym jest problem, ma ktoś podobny błąd?
Dzieki za pomoc!

Otoz odpalam l2.exe (Kamael hellbound, patchowany system bez Game Guard) przez wine z terminala. Wyskakuje standardowy komunikat o AGP, a potem:
Kod: Zaznacz cały
2008.6.10 19:02:39
CPU : AuthenticAMD Unknown processor @ 2200 MHz with 2026MB RAM
Video : Direct3D HAL (6764)
PosCode : LS1:0:0:0 1/0
General protection fault!
History: TSFImpl::Disable <- NTSFIME::DisableIME <- NCIME::DisableIME <- NCIME::SetIME <- NTSFIME::SetIME <- NCIMEManager::SetIME <- NCEditBox::SetFocus <- NCAuthWnd::ShowWindow <- UIGameStateManager::ShowUI <- UIGameState::ShowUI <- UIGameState::OnEnter <- UILoginState::OnEnter <- UIGameStateManager::SetState <- NConsoleWnd::Initialize <- NConsoleWnd::Init <- UGameEngine::Init <- InitEngine
Wine: Version: 0.9.59-0ubuntu5
sterownik karty: fglrx
max plikow mam ustawione na 30000 (* hard nofile 30000)
composite i aiglx wylaczone..biblioteki DX z windowsa sa juz w tej wersji wine, wszystkie DLL ustawione na builtin, odpalam z Default wine na Vista.
UseHardwareTL=False
UseHardwareVS=False
w czym jest problem, ma ktoś podobny błąd?
Dzieki za pomoc!
-
- Piegowaty Guziec
Najpierw powiedz czy instalowałeś DirectX na WIne...
Jeśli odpalasz L2 to spróbuj w konfiguracji zmienić na WinXP.
A jeszcze napisz czy Odpalasz z Jakiegoś Patha czy normalnie z l2.exe?
Jeśli odpalasz L2 to spróbuj w konfiguracji zmienić na WinXP.
A jeszcze napisz czy Odpalasz z Jakiegoś Patha czy normalnie z l2.exe?
-
- Piegowaty Guziec
W konfiguracji na windows xp mam jakies dziwne jazdy z bledami DirectX9 i ze mam sobie sciagnac 8.1b plus pare innych rzeczy, ale ten blad, ktory zamiescilem, wystepuje nadal.
DirectX byl juz w paczce wine..
Odpalam z l2.exe przez terminal (to samo na patchowanym, co teraz na czystej instalce).
Moze to GameGuard? Jednak..
Odpalam z l2.exe przez terminal (to samo na patchowanym, co teraz na czystej instalce).
-
- Piegowaty Guziec
ja siedze juz nad tym 2 dni zeby uruchomic it na wine wersje mam 9,53 dodane biblioteki z win xp path kill gg z edytowane l2 ini i l2 sie odpala i potem wyskakuje blad zebym sciagnol sobie dx 8,1b i nie moge poradzic sobie z tym problemem z tego co szukalem na forum ubuntu ponoc l2 nie da sie odpalic w sieci dragon network robilem to z poradnika na winedbd czy jakos takgreebothecat pisze:W konfiguracji na windows xp mam jakies dziwne jazdy z bledami DirectX9 i ze mam sobie sciagnac 8.1b plus pare innych rzeczy, ale ten blad, ktory zamiescilem, wystepuje nadal.
- avalan
- Sędziwy Jeż
- Wersja Ubuntu: inny OS
- Środowisko graficzne: Brak
- Architektura: x86_64
- Kontakt:
Może wam pomoże ten wątek
Ja ze swojej strony mogę dodać, że Lineage 2 da się uruchomić bez problemy i bez żadnego kombinowania z DirectX i PlayOnLinux, ba nawet bez zmian w L2.ini. Trzeba tylko pomyśleć trochę...
Ja ze swojej strony mogę dodać, że Lineage 2 da się uruchomić bez problemy i bez żadnego kombinowania z DirectX i PlayOnLinux, ba nawet bez zmian w L2.ini. Trzeba tylko pomyśleć trochę...
Internet Explorer służy do przegladania Internetu z Twojego komputera i ... vice-versa.
Linux User: #419954
-
- Piegowaty Guziec
kolego jak bys byl tak mily to moze oswiecil bys mnie ???? w czym robie blad
- avalan
- Sędziwy Jeż
- Kontakt:
Jeżeli serwer na którym gracie ma swój patch to w sumie można odrazu dać sobie spokój. Najlepiej grać na takim, który w ŻADEN sposób nie ingeruje w pliki gry (zmiany zachodzą tylko w systemowym /etc/hosts). Potem tylko patcha na GameGuard i koniec filozofii. Tak powinno się odrazu uruchomić (uruchamiałem na kolejnych wersjach wine począwszy od 0.9.56 skończywszy na najnowszej).
Internet Explorer służy do przegladania Internetu z Twojego komputera i ... vice-versa.
-
- Piegowaty Guziec
thx za odpowiedz to juz se odrazu moge darowac milego
-
- Piegowaty Guziec
Ja Piernicze... Gdybyście czytali poprzednie posty to byście widzieli że tylko w systemowym Hoście działa gra... Niepotrzebnie zaśmiecacie temat...
-
- Piegowaty Guziec
ok, gra uruchomiona, z jednym małym "ale":
http://img74.imageshack.us/img74/162/screenshotvq0.png
wine 0.9.59.0
ubuntu 8.04
l2 interlude z ustawionym win2000 w wine
karta graficzna ATI radeon x1300 (i to chyba ona jest problemem..)
istnieje opcja OpenGL dla Lineage? WoW mi na OpenGL chodzi bez problemu..
http://img74.imageshack.us/img74/162/screenshotvq0.png
wine 0.9.59.0
ubuntu 8.04
l2 interlude z ustawionym win2000 w wine
karta graficzna ATI radeon x1300 (i to chyba ona jest problemem..)
istnieje opcja OpenGL dla Lineage? WoW mi na OpenGL chodzi bez problemu..
- avalan
- Sędziwy Jeż
- Kontakt:
Ustaw w Wine kompatybilność dla Windows XP. W L2.ini są klasy dla OpenGL (silnik Unreal), ale niepoprawnie szyfruje mi plik, więc nie powiem czy działa.
-
- Piegowaty Guziec
- Kontakt:
Doradzam poszukać czegoś takiego jak L2J.Ja osobiście sciagnałem sobie serwerek i działał nawetMinstrel pisze:Korzystanie z kradzionego oprogramowania (tu z oprogramowania serwerowego) jest przestępstwem. Co prawda w najgorszym wypadku zostanie ukarany jedynie administrator takiego serwera, co z resztą już miało miejsce, lecz w dalszym ciągu granie w Lineage2 na pirackich serwerach jest nielegalne. Legalne jest jedynie pobieranie i posiadanie klienta gry oraz gra na serwerach oficjalnych.

Aha oczywiście wszystko jest udostepnione na darmowej licencji i zarabianie na tym nie jest legalne. Ale bardziej zainteresowni powinni sami sobie poczytać.
http://l2jserver.com/
- avalan
- Sędziwy Jeż
- Kontakt:
No właśnie. Nielegalne jest modyfikowanie plików klienta i używanie kradzionego oprogramowania (czyli na większości serwerów C4, C5 i Interlude). Sama gra na serwerach opartych na L2J (które jest implementacją oficjalnego serwera napisanę w Javie) jest całkowicie legalna, pod warunkiem że zmiany w IP zachodzą tylko w pliku hosts, a nie poprzez patche, czy modyfikację konfiguracji klienta.
-
- Piegowaty Guziec
- Kontakt:
NIe bardzo Cie rozumiem , o co Ci chodzi z tym kradzionym oprogramowaniem do C4,C5 czy Interlude. O mnie pamięć nie zawodzi to wszystko co Ci jest potrzebne do postawienia serwera L2J możesz pobrac na licencji GNU.No ale pozatym to o aby ominac gameguard'a w wersji C4 i niższych należało instalować patcha a w wersji bodajże od wersji C5 wystarczy zmodyfikować odpowiedni wpis w hosts. Tak wiec przypuszczam ze patch robił to samo co zmiany w pliku hosts.No ale nie ważne jak ktoś by sobie chciał coś takiego postawić se wtedy będzie czytał.avalan pisze:No właśnie. Nielegalne jest modyfikowanie plików klienta i używanie kradzionego oprogramowania (czyli na większości serwerów C4, C5 i Interlude). Sama gra na serwerach opartych na L2J (które jest implementacją oficjalnego serwera napisanę w Javie) jest całkowicie legalna, pod warunkiem że zmiany w IP zachodzą tylko w pliku hosts, a nie poprzez patche, czy modyfikację konfiguracji klienta.
-
- Sędziwy Jeż
- Kontakt:
TO może ja złoże małe oświadczenie 
Osobiście udało mi się odpalić c4(które chodzi super), Interlude (które chodzi już mniej super)...
A Kamaela w ogóle nie udało mi się odpalić...
P.S. Hmm... Jeżeli nie będzie to w żaden sposób kolidowało z zasadami forum to może zna ktoś jakiś fajny serverek c4, który działał by poprawnie pod linuxem (tj.. bez żadnych wielkich patchy, patcherów, itp...)
Z góry dzięki...

Osobiście udało mi się odpalić c4(które chodzi super), Interlude (które chodzi już mniej super)...
A Kamaela w ogóle nie udało mi się odpalić...
P.S. Hmm... Jeżeli nie będzie to w żaden sposób kolidowało z zasadami forum to może zna ktoś jakiś fajny serverek c4, który działał by poprawnie pod linuxem (tj.. bez żadnych wielkich patchy, patcherów, itp...)
Z góry dzięki...
AMD Athlon64 X2 4000+ / Foxconn A690GM2MA-8KRS2H
2x 1GB Patriot 800Mhz CL4 LLK 4-4-4-12 / Palit GeForce 8600GT Sonic + (625/1800)
2x 1GB Patriot 800Mhz CL4 LLK 4-4-4-12 / Palit GeForce 8600GT Sonic + (625/1800)