Lineage 2

Gry, do uruchomienia których potrzebne są programy typu Wine/Cedega/CrossOver albo jakieś emulatory.
Fangir
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec
Wersja Ubuntu: 8.04
Środowisko graficzne: GNOME

Odp: Lineage 2

Post autor: Fangir »

Ja po odpaleniu na 8.04 L2 w wersji na DragonNetworka tez otrzymuje errora o tym AGP, a potem wlacza sie czarny ekran (zatytulowany Game Guard General Product) i pupa, nic nie dzialam ktos wie co zrobic ?
atlik
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec

Post autor: atlik »

Jeśli chcesz opalić L2 musisz Emulować wirtualny pulpit...(posiadać NoGameGuarda) i nie ruszać myszką bo wybija z i potem masz czarny ekran... Nawet jeśli włączy ci się L2 to na Dragon Network nie pograsz bo się nawet nie połączysz z serwerem... (czytaj... zostaniesz przy oknie Logowania). L2 przez wine łączy się jedynie z serwerami, których Host wpisujesz do Systemowego HOST... a DN ma Hosta itp razem z Pathem więc Lipa. No ale może komuś uda się coś zrobić.
I mała prośba (Może też w imieniu Moderatora) Nie piszcie tutaj postów typu "Czemu wywala mi czarny Ekran" ; "Nie umiem się połączyć do Serwera" itp... Bo to już było na Forum a jak nie na Forum to na Google.pl... A po co zaśmiecać temat?
Pozdrawiam Atlik.
Awatar użytkownika
Kyouraku
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec
Kontakt:

Post autor: Kyouraku »

czerwonygosciu pisze:pod cedega lineage chodzi bez problemowo... niewiem jak to jest z game guardem bo gram na prywatnym serwerku (dragon-network.net)
Mhh.. moze ktos jakos opisac jak uruchomic ten wlasnie server pod cedege?
Fangir
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec

Post autor: Fangir »

Z wypowidzi Twojego przedmowcy wnioskuje ze sie NIE DA, ale szkoda...
greebothecat
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec

Post autor: greebothecat »

witam, mam problem z Lineage II, mam nadzieje, ze sie nie obrazicie jak go tu zamieszcze i poprosze o wskazowki :)

Otoz odpalam l2.exe (Kamael hellbound, patchowany system bez Game Guard) przez wine z terminala. Wyskakuje standardowy komunikat o AGP, a potem:

Kod: Zaznacz cały

2008.6.10 19:02:39
CPU : AuthenticAMD Unknown processor @ 2200 MHz with 2026MB RAM
Video : Direct3D HAL (6764)
PosCode : LS1:0:0:0 1/0

General protection fault!

History: TSFImpl::Disable <- NTSFIME::DisableIME <- NCIME::DisableIME <- NCIME::SetIME <- NTSFIME::SetIME <- NCIMEManager::SetIME <- NCEditBox::SetFocus <- NCAuthWnd::ShowWindow <- UIGameStateManager::ShowUI <- UIGameState::ShowUI <- UIGameState::OnEnter <- UILoginState::OnEnter <- UIGameStateManager::SetState <- NConsoleWnd::Initialize <- NConsoleWnd::Init <- UGameEngine::Init <- InitEngine
System: 8.04
Wine: Version: 0.9.59-0ubuntu5
sterownik karty: fglrx
max plikow mam ustawione na 30000 (* hard nofile 30000)
composite i aiglx wylaczone..biblioteki DX z windowsa sa juz w tej wersji wine, wszystkie DLL ustawione na builtin, odpalam z Default wine na Vista.
UseHardwareTL=False
UseHardwareVS=False

w czym jest problem, ma ktoś podobny błąd?
Dzieki za pomoc!
atlik
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec

Najpierw powiedz czy instalowałeś DirectX na WIne...
Jeśli odpalasz L2 to spróbuj w konfiguracji zmienić na WinXP.
A jeszcze napisz czy Odpalasz z Jakiegoś Patha czy normalnie z l2.exe?
greebothecat
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec

W konfiguracji na windows xp mam jakies dziwne jazdy z bledami DirectX9 i ze mam sobie sciagnac 8.1b plus pare innych rzeczy, ale ten blad, ktory zamiescilem, wystepuje nadal.

DirectX byl juz w paczce wine..

Odpalam z l2.exe przez terminal (to samo na patchowanym, co teraz na czystej instalce).
Moze to GameGuard? Jednak..
sisco
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec

Post autor: sisco »

greebothecat pisze:W konfiguracji na windows xp mam jakies dziwne jazdy z bledami DirectX9 i ze mam sobie sciagnac 8.1b plus pare innych rzeczy, ale ten blad, ktory zamiescilem, wystepuje nadal.

DirectX byl juz w paczce wine..

Odpalam z l2.exe przez terminal (to samo na patchowanym, co teraz na czystej instalce).
Moze to GameGuard? Jednak..
ja siedze juz nad tym 2 dni zeby uruchomic it na wine wersje mam 9,53 dodane biblioteki z win xp path kill gg z edytowane l2 ini i l2 sie odpala i potem wyskakuje blad zebym sciagnol sobie dx 8,1b i nie moge poradzic sobie z tym problemem z tego co szukalem na forum ubuntu ponoc l2 nie da sie odpalic w sieci dragon network robilem to z poradnika na winedbd czy jakos tak
Awatar użytkownika
avalan
Sędziwy Jeż
Sędziwy Jeż
Wersja Ubuntu: inny OS
Środowisko graficzne: Brak
Architektura: x86_64
Kontakt:

Post autor: avalan »

Może wam pomoże ten wątek

Ja ze swojej strony mogę dodać, że Lineage 2 da się uruchomić bez problemy i bez żadnego kombinowania z DirectX i PlayOnLinux, ba nawet bez zmian w L2.ini. Trzeba tylko pomyśleć trochę...
Internet Explorer służy do przegladania Internetu z Twojego komputera i ... vice-versa.
Linux User: #419954
sisco
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec

kolego jak bys byl tak mily to moze oswiecil bys mnie ???? w czym robie blad
Awatar użytkownika
avalan
Sędziwy Jeż
Sędziwy Jeż
Kontakt:

Jeżeli serwer na którym gracie ma swój patch to w sumie można odrazu dać sobie spokój. Najlepiej grać na takim, który w ŻADEN sposób nie ingeruje w pliki gry (zmiany zachodzą tylko w systemowym /etc/hosts). Potem tylko patcha na GameGuard i koniec filozofii. Tak powinno się odrazu uruchomić (uruchamiałem na kolejnych wersjach wine począwszy od 0.9.56 skończywszy na najnowszej).
Internet Explorer służy do przegladania Internetu z Twojego komputera i ... vice-versa.
sisco
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec

thx za odpowiedz to juz se odrazu moge darowac milego
atlik
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec

Ja Piernicze... Gdybyście czytali poprzednie posty to byście widzieli że tylko w systemowym Hoście działa gra... Niepotrzebnie zaśmiecacie temat...
greebothecat
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec

ok, gra uruchomiona, z jednym małym "ale":
http://img74.imageshack.us/img74/162/screenshotvq0.png

wine 0.9.59.0
ubuntu 8.04
l2 interlude z ustawionym win2000 w wine
karta graficzna ATI radeon x1300 (i to chyba ona jest problemem..)

istnieje opcja OpenGL dla Lineage? WoW mi na OpenGL chodzi bez problemu..
Awatar użytkownika
avalan
Sędziwy Jeż
Sędziwy Jeż
Kontakt:

Ustaw w Wine kompatybilność dla Windows XP. W L2.ini są klasy dla OpenGL (silnik Unreal), ale niepoprawnie szyfruje mi plik, więc nie powiem czy działa.
sisco
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec

jak cos to moje l2 ini dwie wartosci wylonczone

http://rapidshare.com/files/122649238/l2.ini.html
TomQW
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec
Kontakt:

Post autor: TomQW »

Minstrel pisze:Korzystanie z kradzionego oprogramowania (tu z oprogramowania serwerowego) jest przestępstwem. Co prawda w najgorszym wypadku zostanie ukarany jedynie administrator takiego serwera, co z resztą już miało miejsce, lecz w dalszym ciągu granie w Lineage2 na pirackich serwerach jest nielegalne. Legalne jest jedynie pobieranie i posiadanie klienta gry oraz gra na serwerach oficjalnych.
Doradzam poszukać czegoś takiego jak L2J.Ja osobiście sciagnałem sobie serwerek i działał nawet :). Z tego co pamiętam to w necie sa opisy jak to zrobić i co jest wymagane...
Aha oczywiście wszystko jest udostepnione na darmowej licencji i zarabianie na tym nie jest legalne. Ale bardziej zainteresowni powinni sami sobie poczytać.
http://l2jserver.com/
Awatar użytkownika
avalan
Sędziwy Jeż
Sędziwy Jeż
Kontakt:

No właśnie. Nielegalne jest modyfikowanie plików klienta i używanie kradzionego oprogramowania (czyli na większości serwerów C4, C5 i Interlude). Sama gra na serwerach opartych na L2J (które jest implementacją oficjalnego serwera napisanę w Javie) jest całkowicie legalna, pod warunkiem że zmiany w IP zachodzą tylko w pliku hosts, a nie poprzez patche, czy modyfikację konfiguracji klienta.
TomQW
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec
Kontakt:

Post autor: TomQW »

avalan pisze:No właśnie. Nielegalne jest modyfikowanie plików klienta i używanie kradzionego oprogramowania (czyli na większości serwerów C4, C5 i Interlude). Sama gra na serwerach opartych na L2J (które jest implementacją oficjalnego serwera napisanę w Javie) jest całkowicie legalna, pod warunkiem że zmiany w IP zachodzą tylko w pliku hosts, a nie poprzez patche, czy modyfikację konfiguracji klienta.
NIe bardzo Cie rozumiem , o co Ci chodzi z tym kradzionym oprogramowaniem do C4,C5 czy Interlude. O mnie pamięć nie zawodzi to wszystko co Ci jest potrzebne do postawienia serwera L2J możesz pobrac na licencji GNU.No ale pozatym to o aby ominac gameguard'a w wersji C4 i niższych należało instalować patcha a w wersji bodajże od wersji C5 wystarczy zmodyfikować odpowiedni wpis w hosts. Tak wiec przypuszczam ze patch robił to samo co zmiany w pliku hosts.No ale nie ważne jak ktoś by sobie chciał coś takiego postawić se wtedy będzie czytał.
marcepan25
Sędziwy Jeż
Sędziwy Jeż
Kontakt:

Post autor: marcepan25 »

TO może ja złoże małe oświadczenie :)
Osobiście udało mi się odpalić c4(które chodzi super), Interlude (które chodzi już mniej super)...
A Kamaela w ogóle nie udało mi się odpalić...
P.S. Hmm... Jeżeli nie będzie to w żaden sposób kolidowało z zasadami forum to może zna ktoś jakiś fajny serverek c4, który działał by poprawnie pod linuxem (tj.. bez żadnych wielkich patchy, patcherów, itp...)

Z góry dzięki...
AMD Athlon64 X2 4000+ / Foxconn A690GM2MA-8KRS2H
2x 1GB Patriot 800Mhz CL4 LLK 4-4-4-12 / Palit GeForce 8600GT Sonic + (625/1800)
ODPOWIEDZ

Wróć do „Z innych systemów”