Nie moge podłączyć LiveBox do Kubuntu 9.04

Instalacja i konfiguracja oprogramowania sieciowego.
mateuszpusz
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec
Wersja Ubuntu: 9.04
Środowisko graficzne: KDE Plasma

Nie moge podłączyć LiveBox do Kubuntu 9.04

Post autor: mateuszpusz »

Witam, chce podłączyć liveboxa do Kubuntu 9.04 no to dobra. Wpisuje kod WEP na wszystkie sposoby a tu co? Kubuntu zaczyna się dziwnie zachowywać i prosi o wpisanie jeszcze raz? :sad: proszę pomóżcie
Nowy użytkownik Linux Ubuntu
Archon24
Sędziwy Jeż
Sędziwy Jeż
Wersja Ubuntu: 12.04
Środowisko graficzne: GNOME
Architektura: x86
Kontakt:

Odp: Nie moge podłączyć LiveBox do Kubuntu 9.04

Post autor: Archon24 »

z mojego doświadczenia czasem ten LiveBox (choć nazwa DeadBox też mogła by być) po porostu nie działa tak jak ma, można go zresetować.
Ja po czasie LB wyrzuciłem, i kupiłem router z wifi i adsl i od ponad roku nic się nie popsuło, zasięg czy łącze.
Łącz się przez kabel bo przez wifi nie zawsze się da, w instrukcji jak pamiętam coś było by w przeglądarce wejść do niego[numer ip a zaś logowanie admin i hasło: którego nie mogę zdradzić czyli: admin] i sobie skonfigurować chyba ze już go masz jakiś czas to zresetuj go całkowicie.
mateuszpusz
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec

Archon24 pisze:z mojego doświadczenia czasem ten LiveBox (choć nazwa DeadBox też mogła by być) po porostu nie działa tak jak ma, można go zresetować.
Ja po czasie LB wyrzuciłem, i kupiłem router z wifi i adsl i od ponad roku nic się nie popsuło, zasięg czy łącze.
Łącz się przez kabel bo przez wifi nie zawsze się da, w instrukcji jak pamiętam coś było by w przeglądarce wejść do niego[numer ip a zaś logowanie admin i hasło: którego nie mogę zdradzić czyli: admin] i sobie skonfigurować chyba ze już go masz jakiś czas to zresetuj go całkowicie.
liveboxa mam na 3 komputery :( a do czego służy ten router?
Archon24
Sędziwy Jeż
Sędziwy Jeż
Kontakt:

możesz nim zastąpić liveboxa też ma wyjścia na kabel do komputerów i ma możliwość udostępniania internetu bezprzewodowo. Ma tyle możliwości do livebox a nawet więcej.
mateuszpusz
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec

Archon24 pisze:możesz nim zastąpić liveboxa też ma wyjścia na kabel do komputerów i ma możliwość udostępniania internetu bezprzewodowo. Ma tyle możliwości do livebox a nawet więcej.
a dla gracza i użytkownika internetu i typowego ściągacza jaki router polecasz i za ile?
Archon24
Sędziwy Jeż
Sędziwy Jeż
Kontakt:

ja mam Router ADSL Asmax AR904g, w UT2004 w trójkę(bo jest nas 3 i są tylko 3 kompy ale więcej też można) możemy sobie spokojnie pograć przez wifi, ściąganie z p2m albo rapida to raczej nie problem. tego modelu już nie widze w necie ale każdy z obsługą ADSL będzie pasował :) możesz to pytanie zadać w innym dziale na pewno dokładniej opiszą co i jak.
mateuszpusz
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec

Archon24 pisze:ja mam Router ADSL Asmax AR904g, w UT2004 w trójkę(bo jest nas 3 i są tylko 3 kompy ale więcej też można) możemy sobie spokojnie pograć przez wifi, ściąganie z p2m albo rapida to raczej nie problem. tego modelu już nie widze w necie ale każdy z obsługą ADSL będzie pasował :) możesz to pytanie zadać w innym dziale na pewno dokładniej opiszą co i jak.
co myślisz o D-Linku ?
Archon24
Sędziwy Jeż
Sędziwy Jeż
Kontakt:

Asmaxa kupiłem bo była okazja, D-Link też jak najbardziej ponoć DrayTek są dobre ale nie miałem okazji z nich korzystać i nie wiem jak tam cenowo ale za mniej niż 200zł można kupić dobrego ja chyba dałem 120~150 zł nie pamiętam bo to dawno było
jaroslawb1

Post autor: jaroslawb1 »

mateuszpusz nic nie myśl,tylko wetknij kabel ethernet do komputera i Kubuntu sam wykryje sieć.Mam Liveboksa kilka lat i zero problemów.Czasem się wysypie.Zrestartuje się go i chodzi.Przez wifi tez sie ładnie konfiguruje
ODPOWIEDZ

Wróć do „Sieci, serwery, Internet”