Brak połączenia z Samsung s5230 (Avila)
-
- Piegowaty Guziec
- Wersja Ubuntu: 9.04
- Środowisko graficzne: GNOME
Brak połączenia z Samsung s5230 (Avila)
Witam.
Proszę o programik dzięki któremu będę mógł podłączyć w/w samsunga z ubuntu.
Po podłączeniu system nie wykrywa telefonu w żadnej opcji jakie dostarcza producent.
Proszę o programik dzięki któremu będę mógł podłączyć w/w samsunga z ubuntu.
Po podłączeniu system nie wykrywa telefonu w żadnej opcji jakie dostarcza producent.
-
- Piegowaty Guziec
Odp: Brak połączenia z Samsung s5230 (Avila)
Czyli mam rozumieć, że nie da się zsynchronizować ubuntu z w/w modelem samsunga?
-
- Piegowaty Guziec
- Wersja Ubuntu: 8.10
Jaki program dla połączenia z Samsungiem Avila?
Witam
Mam ten sam problem. Przy próbie włączenia Samsung PC Studio (przy instalacji którego wywala mi błąd: FsbUsb_LoadDevice Error! Error Code 17) pokazuje się samouczek a później pokazuje błąd: File not found. Zainstalowałem program gMobile Media ale nie chce mi się włączyć. Może zna ktoś jakies rozwiązanie które pomoże połączyć Avile z Ubuntu?
Mam ten sam problem. Przy próbie włączenia Samsung PC Studio (przy instalacji którego wywala mi błąd: FsbUsb_LoadDevice Error! Error Code 17) pokazuje się samouczek a później pokazuje błąd: File not found. Zainstalowałem program gMobile Media ale nie chce mi się włączyć. Może zna ktoś jakies rozwiązanie które pomoże połączyć Avile z Ubuntu?
-
- Piegowaty Guziec
- Wersja Ubuntu: 9.10
- Architektura: x86
- Kontakt:
Mam ten sam problem z Samsungiem U800. Chyba kupię kartę microsd - wydaje mi się, że to najmniej frustrujący sposób. Ktoś tu opisał kilka programów w kontekście U800, ale u mnie coś nie chcą działać (digikam, gphotos, bitpim).
-
- Piegowaty Guziec
Panowie najwygodniejszym rozwiązaniem jest zainstalowanie Windowsa - tam łączy się bez problemu.
Linux jest dobrym OS, a nawet bardzo dobrym i godnym podziwu.Twórcy z całą pewnością zasługują na szacunek i uznanie w oczach wszystkich użytkowników okienek.
Ale niestety monopol Windowsa jest tak duży, że wiele programów i sprzętu działa od razu tylko pod Windowsem.Sądzę, że kwestią czasu jest tylko zsynchronizowanie Avili z pingwinem:)
Linux jest dobrym OS, a nawet bardzo dobrym i godnym podziwu.Twórcy z całą pewnością zasługują na szacunek i uznanie w oczach wszystkich użytkowników okienek.
Ale niestety monopol Windowsa jest tak duży, że wiele programów i sprzętu działa od razu tylko pod Windowsem.Sądzę, że kwestią czasu jest tylko zsynchronizowanie Avili z pingwinem:)
- czaroli
- Sędziwy Jeż
- Wersja Ubuntu: 11.10
- Środowisko graficzne: Unity
mi działa ten sposób - czyli podłączamy telefon kablem przez USB i wybieramy pamięć masowa i takim sposobem mogę przenosić zdjęcia,muzę,filmiki w ta i z powrotem.
dla tych co nie potrafią tego zrobić opis tutaj:
http://samsung24.com.pl/porady-i-artyku ... -w-linuxie
-
- Piegowaty Guziec
- Wersja Ubuntu: 10.10
Oczywiście jak ma się kartę pamięci inaczej nie dostaniemy sie do pamięci telefonuczaroli pisze:mi działa ten sposób - czyli podłączamy telefon kablem przez USB i wybieramy pamięć masowa i takim sposobem mogę przenosić zdjęcia,muzę,filmiki w ta i z powrotem.
-
- Piegowaty Guziec
- Kontakt:
Odp: Jaki program dla połączenia z Samsungiem Avila?
A PC Studio jest na linux? Bo wydaje mi się że nie.fabio88 pisze:Mam ten sam problem. Przy próbie włączenia Samsung PC Studio (przy instalacji którego wywala mi błąd:
Przez wine ktoś próbował uruchomić?
PS.PC Studio na płytkach CD dołączanych do Avili jest wadliwy! Doświadczyłem tego na własnej skórze.
Pomaga sciągnięcie programu ze strony Samsunga i oczywiście instalka.

-
- Piegowaty Guziec
- Wersja Ubuntu: 8.10
Tak PC Studio ściągnięte z oficjalnej strony Samsunga uruchamiałem przez wine
-
- Piegowaty Guziec
- Kontakt:
Musi być sciągnięty ten plik: http://www.samsung.com/pl/support/downl ... nu2=detail
wer.1.2.1 (ten na dole) i ten działa. Na innym nie ma komunikacji.
wer.1.2.1 (ten na dole) i ten działa. Na innym nie ma komunikacji.
-
- Piegowaty Guziec
- Wersja Ubuntu: 10.04
- Kontakt:
U mnie niestety nie działa. Wyświetla się brak extUSB jak włączam program. Jedyny sposób w jaki moje ubuntu obsługuje avilę to włożenie do niej karty micro sd.
- czaroli
- Sędziwy Jeż
u mnie również na ubuntu 8.10 nie dziala.
Dzisiaj bede instalować ubuntu 9.10 i podziale sie spostrzezeniemi, aczkolwiek nie jestem zadowolony z faktu ze muszę korzystać z program przeznaczonych dla Windows.
Napisalem do producenta z zapytaniem kiedy można spodziewać sie wsparcie w postaci oprogramowania pod system linux i zobaczymy jaką otrzymam odp.
Dzisiaj bede instalować ubuntu 9.10 i podziale sie spostrzezeniemi, aczkolwiek nie jestem zadowolony z faktu ze muszę korzystać z program przeznaczonych dla Windows.
Napisalem do producenta z zapytaniem kiedy można spodziewać sie wsparcie w postaci oprogramowania pod system linux i zobaczymy jaką otrzymam odp.
- kargol
- Piegowaty Guziec
- Kontakt:
Ja tak kiedyś pisałem do nich kiedy będzie dostępne PC Suite na Win 7 i co mi odpisali: że starają się jak mogą. A od premiery win7 minął już jakiś czas A co do sterów na linka od producenta raczej bym nie liczył. Chociaż cuda się zdarzają... U mnie oczywiście działa tylko z karta microsd 

- czaroli
- Sędziwy Jeż
Ja juz olałem temat. Kupilem sobie Bluetooth do komputera stacjonarnego i wszystkie pliki wysylam przez Bluetooth i nazad to samo 
Dopuki nie będziemy męczyć producentów sprzętu to nie będzie nic. trzeba im dupe truć ile wlezie.
Ja co jakiś czas pisze do różnych o wsparcie dla Linux.
Odpowiedzi są bzdurne i oczywiście beznadziejne. ale trzeba ich męczyć.

Dopuki nie będziemy męczyć producentów sprzętu to nie będzie nic. trzeba im dupe truć ile wlezie.
Ja co jakiś czas pisze do różnych o wsparcie dla Linux.
Odpowiedzi są bzdurne i oczywiście beznadziejne. ale trzeba ich męczyć.
CzAroli
(jeśli problem jest rozwiązany - wy-edytuj temat i dodaj na początku [SOLVED] )
-
- Sędziwy Jeż
- Architektura: x86_64
Tak, akurat ten 0,01% maili kierowanych do nich wywrze jakiś skutek...Dopuki nie będziemy męczyć producentów sprzętu to nie będzie nic. trzeba im dupe truć ile wlezie.
- czaroli
- Sędziwy Jeż
jak wyliczyls te 0,01% ?
Skorto poddajesz się a większość tez bedzie myslala tak jak ty to to wiadomo ze producent bedzie mial to w nosie. Ale jesli ty, kolega oraz kolega kolegi i kolezanki będą pisać o tym na forach, blogach i portalach spolecznosciowych to jest jakas szansa.
Nie robiąc nic i takim nie pozytywnym myśleniem nie zdziałasz nic.
A być może kiedyś BitPim będzie też działał dla Avili ?
o BitPimie możesz poczytać tutaj:http://samsung24.com.pl/porady-i-artyku ... d-linuksem
lub na stronie domowej projektu: http://www.bitpim.org
Skorto poddajesz się a większość tez bedzie myslala tak jak ty to to wiadomo ze producent bedzie mial to w nosie. Ale jesli ty, kolega oraz kolega kolegi i kolezanki będą pisać o tym na forach, blogach i portalach spolecznosciowych to jest jakas szansa.
Nie robiąc nic i takim nie pozytywnym myśleniem nie zdziałasz nic.
A być może kiedyś BitPim będzie też działał dla Avili ?
o BitPimie możesz poczytać tutaj:http://samsung24.com.pl/porady-i-artyku ... d-linuksem
lub na stronie domowej projektu: http://www.bitpim.org
CzAroli
- tmQ
- Piegowaty Guziec
- Wersja Ubuntu: 10.10
- Architektura: x86_64
Jak nie masz karty pamięci to przy połączeniu wybierz odtwarzacz multimedialny, w systemie doda się urządzenie Samsung S5230 i można wysyłać pliki z telefonu na komputer i odwrotnie.
Piszę to, bo niektórzy szukają w google i tu znajdują, a nie zauważyłem by ktos to proponował
Piszę to, bo niektórzy szukają w google i tu znajdują, a nie zauważyłem by ktos to proponował