Toshiba L40 wiesza sie bez zasilania

Najmniejsze, najsłabsze, ale coraz bardziej popularne...
kepin
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec
Posty: 4
Rejestracja: 19 mar 2005, 00:26
Płeć: Mężczyzna
Wersja Ubuntu: 11.04
Środowisko graficzne: KDE Plasma

Toshiba L40 wiesza sie bez zasilania

Post autor: kepin » 08 wrz 2009, 22:57

W sumie dziwna sprawa jak dla mnie. Mam zainstalowane Kubuntu 9.10 alpha 5 ale to samo dzieje się na archlinux z KDE 4.3. Jak mam podłączone zasilanie system odpala mi się bez problemu jak odłączę zasilanie to system przy włączeniu wysypuje się najczęściej na starcie KDE lub wcześniej i jest reset i tak wkoło. Testowo zainstalowałem Viste ale działała bez problemu. Jakieś pomysły?

Zły dział powinno być raczej w Mobile.
"humanity to others"
hemar
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec
Posty: 6
Rejestracja: 17 wrz 2009, 14:50
Płeć: Mężczyzna
Wersja Ubuntu: 9.04
Środowisko graficzne: GNOME
Architektura: x86
Kontakt:

Odp: Toshiba L40 wiesza sie bez zasilania

Post autor: hemar » 18 wrz 2009, 11:13

Ja też mam Toshibe L40 instalowałem u siebie ubuntu 9.04, debiana 5.01 i fedore 11 wszystko działa z i bez zasilania.

Może KDE nawala, próbowałeś na innym środowisku np. na gnome ??
kepin
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec
Posty: 4
Rejestracja: 19 mar 2005, 00:26
Płeć: Mężczyzna
Wersja Ubuntu: 11.04
Środowisko graficzne: KDE Plasma

Odp: Toshiba L40 wiesza sie bez zasilania

Post autor: kepin » 22 wrz 2009, 21:11

hemar pisze:Ja też mam Toshibe L40 instalowałem u siebie ubuntu 9.04, debiana 5.01 i fedore 11 wszystko działa z i bez zasilania.

Może KDE nawala, próbowałeś na innym środowisku np. na gnome ??
Przy opcji acpi=off laptop wstaje wiec problem musi być po stronie acpi. Podejrzewam że coś w nowych kernelach jest nie tak. Jak byś mógł to sprawdz kiedyś i napisz tu czy ci się uruchomi nawet wersja live Ubuntu 9.10.
"humanity to others"
ODPOWIEDZ

Wróć do „Netbooki i ultrabooki”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość