Totem / GStreamer napotkał ogólny błąd biblioteki wspierającej
-
- Piegowaty Guziec
- Wersja Ubuntu: 9.10
- Środowisko graficzne: GNOME
- Architektura: x86
Totem / GStreamer napotkał ogólny błąd biblioteki wspierającej
Nie wiem dlaczego ale przy próbie odtwarzania klipów z youtube w totemie , pokazuje sie komunikat WYSYĄPIŁ BŁĄD GStreamer napotkał ogólny bład biblioteki wspierające, a jeszcze zabawniejsze jest to że dotychczasowe błędy miałem tylko i wyłacznie z stronami dotyczączymi youtube ,
Czy nie jest to zastanawiające ?
Ps.
Jeżeli podwyższenie atrakcyjności czegoś innego ktoś uzależnia od pierdo...a komuś w trybach, i społeczenstwo to popiera, to chyba jest coś nie tak za mną , lub ze społeczeństwem
Czy nie jest to zastanawiające ?
Ps.
Jeżeli podwyższenie atrakcyjności czegoś innego ktoś uzależnia od pierdo...a komuś w trybach, i społeczenstwo to popiera, to chyba jest coś nie tak za mną , lub ze społeczeństwem
-
- Piegowaty Guziec
- Architektura: x86_64
Odp: Totem / GStreamer napotkał ogólny błąd biblioteki wspierającej
Niestety, mi też Totem wyrzuca taki komunikat. Czy ktoś wie co można z tym zrobić? Jeśli w ogóle da się coś zrobić? W poprzedniej wersji Ubuntu wszystko fajnie mi chodziło. W Totemie wyszukiwałem sobie filmy z Youtube i bez problemu oglądałem nawet te w jakości HD. Mało tego, bez otwierania Totema dzieki skryptowi HQTube greasemonkey na stronie Youtube bezpośrednio pod każdym okienkiem filmu miałem małą ikonkę, na którą jeśli kliknąłem to otwierał mi się Totem, który już w tym momencie odtwarzał ten film. Jakość była bardzo dobra, bez żadnych zacięć, bez problemów z ładowaniem itp. Teraz ani skrypt HQTube ani żaden podobny nie działa, ani Totem nie jest w stanie odtwarzać nawet normalnych filmów z Youtube a co mówić o HD. Co się dzieje? Youtube coś zmieniło, jakieś inne formatowanie czy coś, czy to wina Ubuntu 9.10? Może ja coś źle zrobiłem i nie umiem tego zrobic jak poprzednio.... ale wydaje mi się że wszystko zrobiłem jak poprzednio przed upgradem....
EDIT:
Czy ktoś ma takie działające "bajerki" pod 9.10? I jak to zrobił, krok po kroku?
EDIT:
Czy ktoś ma takie działające "bajerki" pod 9.10? I jak to zrobił, krok po kroku?
-
- Piegowaty Guziec
Wogóle można postrawić sobie pytanie , co społeczeństwo UBUNTU ( programiści ) mają na celu wypuszczanie takich niedoróbek, Jak działa TOTEM to nie działa ELIZA , a jak działa ELIZA to nie działa TOTEM , to jest jeden z przykładów, ostatnio zaktualizował się TOTEM , no i teraz działa Totem i odnośnik ELIZY w postaci MOOVIDA MEDIA CENTER a w zasadzie to jest to chyba jedno i to samo tylko tyle że ma inne rozmieszczenie funkcji , ale zamysł i oprawa graficzna niekturych funkcji np. takich jak odważacza jest taka sama, A tak na marginesie to można sobie zadać pytanie , co takie oprogramowanie jak ELIZA czy MOOVIDA MEDIA CENTER robią w UBUNTU mając ( moim zdaniem ) zupełnie inną koncepcję graficzną niż oprogramowanie np. gnome czy kde, Ja osobiście do Elizy I Moovida Media Center nic nie mam, ale szata graficzna jest jak by z innej bajki.
Wracając do Totema, to jak pisałem wcześniej , automatycznie mi się zaktualizował , ale coś się komuś chyba popiepr..liło , i podczas odtwarzania coś się w sieci załącza i po pmimo wyłączenia TOTEMU sieć nadal pracuje, ale dzieje się to tylko w przypadku przglądania YouTube.
Jednak że mając nadzieje w to że jest trochę ambicji i czystej rywalizacji między sobą w społeczenstwie UBUTNTU ( programiści ) i że też owe spółeczeństwo zauważyło ów problem i nie długo sytuacja wróci do normy.
Ps.
Wcześniej pokazywał się komunikat "GStreamer napotkał ogólny błąd biblioteki wspierajacej" a po aktualizacji pojawia się " Błąd podczas zapytania adresu URI nagrania wideo , Automatyczne montowanie nie powiodł sie: punkt montowania dla org.gtk.vfs.mountpoint.http już uruchomiony
Wracając do Totema, to jak pisałem wcześniej , automatycznie mi się zaktualizował , ale coś się komuś chyba popiepr..liło , i podczas odtwarzania coś się w sieci załącza i po pmimo wyłączenia TOTEMU sieć nadal pracuje, ale dzieje się to tylko w przypadku przglądania YouTube.
Jednak że mając nadzieje w to że jest trochę ambicji i czystej rywalizacji między sobą w społeczenstwie UBUTNTU ( programiści ) i że też owe spółeczeństwo zauważyło ów problem i nie długo sytuacja wróci do normy.
Ps.
Wcześniej pokazywał się komunikat "GStreamer napotkał ogólny błąd biblioteki wspierajacej" a po aktualizacji pojawia się " Błąd podczas zapytania adresu URI nagrania wideo , Automatyczne montowanie nie powiodł sie: punkt montowania dla org.gtk.vfs.mountpoint.http już uruchomiony
-
- Sędziwy Jeż
- Wersja Ubuntu: 10.10
- Kontakt:
Też miałem ten problem... rozwiązaniem okazało się dodanie do repozytoriów tego:
A potem aktualizacja systemu... 
Pojawiła się nowa wersja totema w głównych repozytoriach;
możliwe że to repozytorium wcale nie jest potrzebne także proponuję najpierw aktualizację systemu bez dodawania tego repo... a dopiero potem dodanie go jakby problem dalej występował...
[Jeśli pomogło to dodajcie SOLVED do tematu...]
PS: Jak będzie działało bez tego repozytorium to napiszcie na forum...
Kod: Zaznacz cały
ppa:gstreamer-developers/ppa

możliwe że to repozytorium wcale nie jest potrzebne także proponuję najpierw aktualizację systemu bez dodawania tego repo... a dopiero potem dodanie go jakby problem dalej występował...

-
- Piegowaty Guziec
Dokładnie wpisałem jak napisałeś a podczas aktualizacji repozytoriów wywala mi to:krzysiek1993r pisze:Też miałem ten problem... rozwiązaniem okazało się dodanie do repozytoriów tego:A potem aktualizacja systemu...Kod: Zaznacz cały
ppa:gstreamer-developers/ppa
E: Typ "ppa:gstreamer-developers/ppa" jest nieznany w linii 37 listy źródeł /etc/apt/sources.list
- Blonka
- Serdeczny Borsuk
- Wersja Ubuntu: 12.10
Odpuść sobie i oglądaj YouTube w przeglądarce. za chwile zepsujesz system.kurmanah pisze:Dokładnie wpisałem jak napisałeś a podczas aktualizacji repozytoriów wywala mi to:
E: Typ "ppa:gstreamer-developers/ppa" jest nieznany w linii 37 listy źródeł /etc/apt/sources.list
W wpisie do repozytorium jeszcze musi być "deb" i cała ścieżka, później będzie chciał klucz.
- Sędziwy Jeż
- Wersja Ubuntu: 10.10
- Kontakt:
Powinno być:
Tamto z tego co kojażę można także wpisywać ale poprzez "żródła oprogramowania" 
Przez niektórych zalecane... ale jak dla mnie to tylko zbędny dodatek... 
PS. A i zauważyłem, że w miedzy czasie odruchowo zdązyłem włączyć aktualizacje proponowane, więc to też może być powód
Kod: Zaznacz cały
deb http://ppa.launchpad.net/gstreamer-developers/ppa/ubuntu jaunty main
deb-src http://ppa.launchpad.net/gstreamer-developers/ppa/ubuntu jaunty main

Klucze nie są wymagane...później będzie chciał klucz.

PS. A i zauważyłem, że w miedzy czasie odruchowo zdązyłem włączyć aktualizacje proponowane, więc to też może być powód

-
- Piegowaty Guziec
Czytając wypowiedzi można chyba zadać jedno pytanie, Jak może przestać działać to co jest już wyprubowane, Cynizmem by było chyba stwierdzenie o braku profesjonalizmu u społeczności w postaci programistów,
-
- Piegowaty Guziec
Re: Totem / GStreamer napotkał ogólny błąd biblioteki wspierającej
dziwna sprawa ,
mi ten blad zaczal wyskakiwac od kiedy ********** youtube zmienilo wszystkie adresy z http://w w w .y o u t u b e . c o m/ link do filmiku na _> http://y o u t u . b e / P n 7 f E n m f T n o przez co posypała sie cała infrastruktura wszystkich wtyczek i dodatków, np juz nie mozna na vtube tools sobie zmienic wygladu okna z filmikiem i wstawic jako embeded na bloga. o nieeee
mysle ze to samo jest teraz z totemem bo mi dzialalo wsystko pieknie az do tej zmiany z youtube na youtu.be

mi ten blad zaczal wyskakiwac od kiedy ********** youtube zmienilo wszystkie adresy z http://w w w .y o u t u b e . c o m/ link do filmiku na _> http://y o u t u . b e / P n 7 f E n m f T n o przez co posypała sie cała infrastruktura wszystkich wtyczek i dodatków, np juz nie mozna na vtube tools sobie zmienic wygladu okna z filmikiem i wstawic jako embeded na bloga. o nieeee
mysle ze to samo jest teraz z totemem bo mi dzialalo wsystko pieknie az do tej zmiany z youtube na youtu.be