Testujemy 12.04 LTS Precise

prezes19
Serdeczny Borsuk
Serdeczny Borsuk
Posty: 106
Rejestracja: 23 cze 2009, 09:56
Płeć: Mężczyzna
Wersja Ubuntu: 14.10
Środowisko graficzne: Unity
Lokalizacja: Wyszków

Re: Testujemy 12.04 LTS Precise

Post autor: prezes19 » 26 kwie 2012, 12:10

Czy pojawił wam się już update do wersji 12.04? Nie mam na myśli polecenia update manager-d czy jakoś tak.
Awatar użytkownika
Nettmanek
Serdeczny Borsuk
Serdeczny Borsuk
Posty: 167
Rejestracja: 26 lis 2008, 18:51
Płeć: Mężczyzna
Wersja Ubuntu: 14.04
Środowisko graficzne: Unity
Architektura: x86_64
Lokalizacja: Wolverhampton
Kontakt:

Re: Testujemy 12.04 LTS Precise

Post autor: Nettmanek » 26 kwie 2012, 12:14

wychodzi na to iż jeszcze nie... pewnie po południu będzie
Lenovo G580-20150 | Intel Core i3 3120M | 8GB DD3 | Intel HD 4000 & Nvidia GF 710M | 1TB HDD | kubuntu 13.10 64bit
Awatar użytkownika
luk1don
Przebojowy Jelonek
Przebojowy Jelonek
Posty: 1768
Rejestracja: 07 lis 2008, 16:17
Płeć: Mężczyzna
Wersja Ubuntu: inny OS
Środowisko graficzne: Inne
Architektura: x86

Re: Testujemy 12.04 LTS Precise

Post autor: luk1don » 26 kwie 2012, 13:11

Cubensis pisze:Zwykłym dist-upgradem tak zrobiłeś? :D
No, kategoryczne: no! :-D
Zwykłym upgrade...
Awatar użytkownika
e X t 7 3
Przyjaciel
Przyjaciel
Posty: 4940
Rejestracja: 07 maja 2009, 23:34
Płeć: Mężczyzna
Wersja Ubuntu: 18.04
Środowisko graficzne: KDE Plasma
Architektura: x86_64
Lokalizacja: Kraków
Kontakt:

Re: Testujemy 12.04 LTS Precise

Post autor: e X t 7 3 » 26 kwie 2012, 13:51

luk1don pisze:
Cubensis pisze:Zwykłym dist-upgradem tak zrobiłeś? :D
No, kategoryczne: no! :-D
Zwykłym upgrade...
Oj tam, oj tam ;) Mi pokazuje 12,04 LTS ;)

Pozdrawiam
Nie ma rzeczy niemożliwych ... są tylko trudne do zrobienia ;)

Moje kernele oraz skrypty:

NeteXt'73 - instalator kerneli i skryptów oraz optymalizator systemu w jednym > netext73.pl
rbej
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec
Posty: 5
Rejestracja: 18 kwie 2012, 20:06
Płeć: Mężczyzna
Wersja Ubuntu: 12.04
Środowisko graficzne: GNOME
Architektura: x86

Re: Testujemy 12.04 LTS Precise

Post autor: rbej » 26 kwie 2012, 14:00

Mi też od wczoraj ukazuje się 12.04 LTS, który ukazał się kilka minut temu.
kuba144
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec
Posty: 9
Rejestracja: 10 maja 2007, 07:44
Płeć: Mężczyzna
Wersja Ubuntu: inny OS
Środowisko graficzne: GNOME

Re: Testujemy 12.04 LTS Precise

Post autor: kuba144 » 26 kwie 2012, 14:01

Wam też nie działa strona pobierania?

http://www.ubuntu.com/start-download?di ... elease=lts
bear7
Przyjaciel
Przyjaciel
Posty: 6688
Rejestracja: 20 sty 2009, 23:12
Płeć: Mężczyzna
Wersja Ubuntu: inny OS
Środowisko graficzne: Inne
Architektura: x86_64
Lokalizacja: pwd

Re: Testujemy 12.04 LTS Precise

Post autor: bear7 » 26 kwie 2012, 14:03

http://releases.ubuntu.com/precise/
Patrząc po datach ostatniej modyfikacji, to niektóre obrazy, mieli już gotowe 23 kwietnia. Może faktycznie mieli już system gotowy od paru dni i tylko czekali na oficjalną datę.
O pomoc pytaj a forum, a nie przez PW.
kuba144
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec
Posty: 9
Rejestracja: 10 maja 2007, 07:44
Płeć: Mężczyzna
Wersja Ubuntu: inny OS
Środowisko graficzne: GNOME

Re: Testujemy 12.04 LTS Precise

Post autor: kuba144 » 26 kwie 2012, 14:07

No właśnie tak patrzę, nie wiem czy czekać jeszcze czy nie no ale skoro nie ma dopisku, że to jest beta czy coś to chyba już mogę ściągać
gg21053443
Serdeczny Borsuk
Serdeczny Borsuk
Posty: 137
Rejestracja: 26 mar 2012, 19:27
Środowisko graficzne: Unity
Architektura: x86_64

Re: Testujemy 12.04 LTS Precise

Post autor: gg21053443 » 26 kwie 2012, 14:08

Czy myślicie że długo będę musiał czekać na xubuntu 12.04?
bear7
Przyjaciel
Przyjaciel
Posty: 6688
Rejestracja: 20 sty 2009, 23:12
Płeć: Mężczyzna
Wersja Ubuntu: inny OS
Środowisko graficzne: Inne
Architektura: x86_64
Lokalizacja: pwd

Re: Testujemy 12.04 LTS Precise

Post autor: bear7 » 26 kwie 2012, 14:10

O pomoc pytaj a forum, a nie przez PW.
Awatar użytkownika
Nettmanek
Serdeczny Borsuk
Serdeczny Borsuk
Posty: 167
Rejestracja: 26 lis 2008, 18:51
Płeć: Mężczyzna
Wersja Ubuntu: 14.04
Środowisko graficzne: Unity
Architektura: x86_64
Lokalizacja: Wolverhampton
Kontakt:

Re: Testujemy 12.04 LTS Precise

Post autor: Nettmanek » 26 kwie 2012, 14:13

jak zaktualizować Ubuntu 10.04 do 12.04 tak by zachować gnome 2? o ile w ogóle się tak da
Lenovo G580-20150 | Intel Core i3 3120M | 8GB DD3 | Intel HD 4000 & Nvidia GF 710M | 1TB HDD | kubuntu 13.10 64bit
Awatar użytkownika
ethanak
Wygnańcy
Posty: 3054
Rejestracja: 04 gru 2007, 13:19
Płeć: Mężczyzna
Wersja Ubuntu: 12.04
Środowisko graficzne: GNOME
Architektura: x86
Lokalizacja: Bielsko-Biała
Kontakt:

Re: Testujemy 12.04 LTS Precise

Post autor: ethanak » 26 kwie 2012, 14:16

Się nie da
Awatar użytkownika
luk1don
Przebojowy Jelonek
Przebojowy Jelonek
Posty: 1768
Rejestracja: 07 lis 2008, 16:17
Płeć: Mężczyzna
Wersja Ubuntu: inny OS
Środowisko graficzne: Inne
Architektura: x86

Re: Testujemy 12.04 LTS Precise

Post autor: luk1don » 26 kwie 2012, 14:43

e X t 7 3 pisze:
luk1don pisze:
Cubensis pisze:Zwykłym dist-upgradem tak zrobiłeś? :D
No, kategoryczne: no! :-D
Zwykłym upgrade...
Oj tam, oj tam ;) Mi pokazuje 12,04 LTS ;)

Pozdrawiam

Kod: Zaznacz cały

cat /etc/lsb-release

Kod: Zaznacz cały

DISTRIB_ID=Ubuntu
DISTRIB_RELEASE=12.10
DISTRIB_CODENAME=quantal
DISTRIB_DESCRIPTION="Ubuntu quantal (development branch)"
Oczywiście repozytoria z precise :razz:
Awatar użytkownika
Linuxoholic
Wytworny Kaczor
Wytworny Kaczor
Posty: 258
Rejestracja: 17 mar 2012, 12:47
Płeć: Mężczyzna
Wersja Ubuntu: 12.10
Środowisko graficzne: Inne
Architektura: x86_64
Lokalizacja: Rybnik

Re: Testujemy 12.04 LTS Precise

Post autor: Linuxoholic » 26 kwie 2012, 15:00

No i dali dupska, nie dość że na stronie ubuntu.com najnowszą wersją było Ubuntu 10.10, to teraz serwery chyba nie wytrzymały, lub właśnie poprawiają wspomniane niedopatrzenie ;)
Awatar użytkownika
skandyn
Serdeczny Borsuk
Serdeczny Borsuk
Posty: 101
Rejestracja: 07 mar 2009, 09:37
Płeć: Mężczyzna
Wersja Ubuntu: inny OS
Środowisko graficzne: Inne
Architektura: x86_64
Kontakt:

Re: Testujemy 12.04 LTS Precise

Post autor: skandyn » 26 kwie 2012, 15:08

Ja już mam zainstalowaną wersję finalną, a pobrałem ją z http://distrowatch.com/.

Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
Linuxoholic
Wytworny Kaczor
Wytworny Kaczor
Posty: 258
Rejestracja: 17 mar 2012, 12:47
Płeć: Mężczyzna
Wersja Ubuntu: 12.10
Środowisko graficzne: Inne
Architektura: x86_64
Lokalizacja: Rybnik

Re: Testujemy 12.04 LTS Precise

Post autor: Linuxoholic » 26 kwie 2012, 15:11

Ja mam od 7 lutego, więc tylko z ciekawości zajrzałem ;)
Awatar użytkownika
elzear
Serdeczny Borsuk
Serdeczny Borsuk
Posty: 163
Rejestracja: 25 kwie 2009, 12:57
Płeć: Mężczyzna
Wersja Ubuntu: 12.10
Środowisko graficzne: KDE Plasma
Architektura: x86_64

Re: Testujemy 12.04 LTS Precise

Post autor: elzear » 26 kwie 2012, 15:18

@Nettmanek jak chcesz gnome2, to masz zmartwienie :)

Polecam MATE jeśli podoba Ci się gnome2 :)
generalnie
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec
Posty: 17
Rejestracja: 12 kwie 2012, 19:33
Wersja Ubuntu: 12.04
Środowisko graficzne: Unity
Architektura: x86

Re: Testujemy 12.04 LTS Precise

Post autor: generalnie » 26 kwie 2012, 15:19

Ech te wpadki...
Na szczęście już się z tym uporali i mój obraz Precyzyjnego już się ściąga.
Potargany
Sędziwy Jeż
Sędziwy Jeż
Posty: 30
Rejestracja: 19 kwie 2010, 07:33
Płeć: Mężczyzna
Wersja Ubuntu: 12.04
Środowisko graficzne: Unity
Architektura: x86_64

Re: Testujemy 12.04 LTS Precise

Post autor: Potargany » 26 kwie 2012, 15:19

skandyn pisze:Ja już mam zainstalowaną wersję finalną, a pobrałem ją z http://distrowatch.com/.

Pozdrawiam.
Właśnie pobieram, ubuntu.com nadal nie działa. To na pewno jest ten LTS co na ubuntu.com?
rbej
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec
Posty: 5
Rejestracja: 18 kwie 2012, 20:06
Płeć: Mężczyzna
Wersja Ubuntu: 12.04
Środowisko graficzne: GNOME
Architektura: x86

Re: Testujemy 12.04 LTS Precise

Post autor: rbej » 26 kwie 2012, 15:24

Kod: Zaznacz cały

DISTRIB_ID=Ubuntu
DISTRIB_RELEASE=12.04
DISTRIB_CODENAME=precise
DISTRIB_DESCRIPTION="Ubuntu 12.04 LTS"
I to bez instalacji dzisiejszego wydania. Zwykłe codzienne update-y. Chciałem robić instalkę od nowa ale nie wiem czy ma to sens.
Zablokowany

Wróć do „Precise Pangolin”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość