Niepełne spolszczenie systemu - Linux Mint 13 Maya , środowisko Mate

Tutaj można zadać pytanie, jeśli Linuksa widzi się pierwszy raz w życiu ;)
Awatar użytkownika
andygem
Serdeczny Borsuk
Serdeczny Borsuk
Wersja Ubuntu: inny OS
Środowisko graficzne: Inne
Architektura: x86_64
Kontakt:

Niepełne spolszczenie systemu - Linux Mint 13 Maya , środowisko Mate

Post autor: andygem »

Witam , ostatnio postanowiłem spróbować Minta 13 Maja . Początkowo bez problemów . System szybki i stabilny . Pewnego razu po jednej z aktualizacji oraz czyszczeniu systemu , utraciłem częściowo polonizację systemu . Moje locale wygląda teraz tak :

Kod: Zaznacz cały

andy@andy-laptop ~/Pulpit $ locale
LANG=en_US.UTF-8
LANGUAGE=
LC_CTYPE="en_US.UTF-8"
LC_NUMERIC=pl_PL.UTF-8
LC_TIME=pl_PL.UTF-8
LC_COLLATE="en_US.UTF-8"
LC_MONETARY=pl_PL.UTF-8
LC_MESSAGES="en_US.UTF-8"
LC_PAPER=pl_PL.UTF-8
LC_NAME=pl_PL.UTF-8
LC_ADDRESS=pl_PL.UTF-8
LC_TELEPHONE=pl_PL.UTF-8
LC_MEASUREMENT=pl_PL.UTF-8
LC_IDENTIFICATION=pl_PL.UTF-8
LC_ALL=

Wszystkie wymagane pakiety pl mam zainstalowane . Ma ktoś może jakieś sugestie ?
Ostatnio zmieniony 30 sie 2012, 11:11 przez andygem, łącznie zmieniany 1 raz.
bear7
Przyjaciel
Przyjaciel

Re: Niepełne spolszczenie systemu

Post autor: bear7 »

Opis problemu jest niewystarczający bądź sens istnienia tematu jest znikomyW razie wątpliwości/zastrzeżeń odnośnie powyższej informacji skontaktuj się z moderatorem, który ją wstawił.
Powód: nic nie napisałeś na temat wykorzystywanego przez Ciebie środowiska graficznego.
Zmień tytuł tematu tak, aby w sposób możliwie precyzyjny przedstawiał sedno sprawy, w której piszesz. Miej na uwadze również zgodność z REGULAMINEMTytuł tematu zmienisz edytując pierwszy postW razie wątpliwości/zastrzeżeń odnośnie powyższej informacji skontaktuj się z moderatorem, który ją wstawił.
Powód: jak wyżej, brak informacji na temat środowiska graficznego a TAKŻE informacji, że dotyczy to Minta 13.

Prosiłbym o dopisanie tych informacji. A tutaj coś na deser: http://forum.linuxmint.pl/index.php?PHP ... ic=4206.15
Korzystasz z Cinamona?
O pomoc pytaj a forum, a nie przez PW.
Awatar użytkownika
andygem
Serdeczny Borsuk
Serdeczny Borsuk
Kontakt:

Post autor: andygem »

W poście , w pierwszym zdaniu podałem , że chodzi o Mint 13 Maya . Fakt , powinienem podać środowisko - mam Mate . Przepraszam .
bear7
Przyjaciel
Przyjaciel

Post autor: bear7 »

andygem pisze:W poście , w pierwszym zdaniu podałem , że chodzi o Mint 13 Maya . Fakt , powinienem podać środowisko - mam Mate . Przepraszam .
To może dodasz jeszcze te informację do tytułu wątku. Dystrybucją domyślnie wspieraną na tym forum jest Ubuntu ze środowiskiem Unity i tego można by się spodziewać po twoim tytule wątku - ktoś się może rozczarować, jak wejdzie i zobaczy, że problem dotyczy Mint 13 i środowiska graficznego Mate.
Zmień tytuł tematu tak, aby w sposób możliwie precyzyjny przedstawiał sedno sprawy, w której piszesz. Miej na uwadze również zgodność z REGULAMINEMTytuł tematu zmienisz edytując pierwszy postW razie wątpliwości/zastrzeżeń odnośnie powyższej informacji skontaktuj się z moderatorem, który ją wstawił.
O pomoc pytaj a forum, a nie przez PW.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Przedszkole Linuksa”