World of tanks

Gry, do uruchomienia których potrzebne są programy typu Wine/Cedega/CrossOver albo jakieś emulatory.
omega79
Serdeczny Borsuk
Serdeczny Borsuk
Posty: 109
Rejestracja: 26 sty 2008, 15:53
Płeć: Mężczyzna
Wersja Ubuntu: 16.04
Środowisko graficzne: GNOME
Architektura: x86_64

World of tanks

Post autor: omega79 » 06 lis 2016, 10:24

W skrócie .
Jak to zainstalowć .
Mój syn już mnie tak męczy żebym to zainstalował ( bo wszyscy w szkole w to grają :) ), że mimo odgladania YT z filmami pt, " how install WoT" kilkakrotnych próbach instalowania z PlayOnLinux. nie moge zainstalować. Tu na forum jest jakiś jeden temat ale skończony był chyba w 2013r i chyba nieaktualne te porady bo tez nie dzała .
W playonlinux wyskakuje mi błąd w czasie pobierania że jakiś plik nie został odnaleziony ( chyba związany z microsoftem )

Potrzebuje pomocy ... wiecie .. to teraz jest nie tylko gra ale dobre imię mojego syna w klasie :)
Załączniki
Zrzut ekranu z 2016-11-06 10-29-52.png
reakcja na kliknięcie "nie" zresztą na kliknięcie na tak nie dzieje ie nic wywala to samo
(53.01 KiB) Nie pobierany
Zrzut ekranu z 2016-11-06 10-29-30.png
błąd pierwszy
(40.31 KiB) Nie pobierany
namok
Przebojowy Jelonek
Przebojowy Jelonek
Posty: 1682
Rejestracja: 01 mar 2008, 12:21
Płeć: Mężczyzna
Wersja Ubuntu: 16.04
Środowisko graficzne: Unity
Architektura: x86_64
Kontakt:

Re: World of tanks

Post autor: namok » 06 lis 2016, 14:02

jak dla mnie to błąd sumy kontrolnej pliku. Skąd ściągasz grę?
omega79
Serdeczny Borsuk
Serdeczny Borsuk
Posty: 109
Rejestracja: 26 sty 2008, 15:53
Płeć: Mężczyzna
Wersja Ubuntu: 16.04
Środowisko graficzne: GNOME
Architektura: x86_64

Re: World of tanks

Post autor: omega79 » 06 lis 2016, 18:15

ściągam z / po przez playonlinux..
ale też ściągałem normalnie plik exe ze strony WoT i próbowałem odpalić w wine .
W wine instaluje sie i aktualizuje nawet rejestraacja/ logowanie przebiega normalnie ale sama gra sie nie uruchamia bo tez wywaliło jakis błąd ( teraz nie pamiętam jaki )
Awatar użytkownika
mario_7
Administrator
Administrator
Posty: 7426
Rejestracja: 30 sie 2006, 13:11
Płeć: Mężczyzna
Wersja Ubuntu: 16.04
Środowisko graficzne: Unity
Architektura: x86_64

Re: World of tanks

Post autor: mario_7 » 07 lis 2016, 14:48

Czytelnia - poczytaj, Google - poszukaj
omega79
Serdeczny Borsuk
Serdeczny Borsuk
Posty: 109
Rejestracja: 26 sty 2008, 15:53
Płeć: Mężczyzna
Wersja Ubuntu: 16.04
Środowisko graficzne: GNOME
Architektura: x86_64

Re: World of tanks

Post autor: omega79 » 07 lis 2016, 19:34

Mario_7 dzieki . ale dalej nie wiem co mam zrobić . Nawet nie wiem czy tam jest zawarta odpowiedz czy nie. :( nie znam tak angielskiego zeby tyle czytac ze zrozumieniem:)
Rozbrajające sa takie momenty jak takie systemy operacyjne piękne i ładne nie moga sobie poradzić z grą z przegladarki . Nie znam się na tym ale to mnie dziwi że nie ma jednej jakiejś paczki co kliknąć wystarczy i cześć :P
Awatar użytkownika
mario_7
Administrator
Administrator
Posty: 7426
Rejestracja: 30 sie 2006, 13:11
Płeć: Mężczyzna
Wersja Ubuntu: 16.04
Środowisko graficzne: Unity
Architektura: x86_64

Re: World of tanks

Post autor: mario_7 » 07 lis 2016, 22:54

Jaką masz wersję Wine?
Czytelnia - poczytaj, Google - poszukaj
omega79
Serdeczny Borsuk
Serdeczny Borsuk
Posty: 109
Rejestracja: 26 sty 2008, 15:53
Płeć: Mężczyzna
Wersja Ubuntu: 16.04
Środowisko graficzne: GNOME
Architektura: x86_64

Re: World of tanks

Post autor: omega79 » 08 lis 2016, 17:28

mario_7 pisze:Jaką masz wersję Wine?
marcin@marcin-MS-7817:~$ wine --version
wine-1.6.2
Awatar użytkownika
mario_7
Administrator
Administrator
Posty: 7426
Rejestracja: 30 sie 2006, 13:11
Płeć: Mężczyzna
Wersja Ubuntu: 16.04
Środowisko graficzne: Unity
Architektura: x86_64

Re: World of tanks

Post autor: mario_7 » 09 lis 2016, 08:47

W takim razie zacznij od aktualizacji Wine do nowszej wersji, najlepiej najnowszej.

Daj znać jakbyś miał z tym problem.
Czytelnia - poczytaj, Google - poszukaj
omega79
Serdeczny Borsuk
Serdeczny Borsuk
Posty: 109
Rejestracja: 26 sty 2008, 15:53
Płeć: Mężczyzna
Wersja Ubuntu: 16.04
Środowisko graficzne: GNOME
Architektura: x86_64

Re: World of tanks

Post autor: omega79 » 10 lis 2016, 12:11

marcin@marcin-MS-7817:~$ wine --version
wine-1.9.22
W takim razie zacznij od aktualizacji Wine do nowszej wersji, najlepiej najnowszej.

Daj znać jakbyś miał z tym problem.
wyskakuje ten sam błąd . taki jam niżej .
Obrazek
Awatar użytkownika
Arkosake
Serdeczny Borsuk
Serdeczny Borsuk
Posty: 166
Rejestracja: 07 lut 2009, 16:38
Płeć: Mężczyzna
Wersja Ubuntu: inny OS
Środowisko graficzne: Inne
Architektura: x86_64
Lokalizacja: Gdańsk

Re: World of tanks

Post autor: Arkosake » 12 lis 2016, 00:10

Całkiem nie dawno pisałem poradnik jak odpalić WOT na systemie Ubuntu 16.04 i 14.04, może z niego skorzystasz i uda się uruchomić :-) . Tylko ja do testowania używałem lokalnej polskiej wersji językowej, a widzę, że ty próbujesz uruchomić amerykańską. Jeżeli masz ochotę skorzystać to link : http://tuxworld.pl/2016/10/10/world-of- ... uruchomic/ Dziś testowałem wszystko działa 2 czołgi przeciwnika padły :-) .
jakubm82
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec
Posty: 24
Rejestracja: 27 lip 2007, 17:04
Płeć: Mężczyzna
Wersja Ubuntu: 14.10
Środowisko graficzne: GNOME
Architektura: x86

Re: World of tanks

Post autor: jakubm82 » 08 gru 2016, 20:07

Hej,

Udało mi się zainstalować pomyślnie WoT ale podczas uruchomienia gry otrzymałem error o tym że Wine się zawiesił (zgodnie z poleceniem, olałem) - ale potem doszło do tego jeszcze coś następującego:
"Application has failed to start because no appropriate graphics hardware acceleration is available or it is turned off"

Pozdrawiam
Kuba
faloxx
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec
Posty: 18
Rejestracja: 31 mar 2006, 15:12
Płeć: Mężczyzna
Wersja Ubuntu: 8.04
Środowisko graficzne: GNOME
Kontakt:

Re: World of tanks

Post autor: faloxx » 02 lut 2017, 16:05

Może masz w kompie zintegrowaną grafikę, a może nie zainstalowałeś sterowników i dlatego pisze że nie ma akceleracji 3D
ODPOWIEDZ

Wróć do „Z innych systemów”