Pomoc w instalacji TP-Link Archer T2UH V2

Tutaj można zadać pytanie, jeśli Linuksa widzi się pierwszy raz w życiu ;)
Awatar użytkownika
mario_7
Administrator
Administrator
Posty: 7305
Rejestracja: 30 sie 2006, 13:11
Płeć: Mężczyzna
Wersja Ubuntu: 16.04
Środowisko graficzne: Unity
Architektura: x86_64

Re: Pomoc w instalacji TP-Link Archer T2UH V2

Post autor: mario_7 » 07 cze 2018, 22:32

Najwyraźniej coś więcej trzeba tam zmienić. Niestety nie mam teraz czasu, żeby się tym zająć.
Generalnie - wykonaj polecenia, które na początku zadziałały, ale mając uruchomione nowe jądro - wtedy sterownik powinien się zbudować prawidłowo.
Dla pewności możesz przywrócić pliki te co miałeś na początku, bez moich zmian.
Czytelnia - poczytaj, Google - poszukaj
ariellew
Sędziwy Jeż
Sędziwy Jeż
Posty: 43
Rejestracja: 24 sty 2011, 11:54
Płeć: Mężczyzna
Wersja Ubuntu: 18.04
Architektura: x86_64

Re: Pomoc w instalacji TP-Link Archer T2UH V2

Post autor: ariellew » 07 cze 2018, 23:33

mario_7 pisze:
07 cze 2018, 22:32
Najwyraźniej coś więcej trzeba tam zmienić. Niestety nie mam teraz czasu, żeby się tym zająć.
Generalnie - wykonaj polecenia, które na początku zadziałały, ale mając uruchomione nowe jądro - wtedy sterownik powinien się zbudować prawidłowo.
Dla pewności możesz przywrócić pliki te co miałeś na początku, bez moich zmian.
Mario ja to rozumiem. Każdy ma swoje życie i inne zajęcia a Ty i tak bardzo dużo uwagi poświęciłeś mojemu problemowi. Dziękuję. Ogólnie próbowałem wykonać kroki polecane mi na samym początku dla tego jądra lecz to nie pomogło. Generalnie usunąłem problematyczne jądro systemu i pozostałem przy tym na, którym wszystko działa bez problemu. Tak więc na dzień dzisiejszy temat uznaję za zamknięty. Gdyby kiedyś jakoś udało mi się problem rozwiązać zaktualizuję wątek.

Jeszcze raz dziękuję i pozdrawiam
Awatar użytkownika
Spass
Sędziwy Jeż
Sędziwy Jeż
Posty: 48
Rejestracja: 19 paź 2006, 01:54
Płeć: Mężczyzna
Wersja Ubuntu: 18.04
Środowisko graficzne: XFCE
Architektura: x86_64

Re: Pomoc w instalacji TP-Link Archer T2UH V2

Post autor: Spass » 08 cze 2018, 16:06

To chyba za proste rozwiązanie, żeby okazało się skuteczne, ale spróbować warto. Będąc na nowym jądrze wpisz :

Kod: Zaznacz cały

sudo cat >> /etc/modules mt7610u_sta
No i pewnie restart systemu po tym. Ale wcześniej może okazać się konieczne ponowne zbudowanie sterownika, według moich początkowych rad. Chyba, że DKMS zrobi co do niego należy. Bazuję na tym komentarzu - https://github.com/xtknight/mt7610u-lin ... -393377478
ODPOWIEDZ

Wróć do „Przedszkole Linuksa”