Jak zainstalować Team speak 3 na Ubuntu?

Tutaj można zadać pytanie, jeśli Linuksa widzi się pierwszy raz w życiu ;)
konem
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec
Posty: 1
Rejestracja: 27 cze 2018, 17:11
Płeć: Mężczyzna
Wersja Ubuntu: 18.04
Architektura: x86

Jak zainstalować Team speak 3 na Ubuntu?

Post autor: konem » 27 cze 2018, 17:39

Witam.
Mam problem polegający na tym że, nie mogę zainstalować ts3 na świeżo zainstalowanym systemie ubuntu 18.04 lts.
Pobrany z oficjalnej strony plik udało mi się rozpakować. I tu zaczynają się problemy. Sugerowałem się poradnikami ale one w ogóle nie okazały się pomocne.
Na początku miałem miałem zrobić "program do otwierania naszego programu, a nastepnie zainstalować program shc aby skompilować wcześniej stworzony przez nas program"
I miał się jakby stworzyć plik o nazwie TS3.x, który miał odpalać ts lecz go nie ma.
Użyte przeze mnie komendy podczas tego tworzenie to
cd Pobrane
ls
sh TeamSpeak3-Client-linux_x86-3.1.10.run
zaakceptowałem regulamin
touch TS3
nano TS3
#!/bin/bash
sh /home/michal/Pobrane/TeamSpeak3-Client-linux_x86/ts3client_runscript.sh
zapisałem
sudo apt-get install shc
shc TS3 -f TS3
ls
I w tym momencie powinien pokazać się plik TS3.x.

(Korzystałem z tego poradnika https://www.youtube.com/watch?v=KPEHLEozePY)
Awatar użytkownika
jerry1984
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec
Posty: 28
Rejestracja: 06 cze 2006, 19:48
Płeć: Mężczyzna
Wersja Ubuntu: 18.10
Środowisko graficzne: KDE Plasma
Architektura: x86_64

Re: Jak zainstalować Team speak 3 na Ubuntu?

Post autor: jerry1984 » 01 lip 2018, 00:08

Witam

A nie łatwiej zainstalować TS3 przez ppa ? :

Kod: Zaznacz cały

sudo add-apt-repository ppa:materieller/teamspeak3

Kod: Zaznacz cały

sudo apt install teamspeak3-client
Usunięcie klienta:

Kod: Zaznacz cały

sudo apt remove teamspeak3-client
Pozdrawiam
ReckerPL
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec
Posty: 1
Rejestracja: 27 lis 2018, 17:32
Płeć: Mężczyzna

Re: Jak zainstalować Team speak 3 na Ubuntu?

Post autor: ReckerPL » 27 lis 2018, 17:34

A jaka komenda będzie na aktualizacje TS3 bo nie da się normalnie zaaktualizować
ODPOWIEDZ

Wróć do „Przedszkole Linuksa”