wps-office_11.1.0.8722 nie działają ustawienia.

Przeglądarki, poczta, pakiety biurowe, prezentacje itd.
Awatar użytkownika
gilban
Serdeczny Borsuk
Serdeczny Borsuk
Posty: 152
Rejestracja: 03 lip 2007, 22:43
Płeć: Mężczyzna
Wersja Ubuntu: 19.04
Środowisko graficzne: GNOME
Architektura: x86_64

wps-office_11.1.0.8722 nie działają ustawienia.

Post autor: gilban » 28 lip 2019, 21:17

Witam!

Na Ubuntu 19.04 zainstalowałem wps-office_11.1.0.8722_amd64.deb

Gdy chcę wejść w ustawienia, aby zmienić język na polski, to program się zamyka i wychodzi do pulpitu.

Co może być nie tak, że się tak dzieje?

Ta najnowsza wersja 11 oferuje już język polski i sprawdzanie pisowni bez kombinowania.
Awatar użytkownika
kobrawerde
Zakręcona Traszka
Zakręcona Traszka
Posty: 547
Rejestracja: 10 wrz 2006, 16:00
Płeć: Mężczyzna
Wersja Ubuntu: 18.04
Środowisko graficzne: MATE
Architektura: x86_64

Re: wps-office_11.1.0.8722 nie działają ustawienia.

Post autor: kobrawerde » 31 lip 2019, 22:03

Zainstalowałem ten chiński pakiet z pliku .deb i jakoś nie widzę tam opcji PL ? czy gdzieś jest opisane że ta wersja ma już standardowo spolszczenie i sprawdzanie pisowni ?
Awatar użytkownika
kszyhus
Zakręcona Traszka
Zakręcona Traszka
Posty: 663
Rejestracja: 19 lis 2010, 08:34
Płeć: Mężczyzna
Wersja Ubuntu: 18.04
Środowisko graficzne: GNOME
Architektura: x86_64
Lokalizacja: okolice Ostrowa Wielkopolskiego

Re: wps-office_11.1.0.8722 nie działają ustawienia.

Post autor: kszyhus » 01 sie 2019, 07:27

Potwierdzam.
Instaluje się bez problemu, ale nie ma i nie ma możliwości zainstalowania języka polskiego.
Nie trzeba mówić tsza, lecz tsza mówić trzeba.
PC: Gigabyte H270-HD3 * intel i5 7600 * 16GB RAM * SSD M.2 Nvme 250 GB * SSD 1TB * HDD 2 TB
Awatar użytkownika
arecki
Wytworny Kaczor
Wytworny Kaczor
Posty: 279
Rejestracja: 17 lis 2018, 09:31
Płeć: Mężczyzna
Wersja Ubuntu: inny OS
Środowisko graficzne: Xfce
Architektura: x86_64
Lokalizacja: 44 Bronson Lane Hensonville

Re: wps-office_11.1.0.8722 nie działają ustawienia.

Post autor: arecki » 01 sie 2019, 08:28

Bez problemu przełącza się interfejs na pl.

Obrazek
Awatar użytkownika
kobrawerde
Zakręcona Traszka
Zakręcona Traszka
Posty: 547
Rejestracja: 10 wrz 2006, 16:00
Płeć: Mężczyzna
Wersja Ubuntu: 18.04
Środowisko graficzne: MATE
Architektura: x86_64

Re: wps-office_11.1.0.8722 nie działają ustawienia.

Post autor: kobrawerde » 01 sie 2019, 17:51

Jakoś tam można zainstalować pakiet PL / sprawdzanie pisowni PL ....ale to niestety przynajmniej w moim przypadku własnie z "kambinacjami" dlatego nie opiszę co i jak bo moim zdaniem żeby ten pakiet był atrakcyjny dla polskiego użytkownika powinno to być z przysłowiowego automatu . I co więcej po w/w zmianie u mnie pewne opcje przestały działać w pakiecie biurowym np. WPS PDF ( po prostu po jakimś czasie znika nie dając żadnej wskazówki co ją boli nawet w terminalu ) zaś sama przeglądarka plików pdf działa ....ale jest po angielsku :-)

Obrazek

Jak dla mnie ten pakiet biurowy niczym się nie wyróżnia od LibreOffice ...i jak widać w moim przypadku ma nawet pewne problemy więc pewnie go wywalę... w niebyt :razz:
Awatar użytkownika
jacekalex
Gibki Gibbon
Gibki Gibbon
Posty: 4110
Rejestracja: 17 cze 2007, 02:54
Płeć: Mężczyzna
Wersja Ubuntu: inny OS
Środowisko graficzne: MATE
Architektura: x86_64

Re: wps-office_11.1.0.8722 nie działają ustawienia.

Post autor: jacekalex » 10 sie 2019, 18:59

Fruwaj na LibreOffice, ten ma aktualne wsparcie i zapewnioną zgodność z systemem.
Problemy rozwiązujemy na forum nie na PW -> Niech inni na tym skorzystają.
Komputer jest jak klimatyzacja - gdy otworzysz okna, robi się bezużyteczny...
Linux User #499936
Inny OS: Gentoo Linux :)
Awatar użytkownika
yahoob3
Wytworny Kaczor
Wytworny Kaczor
Posty: 402
Rejestracja: 01 lip 2013, 20:28
Płeć: Mężczyzna
Wersja Ubuntu: inny OS
Środowisko graficzne: Cinnamon
Architektura: x86_64
Lokalizacja: Lublin
Kontakt:

Re: wps-office_11.1.0.8722 nie działają ustawienia.

Post autor: yahoob3 » 15 sie 2019, 23:32

Mint 18.3 Cinnamon, kern. 4.10; 64-bit na: Lenovo G500S z CPU Pent. 2020M 2.4 GHz*2; 6 GB RAM; GPU Intel+GeForce 720M; LU#586742
ODPOWIEDZ

Wróć do „Biuro”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 9 gości