Drukarki - ktore działają?
- pinklerose
- Piegowaty Guziec
- Wersja Ubuntu: inny OS
- Środowisko graficzne: GNOME
- Architektura: x86
- Kontakt:
Drukarki - ktore działają?
Przeglądając forum to jak i inne widze dużo problemów odnosnie działania drukarek pod linuksem. Sam zglaszalem problem na tym forum jakis czas temu (jednak nie uzyskalem odpowiedzi).
Nieznalazłem jednak postów w których było podane jakie drukarki na 100% działają a w szczególności pod Ubuntu.
Czy mogli byście pochwalić jakie drukarki wam zainstalowały sie bez problemu i w pełni działają? Najbardziej cieszyłoby mnie gdyby znalazły się tu nowe urządzenia ponieważ planuje kupić drukarkę atramentową, nie wiem jednak ktorą wybrać.
Nieznalazłem jednak postów w których było podane jakie drukarki na 100% działają a w szczególności pod Ubuntu.
Czy mogli byście pochwalić jakie drukarki wam zainstalowały sie bez problemu i w pełni działają? Najbardziej cieszyłoby mnie gdyby znalazły się tu nowe urządzenia ponieważ planuje kupić drukarkę atramentową, nie wiem jednak ktorą wybrać.
Mysle że powinieneś zajżeć TUTAJ i popatrzec jakie sa w pelni kompatybilne, Tu masz od razu sterowniki do nich do sciagniecia, a instalacja jest bardzo prosta. Osobiscie zainstalowalem dzieki tej stronie swojego Lexmarka Z11 ktory nie dzialal ze sterownikami systemowymi
Pozdrawiam
Pozdrawiam
- pinklerose
- Piegowaty Guziec
- Wersja Ubuntu: inny OS
- Architektura: x86
- Kontakt:
Tam bylem ale musze powiedziec ze malo zrozumiale to dla mnie bylo. Jednak na ircu na #ubuntu dostalem linka do konkretnej strony:Tekken666 pisze:Mysle że powinieneś zajżeć TUTAJ
https://wiki.ubuntu.com/HardwareSupport ... tsPrinters
i Teraz juz wiem ze kupuje HP 1410
Ja mam LEXMARK Z 602 i troszke sie nameczylem zeby ja uaktywnic w UBUNTU. Jednak opłaciło sie, a żeby oszczedzić czasu na szukanie innym link z instrukcją krok po kroku jest TU:
https://wiki.ubuntu.com/HardwareSupport ... exmarkZ605
Aha : zanim sie przejdzie do sekcji Installation koniecznie nalezy wykonac polecenia (2) z sekcji Dependencies.
https://wiki.ubuntu.com/HardwareSupport ... exmarkZ605
Aha : zanim sie przejdzie do sekcji Installation koniecznie nalezy wykonac polecenia (2) z sekcji Dependencies.
- Sir_Yaro
- Przyjaciel
- Wersja Ubuntu: 18.04
- Środowisko graficzne: KDE Plasma
- Architektura: x86_64
- Kontakt:
Samsung ML-1610
Dziala w 100%
nalezy tylko uzyc sterownika od ML-1710
[ Dodano: 25 Luty 06, 14:22 ]
Dziala w 100%
nalezy tylko uzyc sterownika od ML-1710
[ Dodano: 25 Luty 06, 14:22 ]
to dodaj to info do tej stronysalvadhor pisze:Ta strona z drukarkami które chodzą pod Ubuntu jest 'tak se' wiarygodna.
Np. jest tam drukarka laserowa HP 1020, zaznaczona, że nie chodzi.
A ja nie wiedziałem o tym i mi pod Ubuntu ta drukarka chodzi.
-
- Piegowaty Guziec
- Wersja Ubuntu: 8.10
HP DeskJet 3920
Po podłączeniu - system sam ją odnalazł i pracuje bez problemów.
witam,zwierzak pisze:HP LaserJet 5/5M - działa bez najmniejszego problemu, dostepne wszystkie funkcje drukarki.
jako stery działają pakiety: hpijs i hplip-base
Jeśli przy odpaleniu kompa drukarka jest włączona to odrazu cups ją rozpoznaje po nazwie.
jestem green jak to sie mowi, mozesz mnie odeslac pod jakis adres gdzie jest lopatologicznie wytlumaczone jak sie instaluje te stery?