Pokaż wynik:
A tutaj:
/: Bus 02.Port 1: Dev 1, Class=root_hub, Driver=uhci_hcd/2p, 12M
|__ Port 1: Dev 3, If 0, Class='bInterfaceClass 0xe0 not yet handled', Driver=, 12M
|__ Port 1: Dev 3, If 1, Class='bInterfaceClass 0xe0 not yet handled', Driver=, 12M
|__ Port 1: Dev 3, If 2, Class=vend., Driver=, 12M
powinien być wskazany modul sterownika, a jest tylko przecinek.
Np u mnie:
|__ Port 1: Dev 2, If 0, Class='bInterfaceClass 0xe0 not yet handled', Driver=btusb, 12M
|__ Port 1: Dev 2, If 1, Class='bInterfaceClass 0xe0 not yet handled', Driver=btusb, 12M
Poza tym zastosuj się do tych
wskazówek, podobno w Ubuntu coś Blutooth nawala, za to np w Debianie Wheezy (testing) na jaju Aptosida działa prawidłowo.
Czasami trzeba wykonać trochę prób, żeby coś ruszyło.
Jak ostatnio miałem Ubuntu, to kernel, wtedy 2.6.32.*-generic też kiepsko radził sobie z bt, ale jak upewnilem się, na jakim sterowniku działa, i przy kompilacji kernela wbudowalem sterownik do BT na stałe w kernel, raz na zawsze skończyły się moje kłopoty z Bluetoothem, po prostu działa.
Jeszcze jedna rada: czy masz możliwość pożyczyć od kogoś na 15 minut bluetooth innego producenta, taki najtańszy z możliwych.
Bo problem z Bluetooth w Ubuntu Natty to jedno, ale Broadcom, to druga sprawa, ta firma ma takie wspaniałe podejście do Linuxa, ze nawet nie wiadomo, na jakim module ma chodzić ten twój BT, i czy w ogóle istnieje do niego sterownik na Linuxa.
I jedna rada na koniec: zawsze mam dwa różne działające Linuxy, w tej chwili Gentoo i Debiana.
jak coś na jedny nie działa, to sprawdzam na drugim....
Wtedy wiem przynajmniej, czy to winna aktualizacja systemu, czy sterownik, czy coś innego się zepsuło.
Toby było na tyle