głośniki nie cichną po podłączeniu słuchawek
-
- Piegowaty Guziec
- Wersja Ubuntu: 8.10
- Środowisko graficzne: GNOME
- Kontakt:
głośniki nie cichną po podłączeniu słuchawek
Witam, mam laptopa: ASUS X57Vn oraz dziwny problem. Gdy podłączam słuchawki, to z głośników dalej leci dźwięk. Nigdy z czymś takim się nei spotkałem.
- frklin
- Zakręcona Traszka
- Wersja Ubuntu: inny OS
- Środowisko graficzne: Openbox
- Architektura: x86
- Kontakt:
Odp: głośniki nie cichną po podłączeniu słuchawek
regulacja głośności > zakładka przełączniki / chodzi o opcje headphone
DO WYGRANIA TRZY ROUTERY WWW.NIBYBLOG.PL/KONKURS
-
- Piegowaty Guziec
- Wersja Ubuntu: 8.10
- Kontakt:
chyba jednak nie chodzi tę opcję :/
-
- Piegowaty Guziec
- Wersja Ubuntu: 11.04
- Kontakt:
zapoznaj się z tym
viewtopic.php?t=52331
jest to już normalna rzecz przy nowych laptopach
:/ z obsługą dźwięku wielokanałowego
viewtopic.php?t=52331
jest to już normalna rzecz przy nowych laptopach

-
- Piegowaty Guziec
- Wersja Ubuntu: 9.04
Wg mnie to zaleta. Mam to samo w HP nc4010. Przy podłączeniu do wzmacniacza mam cały czas taki sam poziom sygnału.
-
- Piegowaty Guziec
- Wersja Ubuntu: 9.04
- Architektura: x86
- Kontakt:
Stary temat, ale może komuś się przyda to co napiszę, gdyż znalazłem o wiele prostsze rozwiązanie sam 
Problem: Otóż mam Toshibę A-200 i miałem ten sam problem- po podłączeniu słuchawek dźwięk bylo słychać zarówno w słuchawkach jak i w głośnikach zamiast tylko w słuchawkach. Próbowałem różnych metod opisywanych na forum i nic się nie sprawdzało.
Rozwiązanie: Ze stronki ALSA Project ściągnąłem sterownik ftp://ftp.alsa-project.org/pub/driver/a ... 21.tar.bz2 Zainstalowałem, zrestartowałem system i wszystko działa jak należy
Dodatkowo w System->Preferencje->Dźwięk ustawiłem "Domyślne ścieżki miksera" na HDA Intel (ALSA Mixer)
Jeśli wszystko będzie ustawione na te samo urządzenie, będzie także można sterować poziomem dźwięku za pomocą regulatora wbudowanego w obudowę laptopa, jeśli przy okazji i z tym jest problem. Wszystko jak na tym screenie:

PS: Uprzedzając pytania osób, dla których Linux to nowość, o to jak instalować tar.bz2 viewtopic.php?t=79818

Problem: Otóż mam Toshibę A-200 i miałem ten sam problem- po podłączeniu słuchawek dźwięk bylo słychać zarówno w słuchawkach jak i w głośnikach zamiast tylko w słuchawkach. Próbowałem różnych metod opisywanych na forum i nic się nie sprawdzało.
Rozwiązanie: Ze stronki ALSA Project ściągnąłem sterownik ftp://ftp.alsa-project.org/pub/driver/a ... 21.tar.bz2 Zainstalowałem, zrestartowałem system i wszystko działa jak należy

Dodatkowo w System->Preferencje->Dźwięk ustawiłem "Domyślne ścieżki miksera" na HDA Intel (ALSA Mixer)
Jeśli wszystko będzie ustawione na te samo urządzenie, będzie także można sterować poziomem dźwięku za pomocą regulatora wbudowanego w obudowę laptopa, jeśli przy okazji i z tym jest problem. Wszystko jak na tym screenie:

PS: Uprzedzając pytania osób, dla których Linux to nowość, o to jak instalować tar.bz2 viewtopic.php?t=79818
[TOSHIBA Satellite A200]_[GeForce Go 7300, 512 MB]_[3.00 GB RAM]
[Intel(R) Core(TM) Duo CPU T2450 @ 2.00GHz]_[HDD Hitachi 160 GB]
[Intel(R) Core(TM) Duo CPU T2450 @ 2.00GHz]_[HDD Hitachi 160 GB]