[SOLVED] USB Live utworzone przy użyciu unetbootin nie uruchamiają się "Failed to load COM32 file menu.c32" - boot:"

Wyłącznie system! Wątpliwości dotyczące aplikacji proszę umieszczać niżej, w odpowiednich forach.
kaszczor
Serdeczny Borsuk
Serdeczny Borsuk
Wersja Ubuntu: 14.10
Architektura: x86

[SOLVED] USB Live utworzone przy użyciu unetbootin nie uruchamiają się "Failed to load COM32 file menu.c32" - boot:"

Post autor: kaszczor »

W związku z tym, że na Kubuntu 14.10, z którego obecnie jeszcze korzystam są kłopoty z wine, to chciałem przejść sobie na poprzednią, starszą wersję. No, ale przy okazji chciałem też trochę przyspieszyć działanie systemu. W internecie poczytałem, że Lubuntu i Xubuntu są lżejsze i w związku z tym znacznie szybsze w działaniu. Przy pomocy programu UNetbootin stworzyłem więc na pendrakach obrazy płyt iso Lubuntu 14.04 i Xubuntu 14.04, aby najpierw "na sucho" sobie te dystrybucje systemu Linux przećwiczyć. No i jest kłopot, bo obie te dystrybucje w ogóle nie chcą mi z pendraków odpalić. Pojawia się komunikat - "Failed to load COM32 file menu.c32" - boot:". Czy zatem ja popełniam tutaj jakieś błędy, czy też raczej jest to jakaś "wada firmowa"? Jak sobie z tym poradzić?
Ostatnio zmieniony 24 gru 2014, 10:01 przez kaszczor, łącznie zmieniany 1 raz.
marcin1982
Gibki Gibbon
Gibki Gibbon

Re: Lubuntu i Xubuntu nie chcą odpalić z pendraków.

Post autor: marcin1982 »

Dranek
Sędziwy Jeż
Sędziwy Jeż
Środowisko graficzne: Xfce
Architektura: x86_64

Post autor: Dranek »

tez miałem problemy z unetbootin, pomógł asystent nośnika rozruchowego z poziomu k/x/l/ubuntu lub LiLI z Windowsa
kaszczor
Serdeczny Borsuk
Serdeczny Borsuk
Architektura: x86

Post autor: kaszczor »

Wielkie dzięki za podpowiedź i pomoc. Pomogło. Wystarczyło tylko skopiować pliki "libcom32.c32", "menu.c32" i "libutil.c32" z /usr/lib/syslinux/bios/ do głównego katalogu dysku USB i wszystko odpaliło.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Instalacja, aktualizacja i konfiguracja Ubuntu”