Witam. Chciałbym wyrzucić Androida i zainstalować jakiegoś Linuxa, najlepiej Ubuntu lub jego odmianę, np. Lubuntu na dosyć starym smartfonie Samsung Galaxy Gio. Nie mam zbyt dużych wymagań. Chcę tylko zainstalować na nim Javę i uruchomić
[ciach]. Czemu nie chcę używać wersji na androida? 1. Mam zakupioną wersję na Windowsa i Linuxa. 2. Na Windowsa i Linuxa jest wersja 5 a na Androida 2. 3. Komputer bierze duuużo więcej prądu niż smartfon cały czas podpięty do ładowarki, więc za uruchomienie takiego bota 22 godziny na dobę (przez dwie godziny będę normalnie grał) zapłacę pewnie tyle samo co za Rubiny które dały by mi w tej grze podobne korzyści. Jak już smartfon będzie miał Linuxa to pewnie będzie leżał gdzieś na półce podpięty do ładowarki i z włączonym WiFi i uruchomionym botem, jak będę chciał wyłączyć bota żeby sobie normalnie pograć a potem włączyć, to nie będę chodził do półki i klikał rozłącz i następnie połącz (nie chce mi się

) tylko uruchomię na nim serwer VNC i będę nim sterować z kompa. Po co piszę do czego będzie służyć smartfon z Linuxem skoro mogłem po prostu napisać, że chcę zastąpić Androida Linuxem i już? Bo chyba to, do czego będzie on służyć ma znaczenie w kwestii wyboru odpowiedniej dystrybucji, środowiska graficznego i wersji. Tylko nie odsyłajcie mnie na XDA bo nie znam Angielskiego, i nie buntujcie się, że nie będziecie wspomagać kogoś, kto zamiast uczciwie zarabiać na wysoki level w grze używa bota. To moja sprawa, że mogą mi za używanie wspomagaczy konto zbanować