Edit: Znalazłem poradniki Hwiparam'a. Teraz wiem wszystko

Przed zadaniem pytania należy użyć funkcji SZUKAJW razie wątpliwości/zastrzeżeń odnośnie powyższej informacji skontaktuj się z moderatorem, który ją wstawił.Buniek pisze:OkDopiero znalazłem ten temat, mój post był pierwotnie tematem w linuxowym przedszkolu tylko został przeniesiony przez moderatora. Czeka mnie długa lektura. W sumie to i lepiej, wolę poczytać i wyciągnąć wnioski niż czekać na odpowiedzi.
Edit: Znalazłem poradniki Hwiparam'a. Teraz wiem wszystko
Zaręczam Ci, że fluxbox się nie ślimaczyBuniek pisze:Fluxbox i LXDE ślimaczy się tylko na nowym Ubuntu, na Mincie była rakieta. Macie może jakieś pomysły jak to możliwe?
Jeśli o to idzie, to cudów się nie spodziewaj. Na bank wyższej wydajności, niż pod XP, nie osiągniesz, zwłaszcza jeśli mówimy o YT i grach... Zresztą przeglądarki w dzisiezych czasach też swoje zjadają, a nie oszukujmy się, Ty masz sprzęt sprzed ponad dekady...Garguleczkowaty pisze:Przeglądarka, Internet, Youtube, Edytor tekstowy oraz klasyczne gry
Wracając, niestety XP poległo, wiele sterowników pod moją kartę i system po prostu świruje, gry 2d z przed dekady a mam na myśli lata 99 - 2002 klatkują, po restarcie mam 8 bit kolorów a nie 32 i tak się męczę...Witajcie posiadam sprzęt za 50 zł:)
AMD 2,2 XP+
GeForce2 MX / 400 64mb
1GB ram 2x 512mb
Dysk 40 gb
Co lepiej pochodzi na tym sprzęcie ?
WIndows XP czy raczej Crunchbang ponieważ nie mam porównania, a mam mało transferu na pobieranie dlatego nie chcę zostać bez systemu a chce by to hulało
Przeglądarka, Internet, Youtube, Edytor tekstowy oraz klasyczne gry
Oryginalnie jest na nim XP i chodzi bardzo wolno ale mysle ze to wina sterowników bo ciężko znaleźć do tak starego sprzętu.
Kod: Zaznacz cały
nvidia-kernel-legacy-173xx-dkms nvidia-glx-legacy-173xx build-essential nvidia-settings nvidia-xconfig
sudo init 1
nvidia-xconfig
Gdybyś łaskawie raczył podać konfigurację komputera to zapewne dostałbyś radę jaką dystrybucję zainstalować.luk-asz pisze:No tak, tylko nawet w poradniku nie ma informacji o tym jakie ma wymagania Ubuntu
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 7 gości