libkrb5support.so.0

Jeśli już na pewno nie da się umieścić posta wyżej.
jakubm82
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec
Wersja Ubuntu: 14.10
Środowisko graficzne: GNOME
Architektura: x86

libkrb5support.so.0

Post autor: jakubm82 »

Cześć,

Otrzymałem laptopa od znajomego z Ubuntu 6.06 LTS. Do końca nie jestem przekonany dlaczego tak starej wersji używa.. może jest to związane z dwoma programami do obsługi suszarni drewna.. nie wiem?
W momencie kiedy próbuje uruchomić Ubuntu (w trybie normalnym) dostaje poniższy komunikat:

"/etc/gdm/PreSession/Default: Registering your session with wtmp and utmp
/etc/gdm/PreSession/Default: running /usr/bin/sessreg -a -w /var/log/wtmp -u/var/run/utmp-x "/val/lib/gdm/:0.Xservers"-h
/etc/gdm/Xsession: Beginning session setup...
/usr/bin/ssh-agent: error while loading shared libraries: libkrb5support.so.0: cannot open shared object file: No such file of file or directory"

Próbowałem już przeinstalować libkrb5support (bezskutecznie) - otrzymuję informację, że brak powiązań z multiarch-support.
Próbując zainstalować multiarch-support, dostaję błąd: "Error: Dependency is not satisfiable: libc6"

Czy możecie poradzić?

Czy aktualizacja systemu do nowszej wersji usunie te dwa programy do obsługi suszarni? Czy mogą wystąpić błędy w obsłudze programu?

Dzięki z góry!
Pozdrawiam
Kuba
Awatar użytkownika
Hwiparam
Zakręcona Traszka
Zakręcona Traszka
Wersja Ubuntu: inny OS
Środowisko graficzne: Openbox
Architektura: x86_64

Re: libkrb5support.so.0

Post autor: Hwiparam »

Ta wersja nie ma wsparcia już od ładnych kilku lat, więc nie dziwią mnie w sumie te problemy. Jak dla mnie jedynym sensownym wyjściem jest wgranie nowszej wersji systemu. Zaznaczam, że przy tak starej wersji nie będzie to możliwe bez sformatowania całej partycji i czystej instalacji systemu z płyty. No i już pewnie nie będzie to Ubuntu, a raczej Debian czy Arch z jakimś lekkim środowiskiem.
BTW, Co to za programy do obsługi suszarni drewna? Możliwe, że są dostępne ich nowsze wersje i będzie można ich używać pod nowym Linuksem.
Ubuntu: "Nie możesz używać tej samej wersji OS przez 12 lat i cały czas otrzymywać do niej aktualizacje oraz wsparcie!"
Arch Linux: "Hahahahaha Rolling Release robi brrrrrr!!!"

Miej wygooglane, a będzie ci dane ;)
Awatar użytkownika
igotit4free
Przyjaciel
Przyjaciel
Architektura: x86_64

Re: libkrb5support.so.0

Post autor: igotit4free »

jakubm82 pisze:...
Zmień tytuł tematu tak, aby w sposób możliwie precyzyjny przedstawiał sedno sprawy, w której piszesz. Miej na uwadze również zgodność z REGULAMINEMTytuł tematu zmienisz edytując pierwszy postW razie wątpliwości/zastrzeżeń odnośnie powyższej informacji skontaktuj się z moderatorem, który ją wstawił.
Windows 10 @ GA-P67A-D3-B3, i3-2100 3.10GHz, 8GB RAM, Gigabyte HD6850 1GB RAM
Android 7.0 @ Motorola Moto G4+
ODPOWIEDZ

Wróć do „Ostatnia deska ratunku”