Nie można zainstalować systemu, instalator zatrzymuje się przed wyborem "Rodzaju instalacji"

Wyłącznie system! Wątpliwości dotyczące aplikacji proszę umieszczać niżej, w odpowiednich forach.
Mateoo94
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec
Wersja Ubuntu: 14.04
Środowisko graficzne: Brak
Architektura: x86

Nie można zainstalować systemu, instalator zatrzymuje się przed wyborem "Rodzaju instalacji"

Post autor: Mateoo94 »

Cześć,
Pobrałem obraz płyty Ubuntu 14.04 z oficjalnej strony i zrobiłem botowalnego Pendrive z obrazu płyty przez USB Universal Installer. Podczas instalacji na kroku "Przygotowanie do zainstalowania ubuntu", gdzie pokazują się rezultaty "dysponuje 6,3GB wolnej przestrzeni", "Jest podłączony do źródła zasilania" i "jest podłączony do sieci Internet" wszystko jest zaznaczone zielonymi ptaszkami. Kiedy klikam "Naprzód" nic się dalej nie dzieje i instalacja jakby stanęła. W czym może być problem ?
Ostatnio zmieniony 13 sty 2015, 19:33 przez igotit4free, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Poprawiłem temat.
Awatar użytkownika
Tomfoc
Gibki Gibbon
Gibki Gibbon
Wersja Ubuntu: 22.04
Środowisko graficzne: GNOME
Architektura: x86_64

Re: nie można zainstalować Ubuntu 14.04

Post autor: Tomfoc »

Może nie jesteś wystarczająco cierpliwy po naciśnięciu "Naprzód", bo czasem trzeba długo czekać na kolejny etap.
Nifael
Sędziwy Jeż
Sędziwy Jeż

Post autor: Nifael »

Czy obraz instalacyjny jest na 100% prawidłowy i prawidłowo nagrany? Nie miałem jeszcze takiego przypadku, ale słyszałem o takich, winą był nieprawidłowy instalator
Awatar użytkownika
igotit4free
Przyjaciel
Przyjaciel
Architektura: x86_64

Post autor: igotit4free »

Mateoo94 pisze:Cześć,
Pobrałem obraz płyty Ubuntu 14.04 z oficjalnej strony i zrobiłem botowalnego Pendrive z obrazu płyty przez USB Universal Installer. Podczas instalacji na kroku "Przygotowanie do zainstalowania ubuntu", gdzie pokazują się rezultaty "dysponuje 6,3GB wolnej przestrzeni", "Jest podłączony do źródła zasilania" i "jest podłączony do sieci Internet" wszystko jest zaznaczone zielonymi ptaszkami. Kiedy klikam "Naprzód" nic się dalej nie dzieje i instalacja jakby stanęła. W czym może być problem ?
Usuń ptaszka przy połączeniu internetowym. Generalnie to ustawienie może skutkować szeregiem błędów, lepiej instalować offline i zrobić aktualizację systemu po udanej, bezproblemowej instalacji.
Windows 10 @ GA-P67A-D3-B3, i3-2100 3.10GHz, 8GB RAM, Gigabyte HD6850 1GB RAM
Android 7.0 @ Motorola Moto G4+
ODPOWIEDZ

Wróć do „Instalacja, aktualizacja i konfiguracja Ubuntu”