Za pomocą jakiego skrótu bądź klawisza włączać i wyłączać mikrofon w Skype?

Tutaj można zadać pytanie, jeśli Linuksa widzi się pierwszy raz w życiu ;)
Esquit
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec
Wersja Ubuntu: 14.10
Środowisko graficzne: LXDE
Architektura: x86

Za pomocą jakiego skrótu bądź klawisza włączać i wyłączać mikrofon w Skype?

Post autor: Esquit »

Witam mój problem polega na tym że chciałbym móc za pomocą jakiegoś skróty bądź jednego klawisza włączać i wyłączać mikrofon. Jest mi to potrzebne do korzystania ze skype gdyż nie chce aby wszystko było rejestrowane. Niestety w skype na linux nie znalazłem takiej opcji, w zasadzie jest tam bardzo malo opcji... Ktoś mógłby mi poradzić jak to zrobić aby np po wcisnięciu ` mikrofon się włączał lub wyłączał?

Przy okazji mam jeszcze jedno pytanie. Laptop na którym korzystam z linuxa to już w zasadzie dziadek

1GB ram
Procesor: 2x1,73 GHz Intel Pentium Dual Core
Karta graficzna: Intel Graphics Media Acceleator 950

Pytanie jaki system możecie zaproponować do zainstalowania aby działał sprawnie i szybko mimo tak słabego sprzętu. I najlepiej dał możliwość konfiguracji tego mikrofonu.
Ostatnio zmieniony 17 sty 2015, 17:07 przez igotit4free, łącznie zmieniany 2 razy.
Powód: Poprawiłem temat.
Awatar użytkownika
igotit4free
Przyjaciel
Przyjaciel
Architektura: x86_64

Re: Za pomocą jakiegoś skrótu bądź klawisza włączać i wyłączać mikrofon w Skype?

Post autor: igotit4free »

System masz już nieomal najlżejszy z możliwych. Co stoi na przeszkodzie podaniu marki i modelu laptopa? Przecież to oczywiste, że ta informacja jest przydatna w rozwiązaniu kwestii o które pytasz...
Windows 10 @ GA-P67A-D3-B3, i3-2100 3.10GHz, 8GB RAM, Gigabyte HD6850 1GB RAM
Android 7.0 @ Motorola Moto G4+
Esquit
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec
Wersja Ubuntu: 14.10
Środowisko graficzne: LXDE
Architektura: x86

Re: Za pomocą jakiego skrótu bądź klawisza włączać i wyłączać mikrofon w Skype?

Post autor: Esquit »

Acer aspire 5610z taki jest model. Co do systemu to faktycznie obecny działa bardzo dobrze tylko kwestia tego mikrofonu. I nie chodzi mi tutaj o mikrofon wbudowany tylko o zewnętrzny. Gdyby w skype była ta cholerna opcja to by nie było problemu, a tak to nie mam pojęcia jak to zrobić.
marcin1982
Gibki Gibbon
Gibki Gibbon

Re: Za pomocą jakiego skrótu bądź klawisza włączać i wyłączać mikrofon w Skype?

Post autor: marcin1982 »

ODPOWIEDZ

Wróć do „Przedszkole Linuksa”