System nie uruchamia się po usunięciu Nepomuk

Wyłącznie system! Wątpliwości dotyczące aplikacji proszę umieszczać niżej, w odpowiednich forach.
6914248
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec
Wersja Ubuntu: 10.10
Środowisko graficzne: GNOME
Architektura: x86

System nie uruchamia się po usunięciu Nepomuk

Post autor: 6914248 »

Witam użytkowników Linuksa.

Mam dziwny problem. Sam niestety zniszczyłem sobie system Kubuntu. Od lat działał mi perfekcyjnie, lecz ponieważ go przeładowałem programami, zaczął mi chodzić dość wolno (mam kilkuletni komputer). W ubiegły weekend chciałem coś z tym zrobić, więc zabrałem się za usuwanie niepotrzebnych programów i pakietów w systemie. Trafiłem w internecie na informacje, że aby przyspieszyć oprogramowanie można wyłączyć usługę indeksowania plików Nepomuk. Postanowiłem usunąć całkowicie ten pakiet. Aż wstyd mi się do tego przyznać, zwykle nie popełniam takich błędów, ale system już przestał się uruchamiać. Dopiero dowiedziałem się, że usunąłem powłokę. Chciałem go zainstalować w konsoli w trybie awaryjnym, znajduje go, lecz nie chce go pobrać. Wiem, że to forum Ubuntu, lecz szukam jakiegoś rozwiązania. Mam ten system od lat, jest świetnie skonfigurowany, przed sformatowaniem dysku wolę zapytać. Jeśli można to naprawić, byłoby świetnie.

Z góry bardzo dziękuję.
Ostatnio zmieniony 30 mar 2015, 07:12 przez igotit4free, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Poprawiłem temat.
Awatar użytkownika
igotit4free
Przyjaciel
Przyjaciel
Architektura: x86_64

Re: System nie uruchamia się po usunięciu Nepomuk

Post autor: igotit4free »

Chciałem go zainstalować w konsoli w trybie awaryjnym, znajduje go, lecz nie chce go pobrać.
Rozwiń to.
Windows 10 @ GA-P67A-D3-B3, i3-2100 3.10GHz, 8GB RAM, Gigabyte HD6850 1GB RAM
Android 7.0 @ Motorola Moto G4+
6914248
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec
Wersja Ubuntu: 10.10
Środowisko graficzne: GNOME
Architektura: x86

Re: System nie uruchamia się po usunięciu Nepomuk

Post autor: 6914248 »

Uruchomiłem komputer z płyty Kubuntu, wybrałem odzyskiwanie systemu, uruchomiłem konsolę i próbowałem zainstalować ten pakiet np. poleceniem apt-get install libnepomuk.so... Skonfigurowałem przedtem połączenie sieciowe, po wybraniu zatwierdzenia instalacji wybierając literę "y" napisał, że nie mogę go zainstalować. Próbowałem różnych bibliotek... Niestety odmawia instalacji każdej z nich.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Instalacja, aktualizacja i konfiguracja Ubuntu”