Notebook HP 15-r063sw + zewnętrzny monitor

Przenośne komputery i problemy z nimi związane
Doominq
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec
Wersja Ubuntu: 14.04
Środowisko graficzne: Unity
Architektura: x86_64

Notebook HP 15-r063sw + zewnętrzny monitor

Post autor: Doominq »

Witajcie,
posiadam laptopa, jak w temacie. Podłączyłem do niego zewnętrzny monitor. Wszystko działa bez problemu, przynajmniej od strony technicznej.
Problem mój jest taki, że gdy zamknę pokrywę laptopa na zewnętrznym monitorze pokazuje mi się ekran blokady. Ok, wpisane hasła nie było by problemem, jednak muszę wtedy otworzyć pokrywę, wpisać hasło i ponownie ją zamknąć. Tutaj znów wskakuje blokada.

W ustawieniach zasilania przy zamknięciu pokrywy mam ustawione: "Nie robienie niczego".
Próbowałem przestawić wyświetlanie obrazu tylko na monitor zewnętrzny. Rezultat taki sam jak wyżej.

Zauważyłem, że problem znika, gdy odznaczę funkcję blokady ekranu. Jednak wolałbym żeby ona była zaznaczona.

Tutaj moje pytanie, jest jakaś inna droga na ominięcie tej niedogodności ?

Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
Gorim_
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec
Wersja Ubuntu: 14.04
Środowisko graficzne: Inne
Architektura: x86_64

Re: Notebook HP 15-r063sw + zewnętrzny monitor

Post autor: Gorim_ »

Ja mam troche innego Hp ale dokładnie to samo się działo. Ale od czasu jak zainstalowałem se Gnome problem jakoś dziwnie znikł. Laptop mi wchodzi w stan wstrzymania normalnie i wychodzi z niego. Możliwe że masz starszą dystrybucję i tam to nie działa. Napisz coś więcej może się uda coś zaradzić
ODPOWIEDZ

Wróć do „Laptopy”