witam wszystkich, mój pierwszy post, nie wiem czy dobry dział, do rzeczy ...
Z ciekawości zainstalowałem linuxa, wybrałem Debiana bo niby najprostszy itp itd...
[ciach]
Chcę zainstalować stery do Nvidii Geforce 8800 GTS. Wykluczam użycie trybu tekstowego bo po prostu próbowałem, i to co innym działa mi nie działa, to co powinno działać nie działa, każde źródło informacji mówi co innego i po prostu nie bawię się dalej w te klocki z konsolą. Postanowiłem wykorzystać interfejs graficzny, ale okazuje się że i to nie działa.
Wchodzę w ustawienia systemu i kolejnymi krokami wchodzę do "dodatkowych sterowników", wybieram z listy preferowane przez siebie stery i naciskam żeby zaczęło działać. Pasek postępu wiecznie zacina się gdzieś na 1/8 , non stop jest napisane "wprowadzanie zmian". I nic się nie dzieje. Komputer pracuje normalnie nie zawiesza się, widać że problem definitywnie dotyczy samej instalacji. Czemu ona nie postępuje, czemu ten pasek postępu non stop jest na tej samej pozycji ?
------
sprostowanie: nie debian a UBUNTU mam na kompie zainstalowane
Nvidia Geforce 8800 GTS - niekończąca się instalacja sterowników
Nvidia Geforce 8800 GTS - niekończąca się instalacja sterowników
Ostatnio zmieniony 21 cze 2015, 00:48 przez volden, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Gibki Gibbon
Re: niekończąca się instalacja sterowników
Podaj wynik polecenia z terminala / konsoli:
Kod: Zaznacz cały
lspci -k | grep -A2 VGA
- igotit4free
- Przyjaciel
- Architektura: x86_64
Re: Nvidia Geforce 8800 GTS - niekończąca się instalacja sterowników
Bez wulgaryzmów, za to konkretnie proszę. Może napiszesz jakie masz Ubuntu, bo to ma znaczenie.volden pisze: sprostowanie: nie debian a UBUNTU mam na kompie zainstalowane
Jak próbujesz z konsoli, to dostajesz konkretne komunikaty co jest nie tak. Podaj je.
Jeśli instalacja jest nieudana, to widać jest po temu powód. Trzeba go usunąć, a nie zakładać że ta sama instalacja ale "ubrana w grafikę" się powiedzie.
Windows 10 @ GA-P67A-D3-B3, i3-2100 3.10GHz, 8GB RAM, Gigabyte HD6850 1GB RAM
Android 7.0 @ Motorola Moto G4+
Android 7.0 @ Motorola Moto G4+
Re: Nvidia Geforce 8800 GTS - niekończąca się instalacja sterowników
dzięki ale poradziłem sobie sam, trzeba było odznaczyc jedną z opcji w panelu z aktualizacjami i stery normalnie zainstalowało . Panie moderatorze (mówię do przedmówcy) ja swoje wulgaryzmy primo ocenzurowałem SAM a secundo, stwierdziłem swoją osobistą opinię do której jako wolny człowiek mam prawo i której nie zmienię . temat można zamknąc pozdrawiam